00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

עוגת שזיפים ותאנים


עוגה לשבת.

מי קבע שצריך שתהיה עוגה לשבת?

אין לי מושג מי אמר, או מי קבע, בכל מקרה אני לא מתכוונת לשבור לו את המילה, כי אני אישית בלי עוגה בשבת לא מתפקדת.  [האמת היא שלאחרונה, בכל יום בשבוע אני לא מסתדרת  בלי איזה עוגונת קטנה כל שעה ורבע לערך, ואין לכם בכלל מושג עד כמה חמור המצב...רואים תוצאות...].

אתמול היה יום מורכב. בדרך כלל בימי חמישי אני לא קובעת כלום, כי זה יום הבישולים והאפייה שלי. אני מנסה לדחוס את רוב המטלות ליום הזה, כדי שבשישי יהיו לי רק הפינישים, כמו אפיית חלות וסלטים. ככה אני רגילה.

אתמול זה היה קצת שונה.

הבוקר  התחיל בביקור של פנינה [של שמואל] לארוחת בוקר וזה נמשך לארוחת צהריים, וארוחת מנחה  ועוד מיליון חצאי ארוחות שכאלו. איזה כיף זה כשיש בשביל מי לבשל [ובמיוחד פנינה, שיודעת לאכול וחולקת איתי בעבודה, כך שאני ממונה על הבישול והיא מתקתקת את הכלים] וכל זה באווירה של צחוקים , ריכולים [שקרנית מי שתגיד שהיא לא נהנית מזה] ודיבורים על עניינים שברומו של עולם.

פנינה נקרעה עלי מצחוק, כי כשסיימנו לאכול את אחת מהארוחות שהרבצנו במשך כל היום, נחת עלי פתאום  הגל של המתוק. זה לא בדיוק גל, זה צונאמי. חבל על הזמן של כל מי שעומד לידי כשזה מגיע.... אני מייד פותחת ארונות ומחפשת משהו מתוק.

כן, אני היפוגליקמית ומתוק חייב להיות לי בהישג יד ואתמול לא היה. אפילו עוגות לאה, שנמצאות אצלי קבוע במקפיא אזלו השבוע .

נרגעתי בסופו של דבר עם כפית ממרח שוקולד "השחר"...[ מה לעשות, זה מה היה....]

קיצר... כבר הבנתם שאין מצב שאצלי לא תהיה לפחות עוגה אחת לשבת.

בערב חשנו פנינה ואני  שהתנתקות לא באה בחשבון , אז ארזנו את הילדים ואת הבעלול היפה שלי ונסענו אליהם.

שמואל היה צריך עזרה עם תכנות המחשב החדש שלו והיפיוף שלי לא היה צריך סיבה טובה יותר מזאת  כדי לשנס מותניים ולהתניע את האוטו. הוא מת על שמואל ופנינה ואם אני צריכה לבקש ממנו משהו ויודעת שזה עתיד להיתקל בסירוב [כן, קורה שגם מחבת הסטייקים הכבדה שלי לא עובדת תמיד], אז אני מרימה טלפון אחד לשמואל והוא – הכפרה, עושה בשבילי את כל העבודה.

בשביל זה יש חברים, לא?

טוב, הגענו אליהם, היינו שפוכים מרעב, כאילו שלא אכלנו כלום במשך כל היום. [נגיד שנגיד...].

פנינה שאלה מה נכין לארוחת ערב ואני כהרגלי עניתי שמבשלים עם מה שיש.

פתחתי את המקרר וגיליתי עוגת פירות מדהימה ששכנה לה כלאחר כבוד באחד המדפים.

אמאאא..... התעלפתי על העוגה הזאת.

בלי לחשוב פעמיים לקחתי סכין והתחלתי ליישר. יישרתי ולא הפסקתי....

עד שהתחשק לי להקיא [כרתו לי אמנם את הקיבה, אבל את העיניים השאירו ומי כמוני אוכלת עם העיניים ושוכחת שאין מקום להכיל הכל...].

כפרה עלי- לא הקאתי. ["תנשמי עמוק- לא להקיא"... תזכירו לי לספר לכם פעם על המשפט הזה...]

הרבצנו פנינה ואני ארוחת מלכים אמיתית ובשניות.

לא אלאה אתכם בפרטים במה היה שם, כי היה המון והכל יצא פצצה.

ישבנו כולנו עם הילדים ולא הפסקנו לצחוק.

היה ענק.

פנינה ואני יצאנו לנו לחצר, על מנת לנוח קצת כשברקע נשמעים  קולות שכשוך המים מהמפל של בריכת הדגים.

אוחחח... כמה מרגיע.

שתינו נפלנו שדודות ונרדמנו.

אני בספה של השניים ופנינה בספה של השלושה.

איזה עולם... אני כמעט מטר שמונים [שלוש ס"מ פחות] עם כל הרגליים בחוץ ופנינה מטר ושאייבה מתרווחת לה בשלישייה הנוחה.

לא חשוב, כשעייפים נרדמים.

אחרי חצות, כשנסתיימה לה מלאכת התכנות הוערתי כלאחר כבוד ויצאנו לדרכנו.

כשהגענו הביתה אחרי חצות נשבעתי שאני מכינה עוגת פירות לשבת.

הטעם של זאת של פנינה נשארה על שפתיי.

טוב, אז עוגת פירות , אבל איזו?

טוב, סגרנו על פירות ,אבל ראבאק- שעה אני עומדת מול מקרר פתוח ולא יכולה להחליט עם איזה פירות להכין.

הכל בא לי. הכל מהכל.

טוב, פותחים מגירות ורואים מה יש.

אז ראיתי תפוחים וענבים ואפרסקים ושזיפים.

לא התבייתי על כלום.

"פתאום" ראיתי שקית בצד, ליד הגזרים, שסתם רציתי לראות מה יש בה ושומו שמיים.... תאנים!

נשארו תאנים משבוע שעבר.

ביום שישי שעבר נסעתי עם בעלי לכמה סידורים. בדרך חזרה הוא סטה מהדרך ואמר לי:"בואי אראה לך משהו".

כמובן שעניתי ישר:"בואי איתי לשיחים?"במבטא של המורה הרומני   מ"אלכס חולה אהבה".... ["המורה והמורה, מה אתם עושים פה?" - כה אמר פישנזון].

אבל הוא לא דיבר הרבה ורק נתן לי יד ויצאנו מהרכב.

בחיים שלי לא ראיתי מקום כל כך יפה ופראי, ככה בטבע.

בוסתן !

בוסתן אמיתי ליד הבית שלי.

לא להאמין. מלא עצי פירות מניבים היו שם.

תאנים, ענבים, שזיפים, אפרסקים ומה לא.

איך שראיתי את התאנים התחרפנתי.

איזה גודל, איזה צבע.

אתם לא מבינים, היו לי דמעות של אושר בעיניים.

בלי לדבר הרבה קטפתי לעצמי אחת עסיסית ונוטפת כזאת. אפילו לא שמעתי אותו אומר לי: "תפתחי אותה קודם ותבדקי שאין בה תולעת".

גם אם היא היתה אז היא מה-זה טעימה ומן הסתם היא כבר בר מינן....

אין לכם מושג, הוא לקח שקית [של בזק, שתמיד יש לו בבאגאז`] ומילא לי שקית ענקית מלאה תאנים שמנמנות. לא הסתכלתי על שאר העצים. רק התאנים עשו לי את זה.

הוא קטף וקטף וקטף והתמוגג מקולות התענוג שהפיק פי ....

אני לא דתייה, אך כשאני רואה מקומות שכאלו, אני לא יכולה שלא לחשוב על הפסוק: "מה רבו מעשיך ה`". אני חושבת שלזה התכוון מי שכתב את הדברים.

יש לנו גן עדן ליד הבית ולא ידעתי.

ביררתי ומצאתי שזה לא שייך לאף אחד. זה פשוט גדל ככה פראי בטבע.

"מה רבו מעשיך ה` ", כבר אמרתי.

ובכן, זאת הייתי אני שהחבאתי שקית קטנה עם כמה תאנים, כדי שישאר לי לאח"כ, אבל היות שהזיכרון הוא לא מצרך זמין אצלי לאחרונה, פשוט שכחתי.

אז ככה, יש תאנים ויש רצון להכין עוגה?

אז מכינים.

הלכתי על טארט תאנים ושזיפים [כי זה נראה לי מתאים] . אני אוהבת שזיפים והקוטף הסדרתי שלי  יעשה כלים ויאבק את כל הסלון בעבור פרוסת עוגת שזיפים. אז הולכים על  גם וגם.

גם אני אתענג על שלי וגם אהיה פטורה מאבק וכלים.

מה רע?

כן. ככה נולדה הקומבינציה.

אז המתכון הוא פשוט, הוא מהיר, הוא טעים והוא... יא-אללה... כמה אני מדברת....

 

 

 

עוגת שזיפים ותאנים :

חומרים :

לפירות:

7 שזיפים חצויים לשניים ומגולענים

5 תאנים חתוכות לרבעים[ לי היו תאנים סגולות, אך גם הירוקות מתאימות]

לעוגה:

1 כוס קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

120 גרם חמאה [או חצי כוס מומסת]

2/3 כוס סוכר

1/3 כוס סוכר חום

1 ביצה גדולה + 2 חלמונים גדולים [מביצים גדולות]

1 כפית תמצית וניל [מאיכות טובה, אל תתקמצנו]

3/4 כוס אגוזים קצוצים

לציפוי:

1 כף סוכר

1/4 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני- 180 מעלות.

מערבבים יחד את הקינמון והסוכר בקערית קטנה.

מניחים בתבנית עגולה מס`  28  נייר אפייה.

משמנים במעט חמאה.

מנפים את הקמח, אבקת האפייה  ומוסיפים את המלח.

מקציפים יחד את שני סוגי הסוכר עם החמאה עד שזה הופך לתערובת אוורירית ואחידה.

מוסיפים את הביצה ואת החלמונים ואת תמצית הווניל.

מקציפים היטב וטיפין טיפין מאחדים את תערובת הקמחים עם הביצים. ממשיכים להקציף עד שכל החומרים מתאחדים.

יוצקים את התערובת על נייר האפייה שבתבנית ומפזרים מעל אגוזים. [משאירים מעט אגוזים בצד].

מסדרים  את השזיפים והתאנים כשצידם החתוך כלפי מעלה בצורה חופפת מעל האגוזים.

מפזרים את מעט האגוזים שנותרו ממקודם מעל הפירות ובוזקים בנדיבות קינמון וסוכר.
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה של כ-55-60 דקות בתכנית טורבו, עד שקצות הבצק מזהיבים ותפוחים יפה ומרכז העוגה יציב. מניחים לעוגה להצטנן בתבנית לכמה שעות ורק אחרי זה אפשר לחתוך.

 

 

אז זהו... יש לי עוגה לשבת ואני רגועה.

אני כעת עוזבת אתכם ועפה למטבח לאותם פינישים שדיברתי עליהם קודם...

הירקות מחכים לי ורוצים לשנות מצב צבירה...

אני  שולחת לכולכם נשיקה ענקית ומברכת בשבת שלום.

יאללה... הלכתי.

  אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם.

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

יאללה ביי  ותרקדו כל הדרך למטבח ...!!!

 

 

ארי

תודה לכל מי שיגיב ואו ילחץ על ה- HITS 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת