00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאיסום - Paysom - קינוח ממוצא קוצ`יני

זה קינוח שלמדתי להכיר רק אחרי שנישאתי.
קיבלתי את המתכון מהדודה של האיש שלי והכנתי כקינוח לארוחת שבת.
הבסיס של הפאיסום הוא בעצם טפיוקה וחלב קוקוס ויש לו כמה גרסאות, תלוי איזה דודה שואלים
יש מתכונים המכילים כדורי בצק קטנים ששמים אותם בתבשיל, יש מתכונים עם קוקוס טחון ויש עם עדשים אדומות.
 
להלן המתכון שאני הכנתי.

מרתיחים סיר גדול של מים ומוסיפים לו כוס טפיוקה. (12 כוסות מים)
מבשלים כחצי שעה עד שהטפיוקה נהיית שקופה והמים מסמיכים.
מוסיפים:
300 גר` שקדים טחונים דק
כוס וחצי סוכר
כף חומץ רגיל
2 כפות הל טחון - ממליצה בחום לטחון לבד! להל הטחון שקונים מוכן אין את הדומיננטיות של ההל הטחון בבית.

מערבבים כל כמה דק` - לא לשכוח את התבשיל אחרת הטפיוקה נדבקת לתחתית הסיר. 

כשרותח שוב, מוסיפים פחית חלב (מי) קוקוס, מרתיחים ומבשלים עוד 5 דק`.

אפשר להוסיף קוקוס טחון.

נסו ותהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת