00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

תבשיל דלעת עם חומוס

צריך לסיים את היום עם טעם טוב בפה.
 
ברשומה על ארגון המטבח סיפרתי שיש לי כמעט הכל במקפיא. אחד הדברים שמקצרים תהליכים זה - קטניות מושרות ומבושלות.
אני נוהגת להשרות קילו חומוס במים עם מעט סודה לשתיה במשך הלילה, למחרת מבשלת כשעה בסיר לחץ, מצננת ומקפיאה במנות. נכון שיש שימורים, אבל, לא בבית סיפרי. כנ"ל - עם שעועית לבנה . רק לשלוף שקית ולהחליט מה רוצים הכין.
חזרתי היום מקניות ומיד מלאתי קערה גדולה עם חומוס ומים,  ומחר בבוקר-  ישר לסיר לחץ.
הבאתי איתי גם חתיכת דלעת עבה, כתומה ומתוקה ( טועמת,  בטח שטועמת ) ולמחר אני זוממת את אחד התבשילים הטעימים והאהובים שבימים חמים יכול לשמש כארוחה שלמה. במקור - אימי מבשלת את התבשיל עם עוף או קציצות, אני מעדיפה ללא.

 

דלעת וחומוס

1/2 ק"ג דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות גדולות

1 כוס חומוס מבושל או מקופסה

1 בצל גדול קצוץ גס

מלח,

פלפל שחור,

כפית אבקת מרק עוף ( אפשר לוותר- אבל מוסיף)

כף שטוחה פפריקה

1/4 כפית כורכום

כפית שמן.

 

 

1.    לטגן את הבצל עד שמשנה את הצבע

2.   להוסיף את התבלינים ו1/2 כוס מים ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש

3.    להוסיף את החומוס ולסדר בין הגרגרים את קוביות הדלעת, להוסיף מים עד לכסוי 3/4 דלעת.

4.    להביא לרתיחה, לערבב הכל פעם אחת, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עם חצי כסוי של הסיר.

5.  מדי פעם לנער בעדינות ולהרטיב את הדלעת מלמעלה. – לא לערבב כדי שלא יתפורר.

6.  לבשל עד שהרוטב מצטמצם. 

 

למי שרוצה להוסיף עוף - לטגן את העוף קלות ביחד עם הבצל ואח"כ להמשיך משלב 3. כמובן שיש להוסי את נקודות העוף לתבשיל. 

 

נק' שומרי משקל

1 כוסות חומוס מבושל - 6 נק`

דלעת -                        0 נק`

1 בצל קצוץ  -               0 נק`

כפית שמן -                  1 נק`

סה"כ -                        7 נק' לכל התבשיל.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת