00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת שוקולד, מוס וקרם גבינה

 
 
 
 
לפעמים אני משקיעה יותר זמן בעוגות לסופ"ש. אתמול הכנתי מעין עוגה, מעין מעדן, מעין משהוא. תקראו לזה איך שאתם רוצים, זה  פשוט מעדן מלכים ותאווה לחיך.
 
 
 
לעוגה
 
3/4 כוס קמח
1/3 כוס קקאו
1/3 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר
3/4 חבילה חמאה רכה
1 כף יין מתוק (לא חובה - אבל מוסיף)
1 חלמון ביצה
 
 
מוס שוקולד מריר
 
1 שמנת לקצפת עמידה
150 גר` שוקולד מריר
 
 
מוס שוקולד חלב
 
1 שמנת לקצפת עמידה
150 גר` שוקולד חלב
 
 
קרם גבינה
 
שמנת לקצפת עמידה
1 כוס סוכר
300 גר` גבינת מסקרפונה בטמפ` החדר
1 כף תמצית שקדים
 
  
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) .
 
מערבבים קמח, שקדים, סוכר, קקאו וחמאה  לתערובת הומוגנית. להוסיף יין וחלמון. מערבבים שנית. משטחים את הבצק בפיירקס מלבני ומהדקים היטב לבסיס התבנית. אופים כ  30-35 דקות ומוציאים מהתנור. מקררים היטב.
 
 
מוס שוקולד מריר
שמים בסיר קטן את השמנת לקצפת ומבשלים תוך בחישה מתמדת על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס. מצננים ומכניסים למקרר למספר שעות עד התייצבות.
 
מוס שוקולד חלב
 באותה דרך כמו מוס השוקולד המריר.
 
 
קרם גבינה
מקציפים שמנת לקצפת עם הסוכר. מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות (אפשר עם המיקסר), מוסיפים תמצית שקדים, מערבבים ומכניסים למקרר עד התייצבות הקרם.
 
 
לאחר מספר שעות מקציפים את תערובת מוס השוקולד המריר ובנפרד מקציפים את תערובת מוס שוקולד החלב לקרם נוקשה ואת האחרון שומרים במקרר.
 
לשטוח מעל העוגה את מוס השוקולד המריר ושומרים במקרר כשעתיים. לאחר כשעתיים לשטוח את מוס שוקולד החלב מעל שכבת המוס הראשונה ולהכניס למקרר לעוד שעתיים להתייצבות.
 
לשטוח מעל שכבת המוס האחרונה את קרם הגבינה ולהכניס למקרר. לאכול למחרת היום.
 
  
 
נכון, ווג`אראס, אבל שווה כל רגע.
 
 
 
שיהיה אחל`ה יום.
 
אלינוער
 
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

89 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת