11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פסטה בירקות

קל טעים ובריא.
התחיל מזה שהילדים הודיעו שהם באים בצהריים, וכל מה שהיה לי במזווה היה אורז פתיתים ופסטות, ובמקרר מעט ירקות, עגבניות בצל ירוק וחצי צרור שמיר ופלפל אדום אחד. התחלתי לאלתר ויצא תבשיל טעים לכולם, מכאן המשכתי.
 
1 חבילה פסטה מקמח מלא, 500 גר`. מבושלת במי מלח, ומסוננת.
 
1 בצל יבש גדול קצוץ/או צרור בצל ירוק חתוך לפרוסות אלכסוניות מהחלק הלבן ומעט מהגבעול המהודק הלבן ירוק.
 
 1פלפל אדום, חתוך לרבעים, ולרצועות דקות
 
1 פלפל ירוק חתוך לרבעים ולרצועות דקות
 
1 פלפל כתום חתוך לרבעים ולרצועות דקות
 
1 פלפל צהוב חתוך לרבעים ולרצועות דקות
 
2 גזרים, מגורדים על פומפיה גסה,
 
חצי חבילה שמיר קצוץ דק / או פטרוזיליה קצוצה דק במקום.
 
3-4 עגבניות חתוכות לקוביות,
 
שמן זית 
 
לתיבול:
 
שמן זית
פלפל מלח.
:
אופן הכנה:
 
 בסיר עם שוליים בינוניים, לטגן  את הבצל הבצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף הגזר המגורר, לאחר כ-7 דקות להוסיף את הפלפליים החתוכים, לערבב, לבשל כ-10 דקות, לערבב מדי פעם עד שהפלפלים מתרככים מעט, להוסיף את  קוביות העגבניות, בשלב הזה כשהירקות הגירו נוזלים, ניתן להוסיף כף גדושה אבקת מרק עוף,  לבשל חמש דקות, לטעום ולהוסיף התבלינים, לאחר כ- 10 דקות לטעום, לתקן תיבול, לקראת חמש דקות בישול אחרונות להוסיף את השמיר הקצוץ / או הפטרוזיליה, לטעום שוב אם מוכן .
 
לערבב עם הפסטה המוכנה, להגיש חם לשולחן, בקערה שקופה, ולהתעלף מהריח ומהצבעוניות.
 
טעים כתוספת למנה בשרית,
משתלב נפלא בארוחה חלבית,
ניתן לגיוון עם ירקות שונים כמו חציל, קישוא וכד`. בתיאבון.
 
*קבלו טיפ:
עלי הבצל הירוק שנשארו (כמובן גם בצל ירוק שלם), הולכים מצויין עם עוף בתנור ו/או תפוחי אדמה אפויים.
שיטפו היטב מחול, איספו לצרור או פזרו מעל/בין נתחי העוף, או תפוחי האדמה, בתוספת לשאר חומרי התיבול.  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת