00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת גבינת ריקוטה עם ריבה ושוקולד

 
 
 
 
בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי אופה יום ולילה כי מעבר ללהקת הארבה הרגילה שחיה פה, עכשיו חופש וכל החבורה של הבת שלי, עוברת פה בבית ולפעמים אני מרגישה כאילו וחייתי בתחנת רכבת.
 
כמו שהבטחתי, הנה מתכון לעוגה החלומית הזו המשלבת בתוכה, גבינה, ריבה, אגוזים ושוקולד. כרגיל, אני לא אחראית על הקלוריות שלכם. אני שומרת על שלי....חחחחחחחחח.
 
 
שטויות, העיקר הבריאות והגזרה.
 
ועכשיו אני הולכת לספינינג.
 
צ`או.
 
אלינוער
 
 
 
 
 
עוגת גבינת ריקוטה עם ריבה ושוקולד מגורר
 
1 כוס אגוזים טחונים גס
150 גר` חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים - מופרדות
150 גר` גבינת ריקוטה
6 כפות קמח
2 כפיות תמצית שקדים
 
 
4 כפות ריבת משמשים / אפרסקים
1 שמנת חמוצה
חבילה שוקולד מגוררת
 
 
לערבב את האגוזים עם 75 גר` חמאה ולהדק היטב לתחתית משומנת של תבנית קפיצית "22.
 
לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).
 
להקציף יחד את החמאה וחצי כוס סוכר. להוסיף את החלמונים, הגבינה ותמצית השקדים.
 
בקערה להקציף את החלבונים לקצף יציב ולהוסיף את שארית הסוכר.
 
לערבב את 2 התערובות ולשפוך מעל בסיס האגוזים. לאפות כ- 30 דקות. להוציא את העוגה.
 
בסיר קטן לערבב את הריבה עם 1 כף מים עד המסה חלקית.
למרוח מעל העוגה. לשפוך את השמנת מעל הריבה וליישר.  
 
להוריד את חום התנור ל 160 מעלות, להחזיר העוגה לתנור
ל 10 דקות. לכבות את התנור ולהוציא את העוגה. 
 
  
 להעביר את העוגה לצלחת הגשה.
 
לפזר מלמעלה את השוקולד המגורר ולשמור במקרר.
 
 
טיפ - אני נוהגת להקפיא את השוקולד טרום גירור לחצי שעה . הגירור יותר קל והשוקולד לא נדבק למגרדת במיוחד עכשיו בחודשי הקיץ.
 
 
 
  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת