44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

קיש ירקות העונה ושמנת

קיש ירקות העונה ושמנת
קיש ירקות העונה ושמנת

החומרים:
סיר או מחבת רחבה תחתית עבה
נילון נצמד
תבנית לקיש פאי אחרת
קערה
מיקסר

פלפל אדום
פלפל ירוק
בצל חתוך לקוביות
100 גרם דלעת
100 גרם קישואים
100 גרם ברוקולי או כרובית
80 מ"ל חלב (אפשר חלב סויה,יוגורט עיזים שמנת אחר)
150 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
4 חלמונים
4 כפות קמח
100גרם גבינה צהובה (קשקבל או צ´אדר )
קורט מלח
קורט פלפל לבן
מעט שמן לטיגון

החומרים לבצק פריך:
100 גרם קמח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
5 גרם מלח
1/2 כפית סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה של הבצק:

מערבבים במיקסר במהירות בינונית קמח, מלח, סוכר וחמאה.
מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה עד קבלת בצק הומוגני.
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בין שני דפי נילון נצמד עם טיפת קמח.
עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

אופן הכנת הקיש:

חותכים את הירקות לקוביות בגודל 1/1 או 2/2 ס"מ.
מאדים בשמן את הירקות במשך 5-6 דקות עד קבלת גוון זהוב.
מאדים אתהירקות הקשים יותר בהתחלה ולקראת סוף האידוי מוסיפים
את הירקות הרכים שמכילים יותר נוזלים.
מעבירים את הירקות למסננת ומצננים.

מערבבים בקערה חלב/אחר, שמנת מתוקה, ביצים + חלמונים, קמח, גבינה צהובה,
מעט מלח ופלפל לבן ומוסיפים את הירקות המאודים. משפרים טעמים.
את בלילה יוצקים על הבצק פריך שהוכן מראש.

מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים לשולים המשומנות,
עושים חורים בתחתית עם מזלג כדי שהבצק לא יעלה.
אופים בחום של 170 מעלות במשך כ- 30 דקות . לשים לב שלא יישרף.

אפשר להגיש חם או קר.
בתאבון.

אם אהבתם לחצו על אהבתי,   ו-

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת