00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוף עם פירות יבשים

המתכון הזה הוא בשבילי נוסטלגיה והתרפקות על התקופה הראשונה בה הכרתי את האיש שלי.  בערבי שבת כשהיינו מתארחים אצל מי שתהיה גיסתי (המקסימה!!) לעתיד (היי שונג`), לרוב היה על השולחן התבשיל המעולה הזה. ואני כחובבת מאכלים מתוקים, מיד ביקשתי מתכון.
היא משום מה, כבר לא מכינה את העוף הזה, אבל אצלי, הוא דייר של קבע.
 
אז איך מכינים את הדבר הטעים הזה??
 
 לוקחים 4-5 כרעי עוף מחולקים, ומטגנים אותם בסיר רחב עם שמן זית. 
מוציאים מהסיר.

משקיפים 3 בצלים פרוסים (בסיר בו טוגן העוף ובאותו שמן כמובן)
ומתבלים ב-
1 כף כורכום
3 כפות קינמון
2 כפות דבש
10-15 שזיפים מיובשים
10-15 משמשים מיובשים
1 כוס מים רותחים 

מערבבים היטב עד להתאחדות כל התבלינים, שמים מעל את חלקי העוף המטוגנים כאשר העור למטה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים - עד לגובה של חצי מהעוף. 

מבשלים 45 דק`, מתענגים על הריח המשגע של התבלינים והדבש, הופכים את חלקי העוף לצידם השני, ומבשלים עוד 30-45 דק`.
 
הולך מעולה עם אורז לבן.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת