00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חטיפים מתוקים

לאכול צריך אבל מה עם הפינוקים?
מובאים כאן שלושה מתכונים פשוטים מאד להכנה, מרשימים וטעימים מאד.
לא סופרים כאן קלוריות, לא שומנים ולא חושבים על רופא השיניים, פשוט נוגסים ונהנים!
את הקינוחים האלה הכנתי כשעוד היו תותים בסביבה לארוחה חגיגית, אבל אפשר סתם לפנק את המשפחה.
 
 
סטריפ נוגט שהביאה Siam מפורום אוכל ב-Ynet
 
לשכבת שוקולד נוגט:
180 גרם נוגט/נוטלה
220 גרם שוקלד מריר קצוץ

לשכבת שוקולד לבן ופיסטוקים:
200 גרם שוקולד לבן
1 שפורפרת חלב ממותק - - 175 גר`
50 גרם חמאה
כוס פיסטוקים קלופים וקלויים (שמתי 200 גרם)

ממיסים שוקולד + נוטלה על בן מארי ומערבבים היטב. יוצקים מחצית מהתערובת בתבנית אניגליש מרופדת בניילון נצמד. ומקפיאים 20 דקות.
ממיסים שוקולד לבן וחלב ממותק על בן מארי, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שנמס. מערבבים פנימה פיסטוקים.
יוצקים את התערובת על שכבת הנוגט ומקפיאים שוב 20 דקות.
מחממים מעט (אם צריך) את מחצית תערובת הנוגט שנשארה ויוצקים על השכבה הלבנה. שומרים במקרר ואפשר גם במקפיא.
 
 
ממתק שוקולד לבן ופיסטוקים - שי לי ליפא אנג`ל מהספר "חגים"

החומרים ל-48 ריבועים:
3/4 כוס אגוזי מקדמיה או שקדים מולבנים (אני שמתי שקדים)
1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים
200 גר` שוקולד לבן קצוץ
1 פחית חלב ממותק מרוכז
2 כוסות קוקוס טחון
1/2 כוס חמוציות מיובשות
 
תבנית חד פעמית בגודל 17.5 X 22 ס"מ

אופן ההכנה:
1. קולים את האוגזים והפיסטוקים (כל סוג לחוד) כחצי דקה במיקרוגל ומצננים היטב.
2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי
3. מוסיפים לשוקולד המומס את החלב הממותק, הקוקוס, החמוציות, האגוזים והפיסטוקים הקלויים ומערבבים היטב.
4. יוצקים את התערובת לתבנית מצופה בניילון ניצמד, משטחים היטב ומצננים לפחות 3 שעות במקרר עד שהיא מתקשה - אפשר להכניס למקפיא לזמן יותר קצר.
5. חותכים לקוביות בגודל 2X2ס"מ בסכין חדה ושומרים במקרר.
6. להגיש ישר מהמקרר.


ריבועי שוקולד מריר, נוגט ושקדים
באדיבות הקונדיטורית רוני ויתקון, "פיש" ו-"פרנצ`סקה"
(בתמונה הממתק השמאלי)

המרכיבים (כ-35 ריבועים):
160 גרם שוקולד מריר
320 גרם מחית נוגט (להשיג בחנויות למוצרי אפייה וקונדיטוריה) - * אני שמתי נוטלה
250 גרם מרציפן
חופן שקדים קצוצים וקלויים- אני שמתי גם שבבי בוטנים

כלים: תבנית חד פעמית בגודל 17X22 ס"מ.

אופן ההכנה:
מרדדים את המרציפן לעלה בגודל התבנית ומניחים בצד.
ממיסים מחצית מכמות השוקולד בבאן-מארי (סיר כפול). מוסיפים לסיר מחצית מכמות הנוגט והשקדים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על עלה המרציפן, מיישרים אותה ומקררים.
משחררים את השוקולד והמרציפן מהתבנית, הופכים כך ששכבת השוקולד תהיה תחתונה. חוזרים על סעיף 2 (יוצקים על המרציפן, שכבה נוספת מהשוקולד והנוגט שנותרו). מקררים וחותכים לריבועים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3531580,00.html
בקישור המצורף הממתק האחרון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת