00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

ארטישוק ממולא

 
 
אנקדוטות
 
- מרלין מונרו הוכתרה כמלכת הארטישוק הראשונה (1947).
 
- ארטישוק הכבד לגודלו הוא טרי (בניגוד לחציל)
 
- ארטישוק ישנה את צבעו אם יונח בקערת אלומיניום
 
 
 
 
 

 ארטישוק במילוי בשר טחון

1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות

המילוי
 
300 גר` בשר הודו אדום - טחון פעמיים
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, צ`ילי יבש
1 ביצה
פירורי לחם
 
 
הרוטב
 
4 שיני שום
1 בצל
צנצנת רוטב פסטה מוכן

 
להרתיח מים עם מעט לימון ומלח . לכבות את האש ולהכניס את תחתיות הארטישוק למספר דקות למים.   לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).
 
במחבת לטגן את הבצל במעט שמן.
 
להוסיף את קוביות העגבניות ולהמשיך לטגן על אש קטנה כ 4 דקות תוך ערבוב. להוסיף את הבשר הקצוץ ולטגן עד שהבשר מאבד את צבעו. לכבות את האש ולהוסיף ביצה.
 
להוסיף תבלינים ולערבב היטב. למלא את תחתיות הארטישוק בתערובת ולהדק היטב. לטבול את התערובת בפירורי לחם.
 
במחבת כבדה לחמם שמן ולהניח בפנים את תחתיות הארטישוק (פני התערובת כלפי מטה). לטגן היטב . להוציא את תחתיות הארטישוק לתבנית אפיה.
 
 
 
 
 
 
להכנת הרוטב:-  לטגן בצל ושום עד קבלת צבע זהוב. להוסיף את צנצנת הרוטב המוכן ולערבב היטב. לתבל. לשפוך את הרוטב מעל תחתיות הארטישוק הממולאות. לאפות בתנור כ 30 דקות בתנית מכוסה בנייר אלומיניום.  להוריד את ניר האלומיניום כ 10 דקות לפני סיום האפיה.
 
 
 
המשך ערב מהנה לכולם.

אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת