00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

במיה, אוהבים?

אתמול הפתיע אותי אחי והגיע לארוחת ערב עם בני משפחתו. שמחתי לבואו ועוד יותר שמחתי למראה הסיר הענק שהחזיק בידיו – במיה עם עוף, אחד המאכלים האהובים עלי.

אימי מבשלת את הבמיה הכי טעימה בעולם, אבל אחי בשלו, אני חייב שתטעמי מהבמיה שלי, חיפשתי במיוחד במיה טרייה ולא קפואה. לסיר הענק צורפו שני בקבוקי יין ציליאני מעולה והשולחן היה עמוס באוכל שאני הכנתי

בקבוק היין הראשון נגמר די מהר, מיד עברנו לשני, וסיר הבמיה הונח לשולחן. לקחתי עצמי כף קטנה של במיה וטעמתי במעט ביקורתיות.

נאלמתי דום. הטעם היה אלוהי. לא יודעת מה עשית, קבעתי, אבל זו הבמיה הכי טעימה שאכלתי מעולם, אבל הכנתי לפי המתכון של אמא בדיוק,  טוען אחי, תאמין לי היא יותר טעימה משל אמא(וכל מי שמכיר אותי יודע שהמדד לאוכל מושלם הוא אמא שלי) -  מתובלת במידה, רוטב סמיך והבמיה – שלמה. כל בשלן יודע שהמומחיות היא, לבשל במיה ולהשאיר אותה שלמה. כשאמי רוצה להגיד על מישהי שהיא מבשלת גרועה היא אומרת – הבמיה שלה כמו דייסה.....

לא אכלתי דבר מכל המאכלים האחרים, אני לבדי אכלתי לפחות חצי סיר, וביחד עם היין הייתי מסודרת. לא רוצה לפרט מה אכלנו היום.....

 

אין ברירה יום ראשון יום קיזוזים.

 

טוב, אני באמת לא יודעת איזו נשמה יתרה הוסיף אחי לתבשיל, אני יכולה להביא את המתכון כלשונה של אימי.

 

במיה

 

1בצל קצוץ דק

כ- 500 גר` במיה רחוצה, קטומת פינה

1 עגבנייה בינונית קלופה וקצוצה

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית  כמון

1/4 כפית  כורכום

כפית שטוחה פפריקה

2 כפיות שמן

 

אופן ההכנה

 

- לייבש הבמיה ולטגן אותה מכל הצדדים בכפית השמן, בלי לערבב יותר מדי. להניח בצד. אם אין ברירה אפשר להשתמש בבמיה קפואה, אבל אי אפשר להשוות בטעם

- לטגן את הבצל בכפית השמן השנייה,  עד שמאבד מצבעו, להוסיף את העגבנייה, התבלינים ומעט מים והביא לרתיחה.

- להנמיך את האש, להוסיף את הבמיה, להוסיף מים עד כדי כסוי 1/2 מגובה הבמיה. לערבב היטב, לטעום ולתקן את הטעמים.

- להביא לרתיחה, להנמיך את  האש ולבשל כרבע שעה מכוסה.

- להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל, מדי פעם לנער בקלות את הסיר מצד לצד ולהרטיב את הבמיה בכף עד שהרוטב מצטמצם והופך לסמיך.

- הרעיון העיקרי – לא לערבב את הבמיה כדי שתישאר יפה ושלמה , כי היא מתפרקת מהר.

- מי שמעוניין יכול להוסיף לתבשיל חלקי עוף.

 

פשוט וטעים 

 

לשומרי משקל:

2 כפיות שמן - 2נקודות

במיה -1 כוס=1 נקודה

בצל בינוני - 1 נקודה

 

למי שמוסיף עוף - לחשב את הכמות.

 

מושלם - טעים, מיוחד ולא משמין. מי צריך יותר.

 

שבוע נפלא

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת