00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קציצות בקר עם דלעות אפונה ופול

בשר טחון הולך אצלינו המון בבית.
אם בקציצות מטוגנות,קציצות ברוטב - כל מיני רטבים, לזניה, פאי רועים ועוד.
אני מאד אוהבת לבשל אותן בסיר שמכיל ירקות שונים וקטניות. זה תמיד יוצא שילוב מנצח של טעמים והצלחת עשירה וצבעונית.
 
בסוף שבוע האחרון רציתי להכין קציצות בקר עם גרגירי חומוס וכשהתחלתי להכין את התבשיל גיליתי להפתעתי שאין לי חומוס במזווה (אני! שתמיד דואגת שיהיו לי לפחות 2 ספיירים מכל מוצר שימושי...), מיד הוצאתי את הדלעת ודלעת הערמונים, את השקיות הפתוחות של סנפרוסט והכנסתי הכל לסיר.
 
אז מה צריך?
לתערובת הקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ מאד דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי גריסיני או פירורי לחם
כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
 
לשים את כל החומרים בקערה, לערבב וללוש היטב כמה דקות עד שהכל מתאחד ואין כיסי אוויר בתערובת. לכסות בניילון ניצמד ולהכניס למקרר ל-1/2 שעה-שעה.
 
לתבשיל:
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כרישות - החלק הלבן - חתוך לעיגולים
1/2 כוס אפונה ירוקה - סנפרוסט
1/2 כוס פול ירוק - סנפרוסט
1 דלעת ערמונים חתוכה ל-4
חתיכת דלעת לא גדולה שטופה היטב ולא מקולפת! חתוכה לחתיכות של 4X4 ס"מ בערך.
2 קוביות שמיר של דורות
2 קוביות ג`ינג`ר טחון - דורות (לא חובה)
כפית כמון
1/2 כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה
שבבי צ`ילי גרוס
מלח
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצלים בשמן זית בסיר רחב, מוסיפים 1/2 כוס מים ואת התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים את הירקות ומים לפי הצורך - עד לגובה הירקות.
מכדררים כדורי בשר ומניחים על הירקות.
צריך מידי פעם לנענע את הסיר כדי שהכדורים יתיישבו להם בתוך הסיר בין הירקות ויגיעו למים. לא לערבב עם כף!! כדי שהקציצות לא יתפרקו.
לסגור את הסיר ולבשל שעה! מידי פעם לנענע את הסיר כדי שכדורי הבשר יתהפכו - בשלב זה אפשר לעזור להם להתהפך עם כף בעדינות.
 
זהו, בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת