00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

חצילים

 

 

בשבת, מתעוררת הגדולה בחצות היום ומודיעה, אני לא בבית לארוחת צהריים אנחנו בים, מספר דקות אחריה יורדת השנייה מנומנמת, אמא אני לא בבית כל השכבה  עושים על האש, הקטנה שיושבת ליד המחשב זורקת, אה כן, גם אני לא פה לצהריים  

.....? 

- אנחנו הולכים לסופרלנד .

 

 

לרגע הרגשתי צביטה בלב. הגוזליות פורשים כנפיים לעולמן שלהן. אני שמחה שיש להן חיי חברה מלאים ומהנים, ובארוחת ערב שישי הן מקפידות להיות בבית, אבל פתאום השבת השתרעה לה ריקה וארוכה. ומה להכין? תיכננתי עוף בתנור, אבל להכין היום, מחר זה כבר לא טעים ולא בא לי לחשוב מחר מה לעשות עם שארית העוף , לצאת לאכול בחוץ? אפילו טרקטור לא יזיז אותי מהמזגן. 

 

הרמתי טלפון לחברה וקראתי לה להתייצב מיד.

- לא, אני אגיע רק בערב,  אני לא באה לאכול.

- למה?

- כי תמיד אני אוכלת המון.

- אבל האוכל שלי לא משמין, את לא חייבת לאכול כפול מכל מנה.

- לא עומדת בזה.

- טוב מבטיחה אוכל שגם אם תאכלי המון יהיה קל וטעים ולא משמין.

 

הבטחתי וקיימתי.

 על השולחן עלו :

- סלט מחסה, עגבניות שרי, בצל ירוק ושתי קופסאות    טונה במים -ברוטב וניגרט.

- סלט כרוב וגזר שתמיד יש בבית.

- מספר סלטי חצילים שגם תמיד יש בבית.

- בטטות אפויות בתנור עם טחינה גולמית.

- שעועית ירוקה מוקפצת בשום וסויה.

- קלחי תירס.

 

ולקינוח – המון פירות טריים.

 

                          חצילים

                 

אחד מהירקות הכי טעימים שיש ועם אלפי ואריאציות של הכנה, ועכשיו אפשר למצוא במחיר סביר את החציל הבלדי העגלגל, שהוא הכי מתאים לסלטים.

רוב הסלטים שאני אוהבת מתחילים בחציל קלוי, אז כמעט תמיד יש לי כמות גדולה ממנו במקרר ונשאר רק לערבב ולתבל לפי החשק והטעם.  

אז עכשיו תגידו, חציל קלוי? עכשיו ללכלך את הגז בשביל חציל? אז הינה הפטנט שלי:

 

מחבת גדולה וישנה. בכל רגע נתון היא מיד נשלפת החוצה, פלפלים חריפים, פלפלים אדומים, חצילים – הכל קלוי בלי טיפת לכלוך. שווה לאמץ.

 

אבל אני מבינה שלא תמיד מתחשק לקלות, לקלף, לסנן ולמעוך את החצילים, אפילו לא במחבת הישנה . אז הנה שיטה פשוטה, ומהירה. נתקלתי בה לא זוכרת איפה ( ככה אני , לא זוכרת שניקלט אבל פתאום – הרעיון מבליח..) ומאז – ברבע שעה בערך – סלט חצילים טעים.

 

סלט חצילים מאודה 

לקלף ולחתוך לקוביות גדולות חציל או שניים.

להוסיף 1/2 כוס מים מעט מלח וכפית שמן. לבשל בסיר חצי מכוסה, מדי פעם לערבב ולמעוך עד שהחציל מפורר ורך והנוזלים התאדו.

וזהו

נשאר להחליט אם רוצים לאכול ככה – טעים .

להוסיף שום כתוש – עוד יותר טעים.

 

                     יצילים עם שום כתוש

 

או להוסיף פלפל אדום ( או אפילו בכל הצבעים ) חתוך לקוביות קטנטנות, בצל ירוק או סגול קצוץ דקדק, 3 כפות חומץ, 2 כפות לימון, פלפל שחור. – הכי טעים.

 

                   

 

 

 וחישוב נקודות :

כפית שמן = 1נקודה

כוס בצל = 1 נקודה

 

סלט חצילים פיקנטי דמוי "רומני" 

 

אומנם הרומנים לא יתנו לי יותר להיכנס לרומניה כי הזקוסקה שלהם מדהימה רק מה – הרבה זמן הכנה לסלט, לטעמי. תמיד מחפשת קיצורי דרך. לא שלא הכנתי סלט רומני כהלכתו, והיה מאוד טעים. אבל נשאיר את זה לאירועים מיוחדים. בבית זה מה שאני מכינה :


2 חצילים קלויים

4-5 גמבות קלויות וקלופות( כמובן שאפשר יותר)

5-6 שיני שום כתושות

2-3  כפות חומץ

טיפה סוכר
כף שמן
מלח
פלפל שחור

לאדות את החצילים קלופים בשיטת האידוי דלעיל ולצנן.

לקלות את הפלפלים, לקלף ולטחון במעבד ביחד עם השום.

לערבב את כל המרכיבים ולתקן טעמים.

 

 

 חישוב נקודות :

כף שמן = 21/2 נקודות.

כפית סוכר גדושה = 1/2 ( אז תעשו לבד חשבון)

 

סלט חצילים מבושל. 

סלט הבית. כמעט תמיד אפשר למצוא אותו במקרר.

1 בצל גדול קצוץ דק

2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות

5 שיני שום כתושות ( אנחנו אוהבים אבל בהחלט אפשר פחות)

5 עגבניות גדולות ומגוררות

פלפל חריף קצוץ דקדק ( לא חובה אבל טעים )

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

כף פפריקה

 

 

בסיר רחב, לטגן את הבצל בשמן הזית עד שמשנה את צבעו. להוסיף את החצילים ולהמשיך לערבב ביחד עד שגם החצילים משנים את צבעם. להוסיף את הגמבה לערבב היטב, לפזר מעט מלח ולבשל בסיר מכוסה כרבע שעה. מדי פעם לערבב.

להוסיף את העגבניות המגוררות, השום הכתוש והתבלינים, לכסות ולהמשיך לבשל עוד כשעה על אש קטנה. מדי פעם לערבב ולמעוך מעט על המזלג.

להסיר את המכסה ולבשל כעשר דקות עד שהרוטב הופך לסמיך.

 

 

 

                      

 

 

חישוב נקודות

כוס בצל = 1 נקודה

כף שמן = 21/2 נקודות

 בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת