11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

פונצ`יקי (של סבתא), (סופגניות)

פונצ`יקי (של סבתא), (סופגניות)

פונצ`יקי – זה מעין סופגניות העשויות מבצק גבינה ומטוגנות בשמן עמוק. זהו מעדן הילדות שלי. כל ביקור אצל סבתא היה מחייב הכנת פונצ`יקי, כאשר באותה התקופה מה שיותר הלהיב אותי ואת אחותי זה ההכנה עצמה יותר מאשר אכילה. לסבתא הייתה סבלנות אין סופית עבורנו. היא הייתה מכינה קערה גדולה של בצק זה, מפזרת קמח על כל השולחן ונותנת לנו לעשות בבצק ככל העולה על רוחנו. כמובן לא עשינו צורות עגולות מדויקות (כמו שאני עושה כיום) אלא ממציאות צורות מצחיקות ומגוונות. אני לא זוכרת עד איזה גיל זה היה העיסוק האהוב עלינו אצל סבתא, אבל יחסית עד גיל בוגר מספיק. מאז עלייתנו לארץ לא חזרנו על מנהג זה, אולי מפני שכבר היינו ילדות די גדולות (גיל 15 ומעלה), ואולי מסיבות אחרות. ולפני כמה שנים חגגנו בבית הוריי איזשהו אירוע וסבתא הביאה עמה קערה גדולה עם פונצ`יקי. מצד אחד נורא שמחתי שוב לחזור לטעמי הילדות, אך מצד שני חשתי אכזבה רבה מאוד-מאוד שסבתא הכינה אותם לבד, בלי לשתף אותנו. באותו רגע חשתי נוסטלגיה אדירה ורצון שוב לשחק עם הבצק הזה. ביקשתי מסבתא מתכון הכל-כך יקר עבורי ומדי פעם אני חוזרת על פינוק זה.

 

את מעדן הילדות הזה אני מקדישה לחברתי היקרה, מרינה. הכנתי עבורה פונצ`קי לארוחת בוקר בסופ"ש שהעבירה אצלי, היא מאוד אהבה אותם. אכלנו פונצ`יקי מהבוקר ובמשך של כל היום, לא היה חשק להמיר אותם אפילו בארוחת צהריים. אז הודות לסבתא שלי (שתזכה לחיים ארוכים, אמן. לפני שנה היא וסבא חגגו 45 שנות נישואין) אני יכולה לפנק היום גם את חברתי במתכון מופלא זה וגם לחלוק אותו עמכם.

 

מרכיבים:

300 גר גבינה לבנה מהסוג "טבורוג" (עדיף לקנות במרכולים של רוסים ולא בסופר את גבינת ה"טוב טעם")

3 ביצים

½ כוס סוכר

1 שקית סוכר ווניל (אפשר 2)

½ 1 כוסות קמח תופח

 

שמן לטיגון עמוק

 

הכנה:

1. לערבב כל המרכיבים יחד לבצק אחיד. הבצק הנוצר הינו מאוד דביק ורך.

 

2. לחמם בסיר שמן בכמות המספקת לטיגון עמוק. אחרי שהשמן התחמם מאוד, להנמיך את הלהבה לחצי.

 

3. בידיים משומנות לתלוש מעט מהבצק, בגודל בערך כחצי כדור פינפונג, לגלגל לתוך כדור קטן ובזהירות להניח לתוך הסיר עם השמן החם. כמות הכדורים אשר נכנסים לסיר אמורה לכסות את פני השמן, אך לא להשאיר כדורים מתחת לשמן (לא להגזים עם כמות הכדורים בסיבוב אחד).

תוך כדי טיגון כדורי הבצק תופחים ומשחימים. כדאי מדי פעם לסייע להם להתהפך ע"מ שיוכלו לקבל צבע אחיד מכל כיוון.

לשמור שהשמן לא ירתח ולא יתחמם יתר על המידה. שמן חם מדי יגרום להשחמה מהירה של פונצ`יקי מבחוץ, אך ישאיר אותם לא אפויים מבפנים; שמן לא מספיק חם יגרום לבצק לספוג שמן.

 

4. להעביר את הפונצ`יקי המוכנים לקערה מרופדת בנייר סופג. להעביר לצלחת הגשה ולזרות אבקת סוכר, או להגיש עם ריבה בצד, או פשוט להגיש בלי כלום.

 

הערות שוליים: עדיף ומומלץ לקנות גבינת טבורוג בחנויות של רוסים (וגם בטיב טעם נדמה לי יש, על משקל) כי הגבינה הנמכרת בסופר-מרקטים, "טוב טעם", היא מאוד מימית וזה ידרוש להוסיף יותר קמח למתכון. הגבינה הרוסית היא יבשה הרבה יותר.

 

הערה חשובה: להספיק לטעום לפחות כמה פונצ`יקי, אחרת בני הבית יעלימו הכל בלי עקבות...

בתיאבון!

 

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת