00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת לינצר - מטבח אוסטרי

 
 
 
 
 
פירוש המונח "טורט" (בגרמנית) הוא עוגה. כשמשתמשים במונח עוגת לינצר מתכוונים לשימוש נרחב  באגוזים או שקדים טחונים במקום חלק או כל הקמח.
 
טורט יבוא בשכבה אחת או בכמה שכבות עם קרם ביניהן ואפילו עם ריבה בין השכבות.
 
עוגת לינצר שנקראת על שם העיר לינץ שבאוסטריה עשויה משכבת בצק שקדים, ומריבת / ג`לי אוכמניות או פטל ופסי בצק מעל.
 
כמספר הטבחים ככה מספר הגרסאות לעוגה זו (יש גם עוגיות לינצר ומאפינס לינצר). זוהי גרסתי שלי.
 
התמונות צולמו כשהעוגה יצאה מהתנור  (העוגה עדין לא יציבה).
 
 
 
 
 
 
תבנית "26 או פיירקס מלבני
 
 
בצק
1/4 2 כוסות קמח תופח
200 גר` חמאה רכה
2 כוסות שקדים קצוצים
1.5 כוסות סוכר
2 ביצים
 
מלית
ריבת תות / פטל / תפוזים / משמש
 
אבקת סוכר לזריה מעל העוגה (לא חובה) 
 
 
 
לחמם תנור לחום בינוני (180-175 מעלות)
 
מערבבים את חומרי הבצק לתערובת הומוגנית. מניחים שליש מהבצק בצד ובמקרר.  לשטח את הבצק בבסיס התבנית ובשוליים.
 
למלא בריבה עד גובה סנטימטר בערך.
 
 
 
 
מוציאים מהמקרר את הבצק הנותר ומכינים גלילים צרים וארוכים. מניחים בצורת שתי וערב.
 
מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות או עד שהבצק העליון מקבל צבע חום . לזרות מעל העוגה אבקת סוכר (לא חובה).
 
 
 
 
 
 
שיהיה לכולנו יומנפלא.
 
אלינוער
 
 
נ.ב - סיפרתי לכם כבר על להקת ה"ארבה" שגרה איתי, נכון?
נשאר 40% מהעוגה..............

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת