00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

עלי גפן ממולאים

את ההשראה קיבלתי ממשתתפת בתוכנית של גיל חובב-המנה של המדינה שהכינה ממולאים מדהימים ביניהם עלי גפן קטנטנים.
הגירסה שלי היא ללא בשר.
 
עלי גפן ממולאים
 
המצרכים
 
50 עלי גפן טריים -אני השתמשתי במשומרים מעולים של וילי פוד
1/2 1 כוסות אורז-אני השתמשתי בבסמטי
עגבניה חתוכה לקוביות קטנטנות
3 כפות שמן קנולה
מיץ מחצי לימון
מבחר עשבי תיבול קצוצים דק
צנוברים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
 
אופן ההכנה
עלים טרים להניח בקערה עמוקה ולשפוך מעליהם מים רותחים עד שמשנים את צבעם.
עלים משומרים, מסננים ממי ההשריה, ושוטפים היטב במים זורמים.
למלית, משרים את האורז במים קרים למשך כ-30 דקות, יש כאלו המבשלים בישול קצר, אני לא אוהבת שהאורז רך מדי.
מסננים את האורז ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
 
ההרכבה
 
שמים עלה כשהחלק המבריק כלפי מטה.
שמים כמות קטנה של המלית, בעובי ובאורך זרת.
מקפלים את צד שמאל מעל המלית ואחר כך את צד ימין.
מקפלים 1/3 מהחלק התחתון כלפי מעלה ומגלגלים צמוד צמוד(מי שהכין סושי מכיר את הפעולה..חחח)
 
משמנים קלות תחתית של סיר שאותה מרפדים במספר עלים.
מסדרים בצפיפות את עלי הגפן הממולאים.
כשהתמלא, סוחטים מעל מיץ מלימון אחד, מפזרים כפית מלח, ומניחים צלחת שתכסה מבפנים את עלי הגפן, ממש עליהם.
על הצלחת מניחים משקולת כבדה, אני מניחה בדרך כלל קופסת שימורים .
יוצקים מים רותחים בזהירות עד גובה 2 ס"מ מעל הצלחת.
 
מבשלים על אש נמוכה עד שהמים כמעט נעלמים-כ30 דקות.
מורידים המשקולת, מכסים במכסה ונותנים לנוח כ-20 דקות
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת