00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פיצה מבצק ללא שמרים

הפיצה הזו מחזירה אותי אחורה לימי ילדותי.
ערב שבת כולנו יושבים סביב השולחן, כשריח הפיצה שבתנור משגע אותנו. בבית הורי לא נהגו (כבר ודאי הבנתם) לאכול ארוחה בשרית בליל שבת. אצלינו על השולחן היו סלטים שונים ומגוונים, גבינות לרוב, פשטידות והמנה שכולם חיכו לה היתה הפיצה!!
אז הנה היא -  ללא שמרים, מהירת הכנה, בצק שמנמן, שורדת הקפאה כמו גדולה וכמובן הטעם המשגע!
 
מצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח
1 ביצה
1 אשל / שמנת חמוצה / יוגורט /1/2 גביע גבינה לבנה
1/2 כפית מלח

ללוש את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק - אם צריך מוסיפים עוד קמח, עד לקבלת המרקם הרצוי - לא להוסיף יותר מידי! אחרת הבצק יהיה יבש!

לשטח את הבצק על תבנית משומנת היטב (אני משמנת בשמן זית).

הרוטב שאני מכינה הוא רוטב פושטי וטעים -
קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גר`)
2 כפות שמן זית
מים - במידה של קופסאת הרסק הריקה
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
שום כתוש 
אוריגנו יבש
 
למרוח  את הבצק, לפזר מעל גבנ"צ ותוספות שאוהבים ולתנור ל-20 דק` בחום בינוני.
 
בתאבון
 
 
הכי טעים ה"קצה"  
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

99 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת