00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוגה לשבת

לבשל אני אוהבת, אפילו מאוד. הדמיון שלי עובד שעות נוספות, מוסיף תבלינים, גורע מצרכים,  משנה הרכבים, חגיגה.

אבל עוגה?? פה אני בבעיה.

 

שנים לא אפיתי.  עוגות הכוונה ( כי לחמים לחמניות פוקצה וכד` – אני חוגגת),  היה לי טקס שבועי קבוע.

 

זה התחיל ביום שלישי . מוציאה את כל ספרי הבישול מהמדף ופורשת אותם על השולחן במטבח, מחפשת בחיתוכים שונים באינטרנט מתכונים, ומכינה ריכוזים לפי נושאים - קובץ עוגות גבינה, קובץ עוגות פירות וקובץ עוגות מורכבות ועוד.

אחרי שנרגעתי והייתי מרוצה מכמות המתכונים והאופציות העומדות לפני,  הייתי מתחילה לבדוק –

מתכון ראשון -7 ביצים – 7 ביצים?? מה הם השתגעו? הדף עובר לערימה מימין,

מתכון הבא – 400 גר` שוקולד . מי המטורף ששם בעוגה 400 גר` שוקולד? ושוב הדף עובר לימין,

מתכון שלישי – 250 גר` חמאה – אני כמעט נחנקת אני מדמה את הורידים שלי סתומים מכל הכולסטרול והשומנים, והדם, הדם המסכן מתאמץ לפלס לו דרך, והחשק עובר לי.

וכן הלאה – 2 שמנת מתוקה פה, גבינת מסקרפונה שם, והערימה הימנית מתגבהת וגדלה ועדיין לא החלטתי על עוגה לשבת. אני מחליטה על הפסקה.

 

למחרת, חוזר הסיפור על עצמו – אני מקבלת סחרחורת מכמות המרגרינה, חמאה, שמנת מתוקה, סוכר ועוד מרעין בישין, ואני דוחה את ההחלטה בנושא.  

 

יום חמישי, יום הקניות – אני עוברת באגף מוצרי החלב, שמה בעגלה 2 שמנת מתוקה, 3 חבילות חמאה, 3 קופסאות גבינה לבנה חלקה, מחפשת את המדף של הבשקוטים ומצרפת מספר חבילות שוקולד – שיהיה, ליתר בטחון, כל האופציות פתוחות.

 

ביום שישי – אני מסתכלת על המצרכים, הם מסתכלים עלי ואנחנו לא מתחברים. לא מצליחה להביא את עצמי, לרכך 400 גר` מרגרינה, להפריד 7 ביצים מבלי שהחלמון ישבר,  להקציף את החלבונים ולהוסיף בעדינות לבלילה, שהקצף "לא ישבר", לגרר 300 גר` שוקולד, להמיס עוד 200 גר` שוקולד, להוסיף 2 כוסות סוכר ו-2 שמנות מתוקות ובסוף להכין סירופ סוכר להרטיב את העוגה ולקשט עם קצפת.

 

וכך עבר עוד שבוע בלי עוגה מאפה בית, אני מגיעה חסרת נשימה, דקה לפני הסגירה לקונדיטוריה בישוב ונאלצת להתפשר על מה שנישאר.

 

והמצרכים – ממתינים זמן מה במקרר, ואני מתעלמת בהפגנתיות מהקריצות שהם שולחים אלי, בכל פעם שאני פותחת את המקרר.

 

זמן קצר לפני שפג התוקף – אני משנעת אותם לשכנה, אופה מדהימה, וסוף סוף נהנים בני המשפחה ממאפה ביתי ריחני וטרי, לא מעשה ידי.  

 

החלטתי – לא עוד. אני חייבת לדעת לאפות.

אני צריכה למצוא עוגה מהירה, מרכיבים פשוטים, זמינים ולא מוגזמים, מבלי להפריד, להקציף, להמיס וכד`. נכון – עוגה בחושה.

 

התחלתי ללמוד : בדקתי , ניתחתי והשוותי , את כל העוגות הבחושות שנמצאות ברשת.. ו- ניסיתי. כן, הרבה ניסיונות אכלו בני המשפחה ( הם לא מתלוננים ) עד שהגעתי למתכון האולטימטיבי מבחינתי ואני אפילו מעזה לאלתר. מאז, בכל שבוע, עוגה אחרת על אותו בסיס (והמשפחה ? - הם מעריצים אותי על מגוון העוגות שפתאום התחלתי לאפות, רק שלא יקראו את הרשומה..)

אז ככה זה הולך

 

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/2 כוס קוקוס ( אפשר לותר ולהחליף בקמח אבל לדעתי העוגה מתקבלת יותר אורירית )

3 ביצים

1 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

11/4כוסות נוזל כלשהו - מיץ, חלב, כף תרכיז פריגת כלשהו מדוללת במים ועוד.

3/4 כוס שמן( אפשר להחליף 1/4 כוס שמן ברסק תפוחי עץ)

 

ומה נותר? נכון – ל ע ר ב ב

 

2 תבניות אינגליגליש קייק או תבנית בינונית חד פעמית משומנות, 180 מעלות כארבעים דקות.

 

וזהו !!!!

 

ועכשיו הפנץ ליין –

גיוונים

-        להחליף חלק מהסוכר בסילאן או/ובסוכר חום.

-        לפזר מעל פירות קצוצים או משומרים

-        להוסיף לתערובת 2 כפות קינמון

-        לפזר פצפוצי שוקולד

-        לערבב 1/3 מהתערובת עם 2-3 כפות שוקולית ולשפוך מעל

-        להוסיף לתערובת 2-3 כפות ממרח תמרים.( הכי אהוב על הבת שלי)

-        להוסיף לתערובת גזר אחד מגורר דק.

 

ובא לציון גואל.

 

שבת שלום

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת