00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

בויוס - לחמניות טורקיות מגבינה

 

 

הוווו... שלום לכם.

מה קורה?

אצלי... יבש !!

לא מסוגלת להאביס עצמי בליטרים הנחוצים לי .

אני שותה רק מים קרים עם קרח ומשום מה החליט מי שהחליט שקרח זה "אאוט" מבחינתי [ מי נתן לרופאים האלו תעודה...]

אז אני בשביתה איטלקית....

כבר פעמיים קיבלתי עירוי בזמן האחרון, נראה מי ימס ראשון... אני או הרופא, או הקרח...

בינתיים, מרוב עייפות ותשישות אני משלימה שעות שינה שחסרות לי עוד מימי הצבא [22 שנים אחורה...].

טוב, לא משנה... הנה כעת אני ערה [בדיוק לעוד חצי שעה...]

אז ככה: במסגרת הבקשות שאתם מפנים אלי למייל ולמסר, פנה אלי בחור חמוד בשם צביקה ושאל אם יש לי מתכון לבויוס.

יאא.... נגנבתי.

לאחותי היה חבר במשך שנים רבות, שהיה טורקי אסלי [ממש נולד וגדל בטורקיה] וממנו היא למדה את כל רזי המטבח הטורקי.

היא אלופה, בחיי.

בין ייתר המתכונים שישר אימצתי ממנה, היו הבויוס.

מדובר בעוגיות- לחמניות מגבינה, שכל אחד מכין כמו שבא לו.

העיקרון הוא בצק גבינתי [די מזכיר בטעמו את לחמניות הגבינה שהיינו מכינים כשהיינו ילדים, נדמה לי שהביאה אותן לראשונה רות סירקיס, באחד מספרי המופת שלה מהימים שלפני הספירה כאן בישראל , בכל אופן אני זוכרת אותן גם מהספר הצהוב ההוא לבישול עם ילדים, שעד היום יש לי אותו, נטול כריכה, אבל עומד וניצב, אחלה ספר.  את כדורי השוקולד שלי, אני מכינה בול לפי המתכון ההוא].

קיצר... הבויוס יכולים   להגיע תפוחים , ממש כמו ללחמניות, או עוגיות עגולות , או מרובעות ומעל ניתן לפזר שומשום, קצח או סתם גבינה צהובה מגוררת.

אני מביאה בפניכם את המתכון של מיקי שמו, כי הוא זהה לחלוטין לזה של אחותי [ושהיא קיבלה אותו מאמו של האקס].].

 באופן כללי אני חושבת שמיקי שמו הוא הסגן הראשון של אלוהים, בכל מה שקשור בקונדיטאות. [ יש עוד כמה סגנים, כמו הנס ברטלה, קרין גורן, ארז  קומורובסקי ועוד כמה  גאונים שכאלו], אבל שמו זה שמו.

עוד לא ניסיתי עוגה אחת שלו, שלא יצאה לי בול.

ובכן הנה לך, צביקה יקירי המתכון שביקשת ואם יש עוד משהו...אני כאן.

 

בויוס – עוגיות-לחמניות טורקיות מגבינות

מתכון של מיקי שמו

חומרים לבצק :

170 גרם גבינה צהובה (85 גרם "עמק" + 85 גרם קשקבל מגוררות)

200 גרם חמאה

150 גרם גבינה לבנה 9%

2 ביצים

1 כפית מחוקה של מלח (10 גרם)

250 גרם קמח רגיל, לא תופח

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לקישוט:  ביצה טרופה + שומשום וקצח, או גבינה צהובה מגוררת.

 

אופן הכנת הבצק :

1. מגררים את הגבינות הצהובות לפתיתים קטנים בעזרת פומפייה דקה.

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את החמאה, הגבינות הצהובות המגוררות והגבינה הלבנה עד הומוגניות.

3. מוסיפים את הביצים והמלח.

4. מיד אחריהם מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים למשך דקה אחת עד שהבצק מתאחד ליחידה אחת אחידה.

5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

 

אופן הכנת הלחמניות :

1. על שולחן מקומח, או על ניילון נצמד שדבוק למשטח שיש או פורמייקה, מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי סנטימטר, ברוחב 45 סנטימטר ובאורך של 35 סנטימטר.

2. מברישים את יריעת הבצק החתוך בשכבה דקה של ביצה טרופה, אבל ככה שלא תיזל לצדדים כי זה יפריע לתפיחה באפייה.

3. מפזרים בנדיבות על הבצק המרוח ביצה, שומשום או קצח, או תערובת של שומשום וקצח.

4. חותכים את הבצק למרובעים של 2x2 סנטימטר בעזרת גלגלת פיצה קטנה, ומסדרים אותם על נייר אפייה במרווחים של סנטימטר אחד האחד מהשני.

5. אופים בחום של 190 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בתחתיתן ובחלקן העליון.

אחסון :

כשהעוגיות מתקררות מאחסנים אותן בקופסה אטומה ושומרים במקפיא. כשרוצים להגיש, מחממים אותן בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס למשך חמש דקות (לא לחמם במיקרוגל).

 

 *** אני לרוב יוצרת מהבצק הטעים עיגולים ומפזרת מעל פירורי גבינה צהובה.

זהו... אמרתי לכם קל וטעים.

***  תודה לרוניתי על התמונה.

 יאללה... חוזרת למים הקדושים  נטולי הקרח, שלי...

קיבלתי בתודה את כל מסריכם בנוגע לבקשותיכם למתכונים ואני מבטיחה שאענה על כולן, רק סבלנות. אני כעת נותנת עדיפות למתכונים  שקשורים לחג שבועות, מן הסתם. מתכונים דחופים, או כאלו שאין לי תמונה שלהם,  ייענו ישירות במסר.

 

 אני מזכירה לכולכם , שמי שמעוניין במתכון כלשהו, מוזמן לכתוב לי  ישירות למסר , או למייל , [יש קישור בצד ימין בקוביית:  "צור קשר" ].

אני מבטיחה לעשות הכל על מנת למלא אחר בקשותיכם. בסה"כ, המטרה היא לאכול מה שאוהבים, לא?

אני לא מתיימרת להכיר כל מתכון בעולם, [ אני לא אשת מקצוע מדופלמת , סתם חובבנית],  אבל בהחלט אחפש עבורכם גם  מה  שאיני מכירה.

אז קדימה.... דברו אלי.

 

  אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם.

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

יאללה ביי  ותרקדו כל הדרך למטבח ...!!

 

ארי

תודה לכל מי שיגיב ואו ילחץ על ה- HITS

 

 

 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת