00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עדשים בטחינה

המתכון הזה מוגש כתוספת וכסלט למרכז השולחן.
השילוש של העדשים הירוקות עם הטחינה והלימון פשוט משגע.
 
המתכון של דוחול ספדי (מסעדת `דיאנה`)
מצרכים:
1/2 ק"ג עדשים ירוקות/חומות, מושרות במים לכמה שעות
4 שיני שום כתוש
מיץ מארבעה לימונים - מספיק 2 אחרת זה יוצא חמוץ מידי
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה - עלים בלבד
פלפל ירוק חריף
כמה כפות טחינה גולמית - לפי הטעם

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
מעבירים לקערה, מוסיפים טחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה (טועמים) מוסיפים שום ומלח. טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת