11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

פנקייקים (אולדושקי)

פנקייקים (אולדושקי)
פנקייקים - זהו פינוק בוקר של סוף שבוע שתמיד מזכיר לי ילדות. כמעט כל בוקר שבת או ראשון אימא הייתה מכינה פנקייקים או בלינצ`ס מוקדם בבוקר, עוד לפני שכולם היו קמים. הפנקייקים של אימא ושל סבתא תמיד היו מאוד שמנמנים ואווריריים, מלאים חורים. הכי טעים לאכול אותם עם שמנת חמוצה ו/או עם ריבה. אבל כך זה היה בילדות. והיום, גם אני וגם בעלי לא אנשים של ארוחות בוקר לכן לא יוצא לי יותר מדי להכין פנקייקים. אולי כשיהיו ילדים יהיה כיף להכין עבורם. אבל... היום מתארחת אצלי בת דודה שלי, נערה יפיפייה ושובבה שאין כמותה. ושלא כהרגלי, איך שהיא פתחה עיניים בשבע בבוקר, כבר הייתה רעבה. וואלה! זאת הזדמנות פז בשבילי לחזור קצת לילדות ולהכין פנקייקים לארוחת בוקר!

 

מרכיבים:

1 גביע אשל

1 ביצה

½ 2 כפות סוכר

קורט מלח

¾ כוס קמח תופח

תפוח עץ קטן

½ כפית קינמון

 

הכנה:

1. לגרד בפומפייה עבה תפוח עץ. להניח בקערה יחד עם גביע אשל, קינמון, ומלח.

 

2. להקציף קלות ביצה עם סוכר. להעביר לתוך הקערה עם האשל. להוסיף קמח ולבחוש הכל יחד לקבלת בצק סמיך, בערך במרקם שמנת חמוצה.

להשאיר את הבצק "לנוח" ל-10 דקות.

 

3. לחמם מחבת עם שמן ובעזרת כף להניח את הבצק, בערך בקוטר של כוס, על מחבת חמה. לטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב-ורדרד.

להגיש את הפנקייקים חמים עם שמנת חמוצה או ריבה.

 

הערות שוליים: פנקייקים אמורים לצאת קצת עבים ולא כמו שאנו מכרים בגרסא האמריקאית. אם הבצק יהיה דליל מדי – אינם יתפחו כמו שצריך.

בתיאבון!

 

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת