00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

ארגון המטבח - חלק ב`

 

סיפור קטן 

בערב סוכות כל המשפחה מוזמנת באופן קבוע, אלי לסוכה, טפו טפו – כעשרים איש !.  רצה הגורל ובאחד החגים, הייתי באמצע חקירה מסובכת ומורכבת, עם דגש ציבורי חזק, שבזמנו תפסה כותרות ראשיות בעיתונים. החקירה דרשה את כל זמני והמשפחה כמעט ולא ראתה אותי ( ותודה לאהובי- יקירי,  שתמיד שם לעזור, לתמוך ולפרגן ושהכול בזכותו).

 

למזלי הרע בערב סוכות, שהיה גם יום שישי!! זומנה לנו פגישה עם היועץ המשפטי לממשלה. הפגישה התארכה עד צהרי היום והגעתי הביתה בסביבות אחת בצהריים. !!

 

חמתי כבר המתינה בביתי מוטרדת ומודאגת, שהרי לדעתה ארוחה שכזו צריך להכין במשך שלושה ימים !!!.

נכנסתי מחייכת, הרגעתי אותה וניגשתי למלאכה. הבנות קישטו את הסוכה, אני בשלתי ועד הדלקת הנרות כל התפריט שתכננתי היה מוכן והשולחן ערוך לתפארת. כל זאת בזכות העובדה שאני תמיד דואגת שיהיה לי  ה כ ל  בהקפאה בחצי הכנה– בשר חצי מבושל, קציצות, חומוס, שעועית לבנה, ירקות קלויים, רצועות חזה עוף, ציר עוף/בשר, לחמניות ,  ועוד כהנה וכהנה, הכנות שבמהלך השנה דורשים בכל פעם מאמץ קטן, אבל מקלים על החיים - בגדול.

 

אותי – כמעט אף פעם אי אפשר להפתיע.

 

במיה – בכל פעם שאני בקניות, אני קונה כמות כפולה או משולשת – חלק מבשלת וחלק מנקה, מטגנת ומקפיאה. ככה יש לי הספקה לכל השנה.

 

שעועית ירוקה – לנקות, להרתיח במי מלח מספר דקות, לסנן, לצנן ולהקפיא.

 

חצילים- לקלות , לקלף, לזרזף מעט מיץ לימון – ולהקפיא.

 

פלפלים – כנ"ל

 

פלפלים חריפים – כנ"ל.

 

רסק עגבניות- זו הפעם השלישית שבכל פעם שאני בשוק אני קונה גם 5 ק"ג עגבניות תמר ( 1 שקל לק"ג !!!)

ברגע שאני מגיעה הביתה, ממלאת את הכיור מים חמים וסבון ( כלים, כן)  ומשאירה את העגבניות כחצי שעה. שוטפת היטב.

 

בסיר החמין הגדול אני שמה כרבע כוס שמן זית ושיניים קלופות מראש שום שלם, מוסיפה את העגבניות חתוכות לחצי או רבע, מפזרת מעל חופן מלח גס, מכסה ומביאה לרתיחה. מבשלת כחצי שעה מכוסה, מערבבת היטב, מורידה את המכסה ומבשלת עוד כחצי שעה, טוחנת עם מוט חשמלי עד שמתקבלת עיסה סמיכה, מוסיפה פלפל שחור טחון, כפית סוכר וממשיכה לבשל עד שמגיע לסמיכות הרצויה – כלומר בלי מים רק מחית עגבניות.

 

המהדרין – קולפים את העגבניות ואחרי הבישול מעבירים במסננת.

ואני – הבטחתי לא הרבה עבודה, אז הגעתי למסקנה שזה לא משמעותי. לא מקלפת ולא מסננת. משאירה על הגז, בערך שעתיים, קוראת, רואה טלוויזיה, גולשת ומדי פעם מערבבת. 

במקביל אני לוקחת את סיר המרק הכי גדול שיש לי, ממלאת אותו בצנצנות זכוכית והמכסים התואמים – מביאה לרתיחה , מורידה את האש ושוכחת ממנו (לא קורה כלום לצנצנות) . הוא מתבשל ליד העגבניות.

 

כשהגיע הזמן – להוציא צנצנת צנצנת, להחזיק במגבת, למלא ברוטב החם, לכסות , להשאיר על השיש הפוך על המכסה עד שמצטנן. מחזיק מעמד המון המון חודשים.

זו שיטה לעיקור שמתאימה להרבה מתכונים.

למי שלא מעוניין להשאיר את הרוטב בארון או במזווה – אפשר לוותר על כל תהליך העיקור למלא, לצנן ולהקפיא.

 

שידרוג

קטשופ – זה אולי לא הקטשופ הקנוי, והילדים לא ירצו לטבול בו ציפס, אבל לתבשילים שונים, בעיקר בסגנון סיני, הוא מתובל מספיק וטעים.

למתכון רסק העגבניות להוסיף -

1-2 גמבות קצוצות דקדק

2 בצלים קצוצים דקדק

1 גזר מגורר

3-4 כפות סוכר

1/2 כוס חומץ

1/2 כפית אגוז מוסקט

טיפה קינמון וטיפה הל

לא חובה – כפית צילי

מלח

פלפל שחור

 

תהליך הבישול והאחסון-  כמו רסק העגבניות.

 

ועוד סיפור קצר

היום ביליתי בת"א בחברתה של חברתי המקסימה רחל. ביקרנו בתערוכת ציורים שהיא משתתפת בה, אח"כ ישבנו בית קפה, שתינו קפה קר ( בלי עוגה ) ופטפטנו בהנאה רבה והזמן רץ לו מבלי להרגיש כפי שקורה בחברה נעימה ומהנה.

הגעתי הביתה בסביבות 14:00, כולם רעבים ודוקא היום, התעצלתי ולא הכינותי מראש.

שפכתי צנצנת גדולה של רסק עגבניות למחבת, הבאתי לרתיחה, 2 ביצים לכל אחד, ירקות טריים, חמוצים, סלטים: חצילים/טחינה/כרוב וגזר, ולחם שחור מלא וטעים שהוצא מההקפאה, הייתם צריכים לראות את ההנאה על פניהם של בני המשפחה, וגם שלי...

 

ובעינייני שקשוקה - בפעם אחרת.

 

ביי בנתיים

 

המשך כמובן שיגיע.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת