00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

צריך לשבת ללמוד... יאללה למטבח!

התואר הראשון כבר מאחורי.  יהיה קשה לי לתאר לכם את ההרגשה המופלאה של הנחת העט לאחר המבחן האחרון בתואר.  הרגע הזה מדורג בסולם הימים המאושרים בחיי אי שם בין יום השחרור מצה"ל ליום שבו התחילה איתי בת בפעם הראשונה.  לוקח זמן להתרגל למצב שבו אתה חוזר הביתה ו... כלום.  אין שום מחוייבות.  אין תרגילי בית, אין פרוייקטים, אין מבחנים. אפשר לשבת בבוקסר מול הטלוויזיה ולראות תוכניות כמו "ערב טוב עם גיא פינס" שלא דורשות הפעלה של אף לא תא מוח אחד.

לכן אני ממש לא מבין איך 3 שנים לאחר סיום התואר הצלחתי להגיע למצב ששוב אני מגיע הביתה אחרי יום ארוך וצריך להתחיל לפתור משוואות דיפרנציאליות חלקיות באמצעות התמרות לפלס.  ואז אני נזכר... תואר שני.  של מי היה הרעיון הדפוק הזה?

למי שלא עבר תואר בהנדסה ולכן לא מבין עד כמה נוראי המצב שתיארתי, אז קודם כל אני מקנא בכם, ודבר שני, הרשו לי לתאר מצב דומה בחומרתו:

אתה יוצא למילואים ומתגלגל לך בדרכים שלוש שעות עד שאתה מגיע לאיזה בסיס נידח בנגב.
לאחר הליכה של רבע שעה בשמש עם הצי`מידן על הגב מהש"ג (כי המניאק לא הסכים שתיכנס עם הרכב), אתה רואה מולך את הסמל המניאק שלך מהטירונות עם משקפי שמש וכובע דיסטנס.

"עידו!" הוא צועק לך, "הצו שלך היה ל10 בבוקר, עכשיו עשר וחמישה!  שוב פעם אתה לא עומד לי בזמנים?!"
"אבל המפקד הסמל, אני..."
"מה זה?! אתה מדבר אלי חזרה?! 30 שניות הקפת את הרכב ליסינג של המ"פ, זוז!
...
עם הצ`ימידן, עידו!"

אני מקווה שהבהרתי את הנושא.

ובכן כפי שכל סטונדט יודע, כשאתה צריך ללמוד למבחן,
כל רגע פנוי צריך להיות מוקדש ללימודים. מצד שני, כבר נמאס לך להסתכל על אותם המחברות ואתה תעשה כל דבר אפשרי על מנת להתחמק מהלמידה.

זה סוג של מילכוד 21 - זה לא חמור כמו מילכוד 22 כי אין סיכוי שתמות מזה (למרות שבטכניון כבר היו מקרים).  אתה לא יכול לעשות שום דבר מהנה בלי נקיפות מצפון מעצבנות, והתחת שלך מסרב פקודה לשבת מול הקלסרים.

אז מה עושים? ממלאים את הזמן בדברים שהם לכל הדעות יותר חשובים מלימודים:

שינה          כי זה לא יעיל במיוחד לשבת מעולף ליד השולחן עם הראש מרוח על הקלסרים.
                צר לי לאכזב אבל החומר לא נקלט באמצעות דיפוזיה. בדוק.
נקיון הבית   אמנם קשה ללמוד כשהבית מסריח מפיצה רקובה מלפני שבוע, אבל בינינו,
                אם הגעת למצב שאתה מחפש בכוח גרגרי אבק במקום לפתור עוד תרגיל,
                זה הזמן ללכת לייעוץ מקצועי.
בישול        כי ברור שאתה יכול להזמין אוכל ולחסוך זמן למידה, אבל הרבה יותר
                משעשע להכין דברים מוזרים ולא קשורים כמו:

צלעות אווז בליווי ירקות, תפוחים, צימוקים, ועוד דברים שבטח שכחתי
קודם כל, הבהרה: אין דבר כזה צלעות אווז.  זה פיקציה.  מה שמוכרים באמת זה רגלי אווז, אבל צלעות נשמע יותר טוב אז ככה קוראים לזה, נשבע לכם.

מצרכים:
- רגלי אווז שחושבות שהן צלעות (זה מגיע קפוא במגש בסופר)
- 3 גזרים
- בטטה
- 3 תפוחים
- 2-3 כפות דבש או סוכר חום
- קמצוץ קינמון
- צימוקים
- שמן קנולה

אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן במחבת עמוק, ואז מניחים את הצלעות (רגליים).
- מוסיפים גזר חתוך לקוביות ובטטה מגורדת.  (אני בטוח שגם בטטה בקוביות עובד, אבל ככה עשיתי באותו הרגע).
- אחרי שהצלעות טוגנו מכל הצדדים מוסיפים מים, סוכר חום או דבש, מלח, קינמון ואת הצימוקים.
- ממשיכים לבשל חצי שעה ובודקים כל הזמן שיש מספיק נוזלים.  אם צריך, מוסיפים מים
- בינתיים מקלפים ופורסים 3 תפוחים, ומוציאים את האמצע ככך שייצאו טבעות יפות כאלה. את מה שהתפרק זורקים למחבת, ומה שנשאר יפה שומרים בצד.
- ממשיכים לבשל עד שהגזרים רכים, אז כנראה גם האווז מוכן.

סידור הצלחת:
מניחים 3 טבעות תפוח לא מבושלות.  במרכז כל טבעת מניחים רגל אווז ומסביב מפזרים מה שנשאר מהגזר, בטטה, וכו. ראו דוגמא:



וזהו.

עכשיו שהמבחן האחרון לסמסטר מאחורי ואין לי יותר נקיפות מצפון בתחום זה, אני מקווה לעדכן בתכיפות רבה יותר אודות הרפתקאותי הקולינריות.

בתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת