00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

רעיון לפשטידה שפויה - בטעם בורקס

מאפה לימי שרב

 

חם, מאוד חם. רק המחשבה לעמוד ליד האש, לבשל/לטגן/להקפיץ גורמת לזיעה לבצבץ למרות שאני סרוחה מול המזגן.

 

בשר- כבד מדי ודורש הכנות, עוף – נמאס לי, שניצל – שישכחו מזה, קציצות – לא הפשרתי בשר.

 

הבטן מקרקרת, ריח דברי המאפה ממטבחה של השכנה ממלא את הבית, ודמיוני קיבל חיים עצמאיים.  ואז ניזכרתי - לאחרונה גיליתי את בצק הפילו, ששנים נמנעתי  מפני שצריך לשמן כל דף דקיק. כיום, בשילוב תרסיס שמן הוא נותר בצק דל שומן, טעים, ומספק את הצורך בטעם של בצק מתפצפץ א-לה בורקס.

 

רעיון לפשטידה בורקסית

 

4 דפי פילו

קופסת קוטג` 3%( או 5%)

50 גר` גבינה צהובה לייט 9% מגוררת

100 גר` גבינה בולגרית 5% מגוררת

חופן של עלי תימין קצוצים ( לא חובה )  

3 ביצים טרופות

3 כפות קמח

2 שקיות מרק בצל (10)

מלח,  פלפל שחור

 

לרסס תבנית חד פעמית בתרסיס שמן, לקווצץ דף פילו אבל להשאיר שוליים, לרסס, לחזור על הפעולה עם 3 דפים.

לערבב את כל שאר החומרים ולשפוך על הבצק.

להניח עוד עלה פילו ולקווצץ מעט.

לטרוף ביצה עם כף מים ולמרוח קלות עם מברשת את העלה( לא שמתמשיפ בכל הביצה ).

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד שמשחים.

להגיש עם סלט ירקות ענק.

 

אצלנו זה חולק ל- 4 ( כל הפשטידה – 24 נקודות )

המתכון ניתן בהרכב חומרים דלי שומן, כמובן שלמי שזה לא מפריע – להשתולל עם הרכב הגבינות .

 

אופציות למליות שונות

       להוסיף לבלילה ירקות מגוררים : גזר, קישוא, דלורית וכד` או לפזר פרחי כרובית/ברוקולי מאודים ולשפוך מעל את המלית

       2 חצילים קלויים ומעוכים, 100 גר` גבינה בולגרית מגוררת, שן שום כתושה ( לא חובה אבל טעים), 2 ביצים כף קמח,  מלח, פלפל

       2 סלסלות פטריות טריות ורצועות בצל גדול מוקפצים יחד בכף שמן, מלח פלפל שחור.

       בשר טחון + בצל+ 2 שיני שום כתושות+ פטרוזיליה/כוסברה לטגן בכפית שמן, תוך כדי פירורו,  עד שהבשר ישנה את צבעו, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט.

       שכבה של פלפלים קלויים, עגבניות מיובשות קצוצות ופטה עזים 5%.

 מקומו של המתוק לא ניגרע – לפזר על שכבת עלי הפילו קוביות פירות – מסוג אחד או מספר סוגים שעורבבו קודם ב- 2-3 כפות סוכר ( או ממתיק) , להבריש את הפירות ב- 2 כפות סילאן טבעי ( ללא סוכר )

ועוד ועוד – תנו לדמיון להשתולל.

 

בתיאבון

 

מבוסס על רעיון של המנחה המקסימה שלי בשומרי משקל – רויטל.  

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת