00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פנה קוטה ג`ינג`ר ולמון גראס

משהו מתוק ומרענן לימים החמים האלה, לסיום ארוחה חגיגית או "סתם" ארוחה של ערב שבת.
קינוח קל להכנה בטעם לימוני מעניין ותמיד קוצר מחמאות.
את המתכון הביאה ilana29 לפורום אוכל ב-Ynet.
 
מצרכים:
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 מ"ל חלב
125 גר` סוכר
21/2 עלי ג`לטין  - או 10 גר` אבקת ג`לטין*
2 גבעולי למון גראס
חתיכה של ג`ינג`ר כ- 3X3 ס"מ
מקל וניל - או 1/2 כפית משחת וניל
 
אופן ההכנה:
לחמם בסיר חלב ,שמנת , סוכר, למון גראס, גי`נג`ר ואת הוניל.
כשהסוכר נמס ומתחילה רתיחה , להסיר מהאש ולכסות את הסיר. להמתין כחצי שעה למיצוי הטעמים.
לסנן את הנוזלים, ולחמם שוב קלות.
להוסיף את הג`לטין, שהשרינו קודם במים קרים ל-15 דק` לריכוך.
לערבב היטב עד שהג`לטין נמס.
לשפוך לכלים קטנים ולקרר מכוסה לפחות לילה במקרר.
מתקבלות 10 מנות בכלים עם נפח של 1/3 כוס.
 
* 1 עלה ג`לטין = 4 גר` אבקת ג`לטין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת