00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

עוגת שכבות במלית שמנת חמוצה

אתם מכירים את ההרגשה שיש לכם טעם נוסטלגי כזה שמתיישב על הלשון ולא מרפה?
לי יש המון טעמים כאלו, אבל באחד מיוחד נזכרתי לאחרונה, אחרי שנים אין ספור, לקראת מסיבת השחרור מהצבא, הכנתי אצל חברה עוגת שכבות עם בצק פריך במלית שמנת חמוצה. מאז התחיל חריש עמוק ברשת למצוא מתכון שיזכיר את אותה העוגה.
ממה שמצאתי הכי דומה היה המתכון הזה לעוגת דבש רוסית בשכבות.
מצאתי עוד כמה גרסאות שלא נראו לי כמו- מילוי עם חלב ממותק ללא שמנת, או מילוי עם ביצים חלב וקמח...לא נראה לי.
בכל מקרה, מה שיצא טעם לי מאד.
במהלך ההכנה שיניתי את המתכון, ממליצה לעיין במקור ולראות את ההבדלים.
 
לי יצאו 2 עוגות מלבניות  עם 4 שכבות בצק בגודל כ-22/8 ס"מ.
שימו לב לאופן הכנת הבצק, נראה לי מדליק לנסות להשתמש בו לשימושים שונים.
 
עוגת שכבות במלית שמנת חמוצה
 
המצרכים
 
לבצק
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
1 כפית סודה לשתיה
100 גר` חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
3 כוסות קמח (כוס של 240CC)
 
למלית וציפוי
1/2 כוס סוכר
400 מ"ל  שמנת חמוצה 9%
2 שמנת מתוקה להקצפה
1 אינסטנט פודינג וניל
 
לפיזור
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
 
אופן ההכנה
לבצק
לערבב בקערה את הסוכר והדבש
להתחיל עם מקצף יד ולהוסיף את הסודה לשתיה
להוסיף את הביצים, אחר כך את החמאה המומסת, ובסוף את הקמח ולעבור למרית כדי לאחד את הבצק לכדור.
 
לחמם תנור(אצלי בטורבו) 175 מעלות.
להכין תבניות של התנור.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולרדד כל חלק בין 2 דפי אפיה לעלה מרובע דק- כ-2 מ"מ, בגודל בערך 20/20.
אני יודעת שקשה, אבל אפשרי.
להסיר את הדף העליון
להעביר גלגלת פיצה או סכין ולחלק בדיוק ל-2- רק לסמן.
להכניס לתנור החם ולהשגיח, תוך עד כ-10 דקות הבצק מזהיב עמוק-שלא יהיה בהיר מדי או שרוף.
להוציא לצנן ולהכין כך את 4 השכבות.
 
המלית
בקערת המיקסר להקציף הכל-שמנת חמוצה, מתוקה, סוכר ואינסטנט וניל עד שנוצר קצף יחסית יציב.
 
בינתיים את הבצק המוכן לישר בעזרת סכין או גלגלת, ואת השאריות לפורר לפירורים.
להוסיף לפירורים את האגוזים הטחונים.
 
הרכבה
 
להניח שכבת בצק, עליה שכבה נדיבה של קרם מעליו לפזר מעט מתערובת הפירורים. עד לשכבה הרביעית ,לצפות את העוגה בקרם, ולפזר מעל שכבת פירורים.
כך להכין גם את העוגה השניה.
להכניס את העוגה לקירור לפחות לכמה שעות.
את אחת העוגות הקפאתי, לא נראה לי שיש בעיה בכך.
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת