11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

חזה עוף ברוטב ברבקיו ביתי

חזה עוף ברוטב ברבקיו ביתי
אתחיל את הפוסט מהתנצלות על האיכות, בעצם חוסר האיכות, של תמונת הכותרת. התמונה צולמה בחיפזון כאשר כל מה שנשאר מהעוף זה רק את מה שרואים בתמונה. זאת הייתה ארוחת צהריים "על האש" מאוד ספונטאנית ובין הבאת הסלטים לשולחן פשוט לא הספקתי למצמץ איך נשארו רק כמה שיפודים בודדים (וגם אותם כמעט תלשתי מהידיים), ואוי(!) טרם צילמתי!

 

לפני כמה שבועות טלפנה אלי אימא בערך ב-12 בצהריים והודיעה חגיגית "אני ואבא באים לארוחת צהרים". מה ארוחת צהריים?? כל מה שתכננתי להכין זה שניצל, לכן הפשרתי רק חזה עוף! "לא נורא" – היא אומרת לי – "גם אני הפשרתי כמה סטיקים, רציתי להכין לנו בתנור ואז חשבנו שעדיף לבוא אליכם ולעשות "על האש" קטן". טוב, בכיף! בדיוק לא מזמן ראיתי כמה מתכונים של רוטב ברבקיו בהכנה ביתית, אם כי לא אהבתי שום מתכון בנפרד. אז אלתרתי. לקחתי מתוך כל אחד את מה שהיה נראה לי הכי מתאים והכי מעביר את הטעם, פלוס תוספות משלי. תשאלו למה להתאמץ כאשר הרוטב זמין בכל סופר קרוב? אז כך, קודם כל אני משתדלת כמה שפחות לקנות מוצרים רווים בכל-מיני-לא-יודעת-מה, ושנית הסופר "הקרוב" הוא לא כל כך קרוב ולא היה לי זמן לבזבז לנסיעה.

 

הרוטב יצא טעים. מאוד, מאוד. הכי חששתי מאבא כי הוא כלל לא מחבב חזה עוף בשום צורה. אבל דווקא הוא התלהב הכי הרבה ואפילו לא הבחין שאוכל בעצם חזה עוף (יצא מאוד עסיסי ורך, ממש כמו פרגית).

 

מרכיבים:

400 גרם חזה עוף (פרפר אחד)

שיפודי עץ מושרים קצת במים

 

לרוטב ברבקיו:

3 כפות קטשופ

1 כפית חרדל

2 כפות מלאות רוטב סויה

2 כפיות דבש

חצי בצל פרוס לקוביות קטנות ומטוגן

1 כפית צ`ילי יבש

2 שיני שום כתושות

2 כפות אספרסו או קפה מאוד חזק

 

הכנה:

1. לחתוך את חזה העוף לרצועות. להניח לתוך הקערה.

 

2. להכנת הרוטב: בתוך קערה לערבב את הקטשופ, חרדל, רוטב סויה, דבש ושיני שום כתושות.

לפרוס בצל לקוביות קטנות ולטגן במעט שמן, להוסיף אל המחבת פלפל צ`ילי לערבב עוד כחצי דקה ולהוסיף את הקפה. לאדות במשך דקה. לאחד את תוכן המחבת עם תערובת הקטשופ. לטעום, לתקן תיבול.

 

3. לטבול כל רצועת עוף בתוך הרוטב ולשפד בצורת זיגזג. לצלות על הגריל עד לקבלת צבע חום יפה אך להקפיד לא לייבש את הבשר.

 

הערות שוליים: תוצאות מרשימות ביותר. לא יודעת עד כמה הטעם דומה לרוטב ברבקיו מקורי, אבל מצד שני אם הייתי רוצה טעם מקורי, אזי הייתי פשוט קונה...

הייחודיות ברוטב ברבקיו מקורי זה כמובן טעם העשן. אבל נראה לי שכאן בצל מטוגן וקפה נותנים את האפקט הקרוב.

כמות הרוטב לפי המרכיבים המצוינים במתכון הספיקה לי בדיוק לפרפר חזה אחד.

כמו תמיד, אפשר לשחק עם התיבול. אפשר להוסיף טבסקו לקבלת חריפות נוספת.

והחשוב הוא - זה להוריד בזמן את השיפודים מהאש לפני שייאבדו את כל המיצים ויהפכו לחזה רגיל.

בתיאבון!

 

חזה עוף ברוטב ברבקיו לפני הצליה

 

רוטב ברבקו ביתי

 

רוטב ברבקיו ביתי

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת