00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

לחם בית

בפיוט אשת חייל כתוב " לחם עצלות לא תאכל" ולכן אני משתדלת כמעט בכל שישי להכין לחם תוצרת בית פשוט וטעים שמכבד את השבת,כזה קריספי מבחוץ ורך מבפנים, נפרס בקלות.
כדי לצאת ידי חובת הפרשת חלה שהיא מצווה גדולה בפני עצמה ולה סגולות רבות אני מכינה לחם מכמות של שניים וחצי ק"ג קמח (הפרשת חלה עם ברכה מותרת מעל 1,660גרם), בשעת ההפרשה מברכת אני את כל עמ"י, בעלי וילדיי וכל מכריי לבריאות, לנחת, להצלחה, לשמחה, לאהבת הבורא....שתבורכו כולכם בע"ה.
 
לחם בית/יוכי
 
1/2 2 ק"ג קמח מנופה
4 כפות שמרים יבשים...לערבב עם הקמח
3 כפות סוכר
1 כף גדושה של מלח
חצי כוס שמן
כ- 6 כוסות מים פושרים (כוס של 240 מ"ל)
 
.........................................................
יוצרים בצק לא דביק מכל החומרים הנ"ל ע"י לישה טובה של כמה דקות (אני תמיד לשה ביד עד שהשרירים כואבים לי).
מתקבל בצק נעים למגע ולא דביק - אין צורך בשימון או קימוח.
מכסים את הבצק ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
לשים שוב ומוציאים אויר ושוב מתפיחים (הפעם פחות זמן)
מחלקים את הבצק ל 9 כדורים עגולים ויפים - כל 3 בתבנית של התנור.
מתפיחים את הכדורים בתבנית מס` דקות וחורצים פסים בעזרת סיכן משוננת (מניסיון הכי טוב להשתמש בסכין של הלחם)....מתפיחים עוד כמה דקות.
בינתיים בתנור החם (200 מעלות טורבו) מניחים בתחתית תבנית עם כוס- שתיים של מים רותחים סוגרים ונותנים לתנור לייצר אדים.
אופים את הלחם עד להשחמתו היפה משני צדדיו.
הבדיקה: נקישה על תחתית הלחם תשמיע צליל חלול - הלחם מוכן.
מיד מוציאים ומצננים על רשת (חובה).
 
אני תמיד משאירה 3 לחמים לארוחת ערב שבת ואת השאר מקפיאה, מוציאה בבוקר ומחממת על הפלטה ויוצא נ ה ד ר ......תהנו, יוכי
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת