11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת גבינות ומקרוני

 פשטידת גבינות ומקרוני
 
פשטידת גבינות ומקרוני
 
 
 
 
כאן עם פסטה בצורת קרניים חלולות
 
 
 
פשטדה שהתגלתה כלהיט, את המתכון קיבלתי מחבר יקר מאוד, שמיטיב לבשל, אותה למד מאימו שלמדה אותה מ...

בקיצור, פשוטה להכנה, מעולה בטעמה ואהובה על הילדים (ניסיתי, כמובן שניסיתי), על המבוגרים וגם עלי...

אפשר לנצל שאריות של כל מיני גבינות הכל הולך. נדמה לי שאי אפשר לקלקל אותה.

החומרים (מתכון מקורי)

1 חבילה מקרוני בוקציני מס` 9 (עבים). או קרניים חלולות

1 חבילה גבינה בולגרית ( מלוחה), עטירת שומן 250 גר`.

250 גר` (אפשר להוסיף) גבינה צהובה מגוררת לפיצה,

3 ביצים שלמות,

3 כפות שמנת חמוצה 15% לפחות,

3-4 כפות גבינה לבנה 9%.

1 גביע קוטג`

*לתבל במעט פלפל שחור, ומלח ( מעט ), לפי הצורך, הגבינות מלוחות!

לזריה :

150 גר` גבינת קשקוואל מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור אפיה ל 180 מעלות.

מבשלים המקרוני לפי ההוראות במי מלח. מסננים, ומקררים.

מערבבים את כל חומרי המילית, לתערובת חלקה, יוצקים על המקרוני הקרים, מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית פיירקס/או חד פעמית משומנת בשמן זית, מחליקים ומהדקים בכף, מכניסים למרכז התנור.

במהלך האפיה, לערבב את התערובת בתוך התבנית, פעמיים שלוש, לספיגת טעמים אחידה ואפיה מושלמת, ובכל פעם, לישר את פני המאפה שוב, בעזרת הכף.

לאחר ערבוב אחרון, וכאשר המאפה מתחיל להתייצב, זורים מעל את הקשקוואל וממשיכים לאפות עד שמזהיב.

הערה והמרות:

הצטערתי, שלא מצאתי מקרוני מקמח מלא, כי הבאתי את הפשטידה לבתי, ושם כולם שוחרי מזון בריאות. בהתחשב בהם הימרתי חלק מהמרכיבים. בניגוד לבעל המתכון המקורי שהשתמש בגבינות ושמנת עתירות שומן, כאילו אין אלוהים, השתדלתי להפחית למען בני הבית. ואלה ההמרות שביצעתי, ויסלח לי חברי היקר...

1 גביע 150 גר` ריקוטה 5% (במקום גבינה לבנה כי זה מה היה לי בבית) כל גבינה לבנה רכה 5% אחרת, תתאים גם.

1/2 גביע קוטג` 5% .

גבינה בולגרית 5%

גביע יוגורט 5%  במקום שמנת .

*כל שאר המרכיבים נותרו ללא שינוי.

התוצאה היתה מעולה, להראותכם שאפשר פחות וגם נשארים בחיים.

והנכד שלי בן ה-9 שמאוד מחשיב את כישורי הבישול והאפיה שלי שאל :

סבתא, החבר שלך עשה את הפשטידה, או שהוא לימד אותך לעשות אותה?

עניתי לו שחברי נתן לי לטעום את מעשה ידיו, אהבתי, והחלטתי להכין גם להם.

סבתא, התפעל נכדי, מה, הוא שף?

(להסבירכם, מי שיש לו, מה ללמד את סבתא שלו, המבשלת ואופה כל מה שהוא אוהב, חייב לשאת לפחות בתואר שף מדופלם...)

לא, הוא לא שף, הוא רק מיטיב לבשל. עניתי.

אז,

המשיך נכדי הנבון והמקסים:

אז למה הוא לא הולך ל"קרב סכינים"? (תחרות בישול בטלוויזיה, למי שלא יודע...)

וציון יותר גבוה מזה, לא יכולתי לקבל בכלל, גם אם בא לי בעקיפין, אז מה?

זאת היתה דרכו של הילד לומר, כמה טעימה היתה לו הפשטידה שסבתא הכינה לו.

ושרק יהיו לנו בריאים הנכדים...

וגם, ובכלל, טוב שיש חברים...

 

 

 

מבשלים את המקרוני במים מומלחים לרמת אל דנטה ומסננים מהמים

 

מערבבים גבינות + ביצים + תבלינים (לטעום לפני הוספת מלח),

 

 

יוצקים את הפסטה+ גבינות לתבנית פיירקס /או חד פעמית, משטחים ומישרים בכף

לא להיבהל מכמות הנוזלים הכל מסתדר במהלך האפיה.

כאן אפיתי בשתי תבניות חד פעמיות קטנות

 

 

מערבבים בערך כל 10 דקות במהלך האפיה ומחליקים עם כף.

בערבוב אחרון כשהפשטדה מתחילה להתיצב, זורים מעל את הקשקואל

 

 

אופים עד שמזהיב

 

 

*אפשר להכין מראש.

נשמרת מצויין במקרר, מכוסה בעטיף אלומיניום, או ניילון נצמד.

לחתוך לריבועים ולחמם במיקרו,

בתאבון.

 

 

 

 

*פורסם לראשונה ביולי 2008

 

 

 

 

עם בוקטיני

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
פשטדה שהתגלתה כלהיט, את המתכון קיבלתי מחבר יקר מאוד, שמיטיב לבשל, אותה למד מאימו שלמדה אותה מ...

בקיצור, פשוטה להכנה, מעולה בטעמה ואהובה על הילדים (ניסיתי, כמובן שניסיתי), על המבוגרים וגם עלי...

אפשר לנצל שאריות של כל מיני גבינות הכל הולך. נדמה לי שאי אפשר לקלקל אותה.

החומרים (מתכון מקורי)

1 חבילה מקרוני בוקציני מס` 9 (עבים). או קרניים חלולות

1 חבילה גבינה בולגרית ( מלוחה), עטירת שומן 250 גר`.

250 גר` (אפשר להוסיף) גבינה צהובה מגוררת לפיצה,

3 ביצים שלמות,

3 כפות שמנת חמוצה 15% לפחות,

3-4 כפות גבינה לבנה 9%.

1 גביע קוטג`

*לתבל במעט פלפל שחור, ומלח ( מעט ), לפי הצורך, הגבינות מלוחות!

לזריה :

150 גר` גבינת קשקוואל מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור אפיה ל 180 מעלות.

מבשלים המקרוני לפי ההוראות במי מלח. מסננים, ומקררים.

מערבבים את כל חומרי המילית, לתערובת חלקה, יוצקים על המקרוני הקרים, מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית פיירקס/או חד פעמית משומנת בשמן זית, מחליקים ומהדקים בכף, מכניסים למרכז התנור.

במהלך האפיה, לערבב את התערובת בתוך התבנית, פעמיים שלוש, לספיגת טעמים אחידה ואפיה מושלמת, ובכל פעם, לישר את פני המאפה שוב, בעזרת הכף.

לאחר ערבוב אחרון, וכאשר המאפה מתחיל להתייצב, זורים מעל את הקשקוואל וממשיכים לאפות עד שמזהיב.

הערה והמרות:

הצטערתי, שלא מצאתי מקרוני מקמח מלא, כי הבאתי את הפשטידה לבתי, ושם כולם שוחרי מזון בריאות. בהתחשב בהם הימרתי חלק מהמרכיבים. בניגוד לבעל המתכון המקורי שהשתמש בגבינות ושמנת עתירות שומן, כאילו אין אלוהים, השתדלתי להפחית למען בני הבית. ואלה ההמרות שביצעתי, ויסלח לי חברי היקר...

1 גביע 150 גר` ריקוטה 5% (במקום גבינה לבנה כי זה מה היה לי בבית) כל גבינה לבנה רכה 5% אחרת, תתאים גם.

1/2 גביע קוטג` 5% .

גבינה בולגרית 5%

גביע יוגורט 5%  במקום שמנת .

*כל שאר המרכיבים נותרו ללא שינוי.

התוצאה היתה מעולה, להראותכם שאפשר פחות וגם נשארים בחיים.

והנכד שלי בן ה-9 שמאוד מחשיב את כישורי הבישול והאפיה שלי שאל :

סבתא, החבר שלך עשה את הפשטידה, או שהוא לימד אותך לעשות אותה?

עניתי לו שחברי נתן לי לטעום את מעשה ידיו, אהבתי, והחלטתי להכין גם להם.

סבתא, התפעל נכדי, מה, הוא שף?

(להסבירכם, מי שיש לו, מה ללמד את סבתא שלו, המבשלת ואופה כל מה שהוא אוהב, חייב לשאת לפחות בתואר שף מדופלם...)

לא, הוא לא שף, הוא רק מיטיב לבשל. עניתי.

אז,

המשיך נכדי הנבון והמקסים:

אז למה הוא לא הולך ל"קרב סכינים"? (תחרות בישול בטלוויזיה, למי שלא יודע...)

וציון יותר גבוה מזה, לא יכולתי לקבל בכלל, גם אם בא לי בעקיפין, אז מה?

זאת היתה דרכו של הילד לומר, כמה טעימה היתה לו הפשטידה שסבתא הכינה לו.

ושרק יהיו לנו בריאים הנכדים...

וגם, ובכלל, טוב שיש חברים...

 

 

 

מבשלים את הפסטה במים מומלחים לרמת אל דנטה ומסננים מהמים

 

מערבבים גבינות + ביצים + תבלינים

 

 

יוצקים את הפסטה+ גבינות לתבנית פיירקס /או חד פעמית, משטחים ומישרים בכף

לא להיבהל מכמות הנוזלים הכל מסתדר במהלך האפיה.

כאן אפיתי בשתי תבניות חד פעמיות קטנות

 

 

מערבבים בערך כל 10 דקות במהלך האפיה ומחליקים עם כף.

בערבוב אחרון כשהפשטדה מתחילה להתיצב, זורים מעל את הקשקואל

 

 

אופים עד שמזהיב

 

 

*אפשר להכין מראש.

נשמרת מצויין במקרר, מכוסה בעטיף אלומיניום, או ניילון נצמד.

לחתוך לריבועים ולחמם במיקרו,

בתאבון.

 

 

 

 

*פורסם לראשונה ביולי 2008

 

 

 

 

עם בוקטיני

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת