00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

דגים בנוסח קוצ`יני וגם, משהו לנגב...

אני אתחיל מזה שהאיש היקר שלי (שחגג היום יומולדת עגול ) לא אוהב דגים!
אז אם הוא לא אוהב דגים, אני לא מכינה דגים! (מתעצלת להכין רק לעצמי )   אבל את הדגים האלה, הוא מאד אוהב.  הם חייבים להיות מטוגנים, ואח"כ מבושלים ברוטב מלא טעמים וניחוחות, רוטב חריף שהולך מעולה עם החלה של שבת או אפאם - Apam - משהו שדומה במראהו ללחוח התימני אך טעמו שונה לגמרי. (מתכון בהמשך)
לטגן דגים אני ממש לא מחבבת (בלשון המעטה ) , אז אם הוא רוצה דגים, הגזיה יוצאת לגינה יחד איתו ותוך זמן קצר הדגים מטוגנים ונכנסים אחר כבוד לרוטב המבעבע.
את המתכון קיבלתי מחמותי היקרה, אבל אני חייבת להגיד שכמה שאני נצמדת למתכון, שלה תמיד יוצא יותר טעים. כנראה שצריך את הטאצ` הזה שיש לאמהות שלנו....
 
אז למתכון...
 
דגים בנוסח קוצ`יני
 
מצרכים:
חבילת דגי בקלה מופשרים וחתוכים לחתיכות של כ- 5 ס"מ, מושרים במיץ מ-2 לימונים ומים עד כיסוי הדגים בקערה, משהו  כמו 1/2 שעה מינימום.
לייבש את הדגים היטב במגבת נייר ולתבל אותם ב-:
מלח
1/2 כפית אבקת זנגוויל
ושבבי צ`ילי
 
לערבב את התבלינים עם חתיכות הדג ולטגן משני הצדדים.
 
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
5-6 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף
2 קופסאות רסק עגבניות (200 גר` סה"כ)
4 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
כפית גרגירי כוסברה
1/2 כפית כרכום
כ-10 עלי וופלה (Vepla) קצוצים - אלו עלי קארי שיש כאן לכל משפחה קוצ`ינית בגינה. אפשר לשים 1/2 כפית קארי במקום.
 
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כדקה.
מוסיפים את גרגרי הכוסברה ומטגנים אותם מעט עד שעולה ניחוח מעולה. זהירות לא לשרוף אותם!!
מוסיפים את רסק העגבניות, המים ויתר התבלינים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את הדגים ומבשלים כ-10-15 דק`. טועמים ומתקנים תיבול.
 
 
אפאם - Apam
 
האפאם הוא מאפה שמתאים לנגב איתו את הרוטב של הדגים או כל רוטב אחר והילדים אוהבים אותו, נו כמובן..... עם ממרח שוקולד (-:
 
הוא לא מאד פשוט להכנה, אבל הוא גם לא מסובך מידי.
את המתכון קיבלתי מהדודה של האיש.
 
מרכיבים את המתכון:
לשלב א`
2 כוסות מים
100 גר` מרגרינה לבישול בלי מלח (אני השתמשתי בחמאה)
כף שטוחה מלח
כף גדושה סוכר
3 כפות קוקוס טחון
 
שמים בסיר את כל המרכיבים הנ"ל, מערבבים היטב עד שהמרגרינה נמסה וכל המרכיבים מתאחדים ומכבים את האש.
 
שלב ב`
מוסיפים לסיר בהדרגה 1 כוס סולת תוך כדי עירבוב, כאשר התערובת של שלב א` עדיין חמה.
 
שלב ג`
בקערה נפרדת שמים:
4 כוסות קמח רגיל
1 כף שטוחה שמרים יבשים
4 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
 
מערבבים היטב ומוסיפים לקערה את תכולת הסיר + 2 כוסות מים.
 
לערבב ביד את התערובת שהתקבלה (איזה כייף זה לערבב את זה ידנית) ולדאוג שלא ישארו גושים!! ממש לפרק את הגושים בין אצבעות.
 
מוסיפים עוד כוס עד כוס וחצי מים וממשיכים לערבב.
התערובת שמתקבלת היא יחסית נוזלית (ראו בתמונה).
 
 
 
 
מכסים את הקערה בניילון ומניחים בצד להתפחה.
התערובת לא תופחת הרבה, לא לדאוג זה בסדר.
 
עכשיו עוברים לשלב הכי ארוך בהכנה של הדבר הטעים הזה, שלב הטיגון!!
למחבת טפלון יבשה ובחום להבה בינוני, שופכים מצקת מהתערובת ומחכים בסבלנות עד שהחלק התחתון מוכן, מלמעלה נהיות בועיות והבצק כבר לא נוזלי.
יש כאלו שאוהבים  את האפאם מטוגן משני הצדדים. אפשר כך ואפשר גם כך!
אני אוהבת לשים על הכיריים שתי מחבתות ולטגן שניים שניים, זה מקצר את זמן ההכנה.
מהכמות הזו יוצאים המון אפאם אז אפשר בקלות לעשות חצי כמות.
 
והשלב האחרון - לוקחים אפאם וצלחת דגים מלאה ברוטב ומנגבים .
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת