00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אל אסיל

אל אסיל, ראמה, על כביש 85

 

למעלה ולמטה

 

לפני כשנתיים אכלנו במסעדת אל-אסיל שבגליל. היתה זו ארוחה בלתי-נשכחת, שחשפה בפנינו את המטבח הערבי בשיאו. בסיומה נדרנו נדר לחזור לכאן שוב בקרוב. לקח לנו קצת זמן לקיים את ההבטחה, אבל השבוע, כשביקרנו בצפון, חזרנו לכאן סוף סוף, בתקווה לשחזר את אותה חוויה גסטרונומית של אז.

 

הגענו לאל-אסיל בחג שבועות בשעת צהריים. למרבה הפתעתנו, פרט לשולחן אחד, המסעדה היתה ריקה לחלוטין. הדבר נראה תמוה, שכן בביקורנו הקודם כאן היא היתה מלאה לגמרי. מאידך, שמחנו על האינטימיות שנפלה בחיקנו – ועל כך שלא נצטרך לחלוק את השהות במקום עם שאר המוני בית ישראל.

בניגוד לרוב מסעדות הז`אנר, בהן נפתחת הארוחה בסלטים רבים, המוגשים במהירות לשולחן, כאן הקונספט מבוסס על מנה ראשונה ועיקרית. המחירים לא זולים ודומים לאלה של המסעדות המובילות בתחום כדוגמת אל-באבור, אל-תנור, דיאנה וכו`.

 

המלצר הבודד, שעבד באותה העת במקום, לקח מאיתנו את ההזמנה – ומיד לאחר מכן נכנס למטבח. למרבה הפלא הוא לא חזר משם במשך כרבע שעה, זאת מבלי שאף עובד אחר נכח בסביבה. תהינו האם אותו מלצר מתפקד כאן גם כטבח. כל הזמן הזה לא הוגשו לשולחן השתייה הקלה והסלטים שהוזמנו, מה שהדליק לנו נורה אדומה. בסופו של דבר חזר המלצר מהמטבח ובאמתחתו צלחת נדיבה של חומוס (23 ₪), שטעמו היה דחוס ובסיסי אך סביר.

 

 

כמו כן הזמנו סלט ירקות (18 ₪) שהיה מוצלח – וקנקן לימונדה (30 ₪) בעל טעם מתקתק נפלא.

 

 

הפיתות, שהוגשו לשולחן, נעטפו בשקית – וניכר שזה עתה חוממו במיקרוגל. כעת הנורה האדומה כבר התחילה להבהב.

 

למנה ראשונה הזמנו שושברק (30 ₪), שהם כיסוני בצק ממולאים בבשר, המבושלים עם לבן. מעין גרסא ערבית לרביולי. כופתאות הבצק היו רכות ומענגות – ושילובן עם הבשר הטוב וטעמו החמצמץ של הלבן יצר חגיגה מהנה של טעמים. מנה בהחלט מנה שמומלץ להזמינה.

 

 

כמו כן הזמנו קובה מטוגנת (30 ₪), שמולאה בבשר כבש וצנוברים. למרבה התדהמה מילוי הבשר היה בחלקו קר ובחלקו חם. מסתבר שגם המנה הזו חוממה במיקרו טרם הגשתה! פשוט לא האמנו. חלקים שלמים של הקובה היו בלתי אכילים. לא יאה ולא ראוי.

 

 

למנה עיקרית הזמנו חשווה (68 ₪), שהורכבה מאורז, רצועות של בשר כבש עם צנוברים ושקדים. מדובר במנה, שאהבנו מאוד בביקורנו הקודם כאן – אך כעת, לאור התרחשות העניינים הביזארית עד כה, חששנו מאוד לרמתה. למרבה השמחה גם הפעם היא היתה מוצלחת ממש. הבשר היה עדין וטוב – והאורז תובל בצורה נהדרת עם קינמון. מזל שאת הפנינה הנהדרת הזאת לא הרסו כאן.

 

 

עיקרית נוספת היתה כפתא עם טחינה (48 ₪). מדובר בגרסא מקומית לסינייה, רק שאת הבשר עוטפת כאן שכבה של תפוח אדמה. הטחינה היתה חמצמצה וטובה – ותערובת הבשר טעימה מאוד גם כן. מנה משובחת, המנצחת בקלות מנות סינייה רבות אחרות שאכלתי בארץ.

 

 

והשרות, הו השרות. בזמן שהותנו במקום לא ניגש אלינו המלצר/טבח ולו פעם אחת כדי לשאול לגבי שביעות רצוננו. בתום הארוחה לא הוצעו לנו קפה או בקלאווה - כפי שנהוג בד"כ במסעדות ערביות. קיסמים לא הוגשו – ואת החשבון קיבלנו מבלי שהצלחות פונו מהשולחן. לא מקצועי, תמוה ולא מתאים למסעדה המכבדת את עצמה.

 

שילמנו 247 ₪ לזוג עבור ארוחת צהריים, שלא כללה שתייה חמה ומנה אחרונה - לא זול בכלל. ברור שמשהו לא טוב עובר על אל-אסיל. קצת צובט בלב לראות מסעדה עם פוטנציאל אדיר, מתנהלת בצורה חובבנית כזאת. יחד עם זאת חשוב להדגיש, ששתי המנות העיקריות ומנה ראשונה אחת היו מוצלחות ממש, מה שמותיר בנו עדיין תקווה לגבי גורלו של המקום. מוטב שההנהלה כאן תתאפס על עצמה, תשמר את הנקודות החזקות של המסעדה (כי בהחלט יש), תשפר באופן קיצוני את השרות – ולמען השם תפסיק את השימוש הנלוז במיקרוגל.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 16/12/2011:

לאחרונה חזרתי לאל אסיל. הפעם הביקור היה מוצלח יותר מקודמו. להלן המנות שהוזמנו:

עולש (18 ש"ח). באופן אישי אני מאוד אוהב את הירק הנפלא הזה. הוא היה טרי אך בעל טעם מר מאוד. המרירות הפכה אותו לכמעט בלתי אכיל.

 

 

חובזה (18 ש"ח). למנה היה טעם של עלי תרד עם הל. לטעמי מנות עשבי הבר אינן הצד החזק של המסעדה.

 

 

שיח` אלמחשי (68 ש"ח). מדובר בקישואים ממולאים בבשר עם צנוברים מבושלים בתוך לבן. הקישואים היו נהדרים, בעלי מילוי נפלא – אך את ההצגה גנב דווקא האורז, שהיה לא פחות ממופתי.

 

 

 

חשווה (68 ש"ח). מדובר בבשר כבש ועגל שבושלו בישול ארוך, ואשר הוגשו עם אורז, צנוברים ושקדים. הבשר היה נפלא, רך ולא שומני מדי. האורז, שתובל בשלל תבלינים (כולל קינמון) היה בעל טעם יוצא דופן.

 

 

אל אסיל אינה מסעדה ערבית עילית בנוסח אל באבור – אלא מסעדה גלילית-כפרית. ביום טוב בהחלט ניתן ליהנות בה ממטעמים ערביים נפלאים. כולי תקווה שהמקום ישכיל לשמור על יציבות לאורך זמן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת