00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת פירות קיץ

 



עוגה זו זכתה במקום שני בתחרות מתכוני קיץ של תפוז
 

במקום השני עוגת פירות קיץ מס` 101 של ליאור המקורית 8 זוכה בשובר ע"ס 100 ש"ח לקפה Y + ספר: האוסף המתוק של "על השולחן" בעריכת קרין גורן. הוצאה מחודשת.

 

 

 
 
 
עוגת פירות קיץ
 
 
שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, משמשים - בקיצור, מה שנשאר במקרר ודינו מוות!
קינמון
סוכר חום
 
200 גר` חמאה
1 כוס סוכר
1 חבילה קמח תופח אוסם (חבילה קטנה)
1 ביצה
3 כפות חלב

ריבת דובדבנים או תות
 
לחמם תנור לחום בינוני (180 - 175 מעלות).
 
לחתוך הפירות ולהניח במסננת מעל צלחת . לפזר מעל קינמון וסוכר חום.
 
לאחד את כל חומרי הבצק מלבד הריבה והפירות.
 
לשטוח בתבנית 3/4 מהבצק כולל שוליים. את שאר הבצק להניח במקרר. למרוח בנדיבות ריבה על הבצק.
 
להניח על הבצק את הפירות כשתוכם כלפי מעלה.
 
מגררים את שארית הבצק מעל הפירות ומכניסים לתנור עד שהבצק המגורר מקבל צבע חום יפה.
 
 
 
בתיאבון
 
 
לא רק שהיא כ"כ קלה לעשיה, היא טעימה בטירוף. אצלי, להקת הארבה ( 2 נפשות חוץ ממני) סיימו כ"כ מהר שבכלל אני לא זוכרת שהיתה עוגה.
 
 
יום נפלא
 
אלינוער
 
 
עוד עוגת פירות
 
מעדני פירות
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת