00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ויטושה

ויטושה, יהודה הימית 3, יפו

 

כולנו בולגרים

 

לאחרונה התבשרנו על סגירתה של מסעדת הבלקן ביפו, מה שגרם לצביטה קטנה בלב. עוד מוסד בולגרי ותיק שאהבנו לפתע נעלם לו. הנוכחות הבלקנית בסביבת שדרות ירושלים, זאת שהיתה בעבר כל-כך שמחה ובולטת לעין, הפכה בשנים האחרונות סמלית בלבד. דור המייסדים הזדקן, חלקו כבר לא איתנו – ואין שימשיך את הדרך והמסורת של פעם.

 

במצב העניינים הזה טוב שיש את ויטושה, מסעדה בולגרית עממית באזור, שגם אם סימני התמסחרות מסוימים ניכרים בה, עדיין מייצגת יפה את המטבח והמורשת הבולגריים. בשבת בצהריים ממלאות את המקום משפחות ישראליות רועשות ורעבות. אך בשאר ימי השבוע ניתן להיתקל כאן בתושביה הבולגרים הותיקים של יפו - אלה שיודעים דבר אחד או שניים על האוכל בארץ האם. בימי שלישי אגב, למי שמעוניין, מופיע כאן אלברט, נגן האקורדיון המהולל, שישמח גם את ליבו של כל ציניקן.

 

המקום מבחוץ:

 

לא צריך להיות בעל שורשים בלקניים כדי ליהנות בויטושה. נכון שהשמות של המנות כאן קצת מאיימים, אך בסופו של דבר מדובר באוכל ביתי פשוט וטוב, כזה שיתחבב בקלות על כל-אחד.

 

הזמנו מספר מנות ראשונות. פשטידת תרד וגבינה (18 ₪) התגלתה כמאפה חביב, ששילב בצק פילו, גבינה טובה ותרד טרי.

 

 

ביורק (16 ₪) הוא פלפל קלוי מטוגן כמו שניצל, הממולא בגבינה. מנה קלה נהדרת, המתאימה לפתיחת ארוחה במסעדה בולגרית.

 

 

קציצת פרסה (8 ₪) היתה כל-כך טעימה, שהצטערנו שלא הזמנו ממנה עוד.

 

 

למנה עיקרית הזמנו דרובסרמה (40 ש"ח). מדובר במאפה חביב של כבד כבש עם אורז וגבינה. גודלם של הכבדים לא היה אחיד – ושילובם עם הגבינה העדינה והאורז היה מיוחד ומעניין.

 

 

עיקרית נוספת היתה גיבץ` עם בשר בקר (36 ש"ח). מנה מיינסטרימית יותר, אך מוצלחת גם כן.

 

 

לקינוח הזמנו סוטלאץ` (15 ש"ח), שהוא פודינג אורז קר. ככל הידוע לי מדובר במאכל שמקורו דווקא בטורקיה. טעמו היה כשל סחלב קר - ושילובו עם האורז התגלה כטעים ומיוחד. מנה שבהחלט אשמח להזמין כאן שוב.

 

 

את החשבון קיבלנו כתוב בשפה הבולגרית. לא התעמקנו בו יותר מדי, בעיקר בשל השורה התחתונה הלא גבוהה מדי (133 ₪ ל- 3 מנות ראשונות, 2 עיקריות וקינוח) עבור ארוחה משביעה ומהנה לזוג.

 

 

אז אולי לא מדובר במסעדת גורמה, אך בסך הכל נעים לשבת בויטושה - ולאכול אוכל ביתי בולגרי טעים באווירה של פעם. ובעיקר אנחנו מקווים, שהצביון הבולגרי הכל-כך מיוחד של יפו ימשיך להישמר בה גם בשנים הבאות.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת