88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

מוס שוקולד לבן ושוקולד קפוצ`ינו על מצע פקאן פריך

מכירים את האורחים האלו שבא לכם להרשים באיזה קינוח שטעמו לא ימוג מחיכם ולא יתפוגג מזכרונם עוד הרבה מאוד זמן אחרי שהביקור הסתיים?ממש  בשביל אורחים מיוחדים כאלו, פותחה היצירה המושקעת הבאה - מלודייה קולינרית של פורטה-פיאנו
כמות ל-8 יחידות
 

מצרכים 

ההכנה

לבצק הפריך לבסיסים
  1. 200 גר` קמח תופח
  2. 125 גר` חמאה הולנדית קרה חתוכה לקוביות
  3. 50 גר` שקדים טחונים דק
  4. 1/3 כוס סוכר
  5. 2 חלמונים
  6. 1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים בריסוק קל
    למוס השוקולד הלבן (2/3 מהכמות)
  7.  2 שמנת מתוקה
  8. 300 גר` שוקולד לבן
  9. 1 תרמיל וניל טהור
    מוס שוקולד קפוצ`ינו
  10. 150 גר` שוקולד מריר איכותי
  11. 1/2 כוס אספרסו חזק מרוכז
  12. 1/3מהתערובת לעיל של המוס הלבן (לפני ההקצפה!)

  13. כפית תמצית אגוזים/מוקה (או חצי-חצי)
  14. 1 מיכל שמנת מתוקה
  15. 50 גר` אבקת סוכר

 

1-6במעבד מזון מעבדים בפולסים קצרים את הקמח, הסוכר, החמאה והשקדים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד קבלת פירורי בצק לחים. מוסיפים את שברי הפקאן בלישה ידנית קלה. משהים במקרר לשעה לפחות (רצוי גם יותר). מוציאים מהמקרר, מרדדים בין שני גליונות נייר אפייה לעובי של עד 1/2 ס"מ. קורצים 8עיגולים קוטר 8 ס"מ. אופים להזהבה כ-20 דקות בחום בינוני (170צ.). מצננים לחלוטין.


7-9 ממיסים את השוקולד הלבן בתוך השמנת המתוקה עם תרמיל הוניל מעל להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד קבלת נוזל אחיד. מצננים ומקררים במקרר. שולפים את תרמיל הווניל, מעבירים לקערת המערבל ומקציפים עד קבלת קרם קצפתי.
10-13 ממיסים את השוקולד עם האספרסו, מסירים מן האש ובעוד התערובת חמה מוסיפים את ה-1/3 של תערובת השוקולד הלבן והתמציות. מצננים אך לא מקררים.


13-14 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר וכאשר הקצפת יציבה, מקפלים אותה לתערובת השוקולד עד קבלת מסה אחידה.

 

 


 הרכבת העוגות:
  • מניחים מעל כל בסיס טבעת נירוסטה (מיקדים) קוטר 8 גובה 6 ס"מ וממסגרים את הפנים בשקף.

     

     

     

     

     

    • יוצקים עד כדי מחצית מגובה הטבעת מהמוס הלבן ומיישרים
  • את מוס השוקולד-קפוצ`ינו יוצקים מעל המוס הלבן עד שפת הטבעת
  • מכניסים למקרר למספר שעות או לילה - לאחר מכן, ניתן גם לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר לפחות שעה לפני ההגשה. מסירים את טבעות הנירוסטה ומגישים

     
     

    הוספת תגובה

    נשארו 150 תוים
    נשארו 1500 תוים

    23 תגובות

    טעימה בתמונות
    בתרמומיקס
    לתשומת לב הצליאקים

    © כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת