00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת ברבי

 
 
 
  
בתכל`ס, העוגה ממש אבל ממש לא קשה. יצירת השמלה היא החלק הכי קשה בעוגה זו, כי הקרם עשוי מחמאה ובקיץ שלנו החמאה עוברת למצב נוזלי מהר......... אבל כרגיל, אני מקדימה את הכרכרה לפני הסוסים.
 
 
 
 
 
הרי לפניכם עוגת ברבי למי שרוצה לפנק את בתה או נכדתה או סתם כריפוי בעיסוק............
 
 
התמונות של עוגת הברבי המופיעות פה נלקחו מאלבום התמונות של היורשת. לצערי הסורק במצב קאפוט ועמכם הסליחה. אפשר להקליק על כל תמונה ולראות את גודלה המקורי.
 
 
 
 
 
 
 
מכינים עוגה בחושה או טורט בתבנית קוגלהוף עמוקה או תבנית אחת עגולה ועוד תבנית קוגלהוף קטנה.
 
הכנת העוגה בקוגלהוף עמוק כמו התמונה מעלה (עוגת קינמון בחושה) היא אידיאלית. במידה ויש תבנית קוגלהוף קטנה יותר, בסיס העוגה יהיה העוגה שנאפתה בתבנית העגולה ומעליה נעמיד את הקוגלהוף הקטן. צורת תבנית הקוגלהוף נותנת בידינו את האפשרות להכנת שמלה עם קפלים.
 
 
ממלאים את  אמצע העוגה בניירות  שעווה או חלקי עוגיות. מעל מעמידים עוגת ברבי ללא רגליים. מייצבים אותה היטב למקום בעזרת קרם בסיסי .
 
 
בעזרת קונוס חד פעמי או מזרק לקישוט עוגות מייצרים פרחים על העוגה. מתחילים מלמטה. אפשר להכין את הפרחים במספר צבעים או בצבע שולט אחד ולנקד בצבע אחר. לקשט עם סוכריות כסופות.
 
 
 
ההנאה על פני הילדה למראה העוגה שווה את כל ההשקעה.
 
 
 
 
 
עוגת טורט בסיסית
 
 
6 חלבונים
1 כף מים
קורט מלח
1 כוס סוכר
 
6 חלמונים
1 כף סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
2 כפות ברנדי או יין מתוק
 
1 כוס קמח תופח
1 כפית גרירת לימון
 
 
לחמם תנור לחום בינוני (175-180 מעלות).
 
להקציף את החלבונים לקצף יציב ולהוסיף את הסוכר תוך ההקצפה. לפני סיום ההקצפה מוסיפים מלח ומים.
 
להקציף יחדיו את החלמונים, סוכר, שמן, מיץ לימון וברנדי.
 
מערבבים בכף את שתי התערובות בתנועות קיפול ומוסיפים את הקמח וגרירת הלימון.
 
אופים בין 50 ל- 70 דקות, תלוי בתנור שלכם.
 
 
 
 קרם חמאה
 
250 גר` חמאה רכה
2.5 כוסות אבקת סוכר
2 כפות חלב
2 כפיות מים
 
צבעי מאכל
 
 
להקציף את החמאה עם אבקת הסוכר מספר דקות לתערובת תפוחה. להוסיף את החלב והמים תוך כדי הקצפה עד שמקבלים תערובת הומוגנית.
 
להוסיף מספר טיפות צבע מאכל עד שמתקבל הצבע הרצוי עליכם. להכניס למקרר להתקשות. לא ניתן לעבוד עם קרם רך.
 
להכנת הפרחים או לכל קישוט, להכניס מהתערובת למזרק או לקונוס ואת שאר הקרם להניח במקרר עד לשימוש.
 
 
 
 
 
 
קחו טיפים
 
יש לקרר היטב כל עוגה לפני שמקשטים אותה.
 
אחרי חיתוך צורות רצוי להסיר את כל הפירורים מהעוגה. אפשר בעזרת מברשת.
 
להדבקת חלקי עוגה השתמשו בריבה או בקרם חמאה.
 
 
 
עוגה נוספת ליומולדת שהכנתי
 
 
 
 
 
המשך שבת מופלאה וקסומה
 
שלכם
 
אלינוער
 
 
 
מי שזקוק לרעיונות ועצות בהכנת עוגות בצורות אחרות לימי הולדת מוזמן לשלוח מסר.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת