00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

יועזר בר יין

יועזר בר יין, יועזר 2, כיכר השעון, יפו
 
המלך עירום
 
בקרב מבקרי מסעדות שורר קונצנזוס כבר לא מעט שנים, שיועזר בר יין היא אחת המסעדות הטובות ביותר בישראל. לשאול אברון, הבעלים של המסעדה, מגיע מקום של כבוד בספר דברי הימים של הגסטרונומיה הישראלית – והוא נחשב ל"אב הרוחני" של לא מעט שפים מקומיים. המקום ידוע באיכות חומרי הגלם המשובחים שלו, בבשרים האיכותיים, ביינות המובחרים ובאווירה המיוחדת השורה בו. אך מה לעשות, התענוג לא זול בכלל. יועזר היא אחת המסעדות היקרות ביותר בישראל – והשאלה, אם היא עדיין אחת הטובות שבהן, טעונה היום יותר מתמיד, בחינה מחודשת.
 
הגענו למקום ביום חמישי בערב והתפוסה בו היתה חצי מלאה. המסעדה שוכנת במבנה אבן ערבי עתיק מרשים, אולם סימני ההזנחה בו ניכרים היטב לעין. על הקירות סימני שריפה שחורים - והם מחופים בטיח בצורה בולטת. אין כאן עיצוב, אין מוסיקה, לא הכי נקי - והחלל הפנימי נראה כמו מערה חשוכה המוארת בנרות. לא בדיוק המראה האופייני למסעדת יוקרה.
 
לפחות נתנחם באוכל, כך חשבנו וסקרנו את התפריט. את עינינו לכדה מנה ראשונה בשם אטריות 40 חלמונים (60 ₪). שאלנו את המלצרית אודותיה – והיא הסבירה, שמדובר בפסטה, שארבעים ושניים חלמונים שימשו להכנתה. מעניין מה רופא המשפחה היה אומר על זה. ובכל זאת הזמנו אותה. היא התגלתה כפסטה פשוטה, חביבה וטעימה, בעלת נוכחות באמת מורגשת יותר מהרגיל של טעם החלמון - אך פרט לכך לא היה בה משהו יוצא דופן. ניתן אגב להזמין את המנה יחד עם פטריית כמהין מיובאת מאיטליה, אך אז יאמיר מחירה ל- 110 ₪ - לתשומת ליבם של האוליגרכים בקרב קוראי שורות אלה.

לעיקרית הזמנו בהמלצת המלצרית את מנת הדגל של המקום: רוסט אנטריקוט בחיתוך המיוחד של יועזר, בו מופרד הלב מהחלקים שסביבו – כך שמוגש לשולחן רק החלק המשובח ביותר של הבשר. מחיר התענוג: 330 ₪ עבור מנה זוגית, שלטענת המלצרית כוללת קרוב ל- 800 גרם בשר. חיכינו בסבלנות קרוב לארבעים דקות עד שהוגשה המנה לשולחן. במבט ראשון היינו די המומים ממימדיה. האנטריקוט לא הוגש כנתח אחד, אלא כ- 5 פרוסות חתוכות, שלא היו גדולות במיוחד. אינני יודע כמה בשר בפועל היה שם, אך אני די בטוח שזה היה בערך כמחצית מהכמות שהובטחה. בנוסף לכך הנתחים הוגשו פושרים, כאילו שהו זמן מה בצד טרם הגשתם. ניכר אמנם, שהבשר באיכות טובה, אך במחיר הזה ציפינו לקבל קונצרט – ומה שקיבלנו היה הרבה פחות מכך.

 
המנה, שהוגשה עם ציר בקר, נחה על לביבת רושטי – ולוותה עם תוספת של שעועית ירוקה.
 
 
קינוח סמיפרדו קוקוס עם טראפלס שוקולד (38 ₪) היה טעים ומיוחד – אך היה זה מעט מדי ומאוחר מדי מכדי לתקן את הרושם הכללי.
 
 
יצאנו מהמקום בתחושה קלה של אכזבה, בעיקר בשל היחס הלא פרופורציונאלי כאן שבין התמורה למחיר. האם מדובר בתסמונת הזיג-זג, הכל כך מוכרת בענף? האם הגענו עם ציפיות מוגזמות? מה שבטוח, ברמת מחירים כזאת יש כל כך הרבה מקומות אחרים, בהם ניתן לאכול טוב יותר - וליהנות מאווירה מוצלחת בהרבה.
 
ציון: 2.5 כוכבים
 
 

עדכון מתאריך 12/11/2010

 

לאחרונה חזרתי ליועזר לרגל חגיגות ה- 15 שנה לפעילות המסעדה. לכבוד האירוע הושק תפריט מיוחד, בו הוגשו מנות מוקטנות במחיר שווה לכל נפש. אכלתי  פה ארוחה מוצלחת, שהיוותה חוויה מתוקנת לביקור הקודם לפני שנתיים. היתה זו הזדמנות טובה מבחינתי להתוודע לכמה ממנות הדגל של המסעדה.

 

להלן המנות שהוזמנו:

פולנטה מתירס טרי עם ביצה עלומה וכמהין. פולנטה סמיכה, מתקתקה, שטעם הכמהין מודגש בה. כשהחלמון הצהוב ניגר מהביצה העלומה, המנה הופכת מושחתת לחלוטין. מדובר בפולנטה הטעימה ביותר שאכלתי בארץ – מנה שאסור לפספס כאן בשום אופן.

 

 

 

ניוקי של תפוחי אדמה ופורצ`יני עם כמהין. טעמן המודגש והעז של הפטריות הופך את הפסטה הזאת לטעימה בצורה יוצאת דופן. מנה מושלמת, שעושה בית ספר ללא מעט מסעדות איטלקיות מתמחות בארץ.

 

 

פטה דה קמפן. פטה כפרי המורכב מחלקי פנים שונים של חזיר הטחונים גס. מנה מחוספסת, בעלת טעם עז ותיבול מדויק, שאשמח להזמין כאן שוב בעתיד.

 

 

בף בורגיניון עם ירקות שורש. הביצוע של המנה היה כדבעי, אולם לא מצאתי אותה ייחודית. באופן אישי אני מעדיף את הבף בורגיניון של מסעדת בראסרי (המוגש בימי חמישי בלבד), שהרוטב בו בעל טעם עמוק ומיוחד יותר.

 

 

שוקרוט. המנה הכילה נקניקיית חזיר טחונה גס, כרוב מבושל ביין אדום, רגל חזיר, בייקון מעושן ותפוחי אדמה. למרות שאין הרבה מקומות בארץ, שמגישים שוקרוט מפואר שכזה, המנה היתה קצת כבדה מאוד עבורי.

 

 

שניצל צוואר חזירה. מדובר בווריאציה לא שגרתית לשניצל, שמנמנה ועסיסית יותר. יחד עם זאת לא בטוח שכל אחד ישים לב להבדל בינה לבין שניצל עוף "קונבנציונלי".

 

 

לחם הבית. שימו לב לכמות החמאה העצומה שהוגשה עימו...

 

 

סמיפרדו קוקוס. קינוח נהדר, שהיה מוצלח בדיוק כפי שזכרתי מביקורי הקודם כאן.

 

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת