00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

ועוד חצילים

 
 
 
חצילים ביוגורט/טחינה.
 

באחד מערבי השבוע החמים, יצאנו עם חברים לבר/קפה/מסעדה לבירה קרה. התחשק נישנוש אבל נרתעתי מהפוקצות, צ`יפס, פיצה, טורטייה, כריכים וטוסטים.

לפתע קלטתי בתפריט  – חצילים קלויים ביוגורט. טרחתי לברר שמדובר ביוגורט דל והזמנתי.

 

הגיע חציל שלם, קלוי וקלוף, פתוח כמניפה ועליו יוגורט שעורבב עם מעט רוטב צילי.

 

היה די טעים, אבל מיד הבחנתי שמדובר בפוטנציאל מבוזבז. דמיינתי לעצמי את היוגורט מתובל בפלפל שחור גרוס והרבה שום כתוש, או בטחינה חמצמצה וירוקה.

אמרתי וניסיתי – גם וגם.

 

מה אומר לכם. מנה יפה, וטעימה שמאוד מתאימה לימים  כשלא מתחשק לאכול אוכל מבושל ( כמו שקורה לי בחודש החגים הבא עלינו לטובה...) , עם סלט ירקות גדול, גרגרי חומוס חמים ומתובלים במלח ופלפל שחור – ארוחה מלאה מזינה וכן – דיאטטית.

 

תגידו מאיפה חציל קלוי, עכשיו ללכלך את הגז בשביל חציל? אז הינה הפטנט שלי

 

מחבת גדולה וישנה. בכל רגע נתון היא מיד נשלפת החוצה, פלפלים חריפים, פלפלים אדומים, חצילים – הכל קלוי בלי טיפת לכלוך. שווה לאמץ.

 

לקלות שני חצילים, לקלף כשהחציל שלם ולהשאיר את הצופציק. לשים לסינון.

להכין רוטב יוגורט – גביע יוגורט, שני שני  שום כתושות ( אמרתי כבר שאני אוהבת שום? ) , מלח, פלפל שחור גרוס וכפית מיונז ( אני שמה 5%). לערבב היטב.

לסדר את החציל בצלחת הגשה, לפרוש את החציל  בצורת מניפה ע"י חריצה עם סכין, לשפוך מעל את היוגורט ולפזר פפריקה ועירית קצוצה.

 

 

חצילים בטחינה

להכין את החציל כנ"ל, להכין רוטב טחינה שאוהבים ( יש אוהבים חמוצה, יש שאוהבים ירוקה ויש שקונים מוכנה....) לשפוך על החציל ולקשט בפפריקה ופטרוזיליה קצוצה.

 

 

 

 

 

ואם ממש רוצים -

 

טחינה ירוקה

 

כוס טחינה גולמית

כוס מים קרים

2-3 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון ( וכמובן אפשר יותר)

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית כמון

המון פטרוזיליה קצוצה

 

הכי קל - במעבד מזון ( לכל החוששים ממכשירים חשמליים...) אבל כמובן שאפשר ידני- לערבב בכלי עמוק.

 

- להתחיל בכוס מים ומיץ לימון

- להוסיף את הטחינה תוך כדי ערבוב תמידי עד שמגיעים   לסמיכות הרצויה, אני אוהבת מאוד סמיך אבל כל אחד וטעמו.

- להוסיף התבלינים, לתקן טעמים.

 

וזהו !

 

ואגלה לכם בסוד- אני אוהבת את הטחינה כמעט גולמית- טחינה, מים, מלח, שום ופלפל שחור.

בלי למון, בלי כמון, בלי פטרוזילייה - ושלא יקלקלו לי את הטעם...

 

פשוט פשוט, טעים טעים.

 

יום נהדר

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת