22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


יאלה החלטתי לעשות סולחה עם המטבח

החלטתי שהשבוע
בנוסף לעיסוקיי הרבים
עבודה- לימודים- בלוג שלי ושל אופיר
ללכת לראות את אופיר
לעזור למשפחה המאמצת
ועוד כל מיני
לעסוק קצת בנושא המטבח וללמוד לבשל
 
וככה השבוע אעשה נסיונות
וכשהאיש שלי יחזור
נכין לו מטעמים
או שיאכל אותי בתור מטעם
 
גם ככה אני היפראקטיבית
גם ככה אני לא ישנה בלילות
אז למה לא לעשות
עוד משהו
לבשל
 
אז החזיקו אצבעות
וכל יום אביא לכם מתכון
גם אתם יכולים לעשות
וגם אני אעשה
אצלם ואביא
ונראה מה יקרה
 
קודם כל מביאה לכם מתכון דגים מדהים
שאחותי הכינה ביום שישי
בכלל לא מהמתכונים הרגילים
 
דג סלמון ברוטב עגבניות עם צנוברים רסק כוסברה
מהמטבח של שגב אחותי מסתכלת ומכינה
 
מרכיבים:

400 גרם פילה דג : סלמון1/2
כוס שמן זית
5 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות (מומלץ לשרוף על אש גלויה)
6 שיני שום שלמות
1 כפות פפריקה מתוקה
3 כפות רסק עגבניות
1 פלפל אדום גדול וחריף צלוי על הגריל או על אש גלויה
צרור כוסברה גדול
חופן צנוברים קלויים
כפית מחוקה של מלח שולחן
1/4 כפית פלפל לבן טחון

אופן ההכנה :

מחממים סיר רחב בגובה בינוני .
מכניסים לסיר לפי הסדר : שמן זית ,שום , עגבניות, פפריקה ורסק עגבניות . מכסים את הסיר ומרתיחים. מוסיפים צנוברים , מרגע רתיחה מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 30 דקות .
רצוי לבקר כל חמש דקות ולערבב היטב, לאחר מכן מוסיפים מלח ופלפל. לאחר מכן מכניסים את הדגים פנימה וממשיכים עוד 10 דקות על אש בינונית.
אני ממליץ לצלות את הדגים על מחבת גריל או על גריל פחמים לפני שמכניסים את הדג לתוך הרוטב, לא חייבים רק מומלץ.
לבסוף מוסיפים את עלי הכוסברה, מבשלים עוד 2 דקות ומגישים
 
הכינה מדהים וטעים יצא וליקקנו את האצבעות
 
 
גם אני הולכת על ארוחה קלה וטעימה
אצלי קלה....קשה
הדג שלי עוד אומר לי HI הוא לא יודע
לקראת מה הוא הולך
 


דג אפוי בתנור


  מצרכים:
 
3 דגי לוקוס או מושט או כל דג המתאים לתנור

לרוטב:
3 כפות שמן
1/4 כפית כמון
1 כפית גדושה פפריקה
4 שיני שום כתוש
צרור כוסברה קצוצה
כף א. מרק עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

גמבה אדומה לקישוט


  אופן ההכנה:

חורצים 3 חריצים בגב הדגים.
לקערה מכניסים את מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.
מורחים את תערובת הרוטב על הדגים וממלאים את החריצים ואת פנים הדגים
בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הדגים ומעליהם את הגמבה לקישוט ומכסים ברדיד אלומיניום.

אופים בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 20 דקות ולאחר מכן מסירים את רדיד האלומיניום ואופים למשך 10 דקות נוספות.


להניח כל דג על עלה חסה ופילחי לימון.


אח שליייייייייייייי

זוכר שנכנסת למסעדה ואכלת אוכל יווני טעים

והבאתי לך את המתכון, איך קראו לאוכל לא זוכרת

 

אז בנות יקרות במיוחד הבלונדה  תתחילו "לחדד"

כלומר לפחד.....אנחנו לא פוחדים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת