00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אייסברג וולקנו

אייסברג וולקנו, התערוכה 3, נמל תל אביב

 

פיצה גורמה - אוקסימורון?

 

בשנה האחרונה חל שדרוג במעמדה של הפיצה בתל-אביב. אם עד לא מזמן היא נתפשה כאוכל רחוב עממי וזול – אז כעת היא כבר מככבת בתפריטיהן של מסעדות רבות בעיר, כולל בכמה מהיוקרתיות שבהן. במשך שנים הרגילו אותנו לבצק זול, תחליפי גבינה, תוספי טעם, רוטב עגבניות מקופסת שימורים ותוספות תעשייתיות – אך כיום התהפכו היוצרות. בלא מעט מקומות ניתן למצוא פיצות איכותיות, העושות שימוש בחומרי גלם משובחים - והמחזירות לפיצה את כבודה האבוד.

 

"אייסברג וולקאנו" היא מסעדה שנפתחה בשנה האחרונה בנמל תל אביב, סמוך מאוד לגלידה מונטנה המיתולוגית. המקום הוא פרי שיתוף פעולה בין שני בעלים של מוסדות תל-אביביים ידועים: מאנטה ריי וגלידת אייסברג – בעולם המוסיקה היו קוראים לזה סופר-גרופ. יש כאן גם פסטות וסלטים – אולם הדגש הוא על בצק וגלידה. פיצה מרגריטה? תשכחו מזה, לכאן מגיעים כדי להתנסות בדברים מיוחדים.

 

הזמנו פיצה בייקון עם קרם בטטה ומוצרלה. כל פעם מפתיע לגלות איזה טוויסט מקבלת פיצה, כשמחליפים בה את רוטב העגבניות ברוטב אחר. קרם הבטטה התגלה כמתקתק ומעודן, הבצק הדק היה בעל טעם נפלא – והמוצרלה משובחת. חתיכות תפוצ`יפס הונחו מלמעלה והיוו תוספת קצת ביזארית - אך בשורה התחתונה היתה זו מנה מיוחדת, לא שגרתית – ומה שחשוב: טעימה מאוד.

 

 

כמו כן הזמנו פיצה שלוש ושליש, המורכבת מארבע גבינות: מוצרלה, גורגונזולה, פרמזן וסאן מור. היתה זו חגיגה גדולה ועשירה של גבינות מדהימות, שנמסו ונטפו בשחיתות – וטלטלו את החושים בטעמן העז והדומיננטי.

 

 

פיצה לא שגרתית בעליל היתה "פיצה מחוננת" שהכילה מוצרלה, גורגונזולה, פרושוטו, תאנים ובלסמי. השילוב בין טעמו המלוח של הפרושוטו לטעמם המתוק של התאנים היה הזוי במקצת - ובכלל נראה כי הפיצה הזאת היא קצת מיוחדת מדי...

 

 

מגזרת הפיצות ה"נורמליות" הזמנו גם פיצת זיתים, שהיתה טובה - אם כי לא כזאת, שבאים לכאן במיוחד בשבילה.

 

 

בנוסף הזמנו גם פיצת קרם ארטישוק עם מוצרלה, בצל סגול, צנוברים ועלי רוקט. דווקא זו שכנעה פחות, בעיקר בשל העובדה שקרם הארטישוק בה היווה תחליף קצת אנמי, מעודן מדי, לרוטב העגבניות המסורתי. עוביו של הבצק אגב בכל הפיצות היה דק, אך לא דקיק ממש כמו זה של "רדיו רוסקו" או "עגבנייה" לדוגמא.

 

 

אייסברג וולקנו מספקת את הסחורה. ניתן לאכול בה פיצה משובחת באמת - כזאת שרחוקה מהג`אנק שהכרנו במשך שנים בארץ. השילוב בין חומרי גלם מעולים, מקוריות וכשרון – הופכים את המקום למנצח. הבעיה העיקרית פה היא האווירה (או ליתר דיוק חוסר האווירה), שנובעת בשל ריבוי המשפחות, שמגיעות לכאן עם ילדיהם, שלעיתים מתרוצצים בין השולחנות.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת