00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

לחם שום קל וטעים

 

יא אללה.... תשעה באב בפתח...

הזמן עובר מהר, אה?!

האמת היא שלא שמתי לב כל כך לתאריך, אבל התוודעתי לעובדה המפתיעה אתמול, כשבעלי היפיוף היה  שקוע בעיצומה של רשימת קניות שבועית  וכהרגלי הכנסתי לו בכתב ידי  [דבר שמטרף אותו, כי הוא מסודר למשעי ואני...לא, נו...]  2 ק"ג  בשר טחון גס ודק.

הוא הסתכל עלי ואמר: "בובה, זה יחכה לקנייה הבאה , כי בתשעה באב מותר רק עוף ודגים".

וואלה?

לא ידעתי שעוף גם מותר.

זה חידוש.

17 "תשעה באבים" שעברנו יחד, לא הספיקו לי לעמוד על רזי המנהג.

פשוט שכחתי.

לא נורא... השבוע נאכל עופות ודגים ומאכלים קלים נוספים, ואין שמחה ממני , כי אלו המאכלים שתמיד יוצאים לי אחלה.

להיום אני מביאה מתכון סופר דופר פשוט, שהפתיע אותי לגלות שדבר כה טריוויאלי הוא גם כה נחשק וברור שגיליתי זאת ע"פ כמות הבקשות מכם.

אני צריכה להזכיר לעצמי שלא כולם נולדו עם הסכין ביד, ולא כולם יודעים להכין הכל , למרות שנדמה לי תמיד שכן.

אז לחם שום...

זה מה זה קל, מה זה פשוט והכי הרבה: מה זה טעים.

זה כנראה אהוב ברמות כאלו שאחד מהמאכלים הכי מבוקשים בפיצריות הוא לחם שום.

אין צורך להשקיע בלחמים מיוחדים כמו ג`בטות ובאגטים, או באפיית בצק של ממש.. אני מבטיחה שגם פרוסת לחם פשוטה תביא אותה בשיחוק אטומי במקרה דנן.

ייתרה מכך: נתקעתי פעם עם איזה 10 פיתות ששכחתי מקיומן  ונזכרתי בהם כשפנינה ושמואל ועוד איזה  חברה שלהם באו אלי לארוחת ערב ופתאום צצה לה השקית הנעלמה.

מייד פרסתי כל פיתה לשניים לרוחב , הכנתי את הממרח והיידה לתנור.

השקט ששרר בשולחן נתן גושפנקא אדירה לזה שיצא פיזדאט [ותשאלו את השכנה הרוסייה שלכם, מה זה אומר] , אבל פיזדאט אמיתי !!!

כשפנינה שקטה ועסוקה רק בבליסה ולא בזריקת נעליים , או צרחות על מי שמסביב , זה אומר הכל....

כפרה עליה... היא בוחנת הטעמים הראשית שלי. היא יודעת מה טעים, זאת...

אז בבקשה, הנה לכם המתכון ושחקו אותה עם כל הבצקים שיש לכם בבית.

אין לי מושג מדוע, אבל לחם ישן מאתמול או שלשום מקבל טעם טעים יותר במבחן התוצאה, אז לא לזרוק לחם, דירבאלאקום !

ולמתכון:

 

לחם שום:

 

חומרים:

2-3  שיני שום קצוץ דק-דק בסכין.

קורט מלח, מעט פלפל שחור ומי שאוהב: מעט צ`ילי גרוס  [ או לחילופין:  זעתר + שומשום, או אפשרות נוספת: פפריקה אדומה+חריפה+מלח ].

1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה דק

1 כף גדושה חמאה בטמפרטורת החדר

1 כף גבינת פרמז`ן מגוררת

3-4 פרוסות לחם

 

אופן ההכנה:

קוצצים דק-דק את שיני השום.

מפזרים מעט מלח על שיני השום הקצוץ ובעזרת להב סכין מועכים את השום, עד שנוצרת מחית חלקה.

מערבבים את השום המעוך  יחד עם הפטרוזיליה ומוסיפים אותם לחמאה המרוככת.

מתבלים בפלפל שחור ואם אוהבים אז גם מעט צ`ילי גרוס ומערבבים.

מחממים את התנור למצב גריל  עליון.

מורחים כל פרוסה בשכבה מכובדת של חמאת שום ומעל בוזקים מעט גבינת פרמז`ן מגוררת  והיידה לתנור לצלייה עד הזהבה.

 

זהו.

כמה קל, אה?!

אמרתי לכם.

אז עכשיו תגידו אתם אם משתלם לקנות לחם שום במקפיאים בסופרים ולשלם איזה 18-20  שקלים על הדבר המדומה...

ממש לא.  אין דמיון בכלל בטעם.

באחריות !

 

יאללה... תהנו לכם מהמשך יופי של שבת.

  

ולסיום : הבנתי שחלקכם נבהל מהתפריט שלי לסופ"ש, מהרשומה הקודמת... [אלוהים... אם הייתם יודעים מה הולך אצלי בערבי חג, או באירוח רב משתתפים...].

 אז לידיעה:  התפריט של שישבת אצלי הוא לא כזה מנופח, אני מכינה כמויות , אבל מחלקת כל מה שאפשר, מיד לאחר תום הבישול לקופסאות וישר מקפיאה, כך שבאמצע שבוע יש לי אחלה אוכל.

 אני לא מאלו שזורקות שיירים. גם משארית קטנה  אני מהנדסת אחלה מתכונים.

מה שכן, אני כל כך אוהבת סלטים שבזה אני כן משקיעה, אבל  [ויש כאן אבל גדול], אני מתקתקת אותם בצ`יק. אין לי סבלנות וכוח לבלות שעות במטבח.

הטיפ שלי הוא פשוט וקל: לפני תחילת ההכנות אני תמיד , אבל ממש תמיד רושמת בנייר כל מה שאני הולכת להכין וזה כולל כל דבר, מנות עיקריות, תוספות, סלטים, עוגות, וכו`... הכל עולה במסודר.

ואז אני מכינה מראש את כל החומרים לכל המנות, ע"פ הרשימה.

לדוגמא: אני משרה 10 ראשי שום  מפורקים לשיניים, בקערת מים [זה מקל מאוד על הקילוף של השיניים],חלק מהשיניים פרוסות וחלק קצוצות בסכין. [אני פחות אוהבת שום כתוש].   10 בצלים קלופים,שאת חלקם אני פורסת ואת חלקם מקצצת , 3-4 חבילות קצוצות של פטרוזיליה, 1-2 חבילות כוסברה גם כן קצוצות וכך הלאה.

אני נוהגת באמצע שבוע  [כשאין לי הרבה לחץ], לשרוף ולטגן את החצילים , הפלפלים ושאר הירקות שאני נוהגת להשתמש בהם דרך קבע ולאפסן בקופסאות אטומות במקרר, דבר שמקצר פלאים את מלאכת ההכנה.

כל החומרים מסודרים לי יפה על השיש ואז אני מתחילה בעצם בבישול קצר ומהיר כי כל חומרי הגלם מוכנים לבישול.

ואז מה שקורה זה שבתכלס אני מרכיבה בצי`ק כל מתכון וזה פשוט הרבה יותר ממה שאפשר לחשוב.

ליום שישי אני משאירה אך ורק את הסלטים הטריים, כמו כרוב וחסות וכו`.... ואת האפייה.

זוהי ההתארגנות שלי לשבת, ובכלל לארוחות חג מושקעות ואו ארוחות אירוח.

זהו.

זה בא כמענה לכל אלו ששאלו חזור ושאול אם אני לא נחה לרגע, אז נכון שצחי ואלינוער קוראים לי אנרג`ייזר, אבל ממש לא... אני פשוט מחלקת את העבודה וזה משאיר לי הרבה זמן פנוי להרבה דברים אחרים.

ועכשיו אני עפה מפה, כי הילדים לא סידרו את החדרים שלהם ואם לא אנער אותם  עכשיו, ככה זה ישאר עד שכן אנער...

אז....

  אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם.

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

יאללה ביי  ותרקדו כל הדרך למטבח ...!!!

 

 

ארי

תודה לכל מי שיגיב ואו ילחץ על ה- HITS 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת