00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

עוגת גבינה או-מי נותן לחתול לשמור על העוגה?

איזה מזל שהמציאו את שבועות, אחחח, איזה חג, איזו חגיגה, חג לבן, טהור, ומה הכי מתאים לו, אם לא עוגת גבינה.
אני יודעת, לכל אחד יש את ה מתכון לעוגת הגבינה האולטימטיבית, הגבוהה, הרכה, נמסה בפה, שלא צונחת הרבה,ללא שקע מרגיז במרכזה...
 
 
אז גם לי יש אחת כזו שאם לא עושים קיצורי דרך, יוצאת פשוט נפלאה!
 
עוגת גבינה- לתבנית בגודל 26
 
המצרכים
 
לתחתית
 
150 גר` ביסקויטים טחונים דק
2 כפות סוכר
50 גר` חמאה מומסת
 
לגבינה
 
750 גר` גבינת  5% מסוננת(מאד חשוב, ניתן פשוט לחורר את הקופסה מלמטה ולתת לנוזלים לצאת במשך כ-15 דקות)
250 ג` גבינת שמנת(נקנתה במשקל בסופר)
1 גביע שמנת חמוצה 9%- מסוננת
5 ביצים מס` 2 בטמפ` החדר מופרדות
4 כפות גדושות איסטנט פודינג וניל(ניתן להחיליף בקונפלור)
1+1/4 כוס סוכר
1כף תמצית וניל טובה
 
חומרים נוספים
2 יריעות ניר כסף חזק
ניר אפיה גזור לרצועות בגובה 10 ס"מ ובאורך היקף התבנית.
 
אופן ההכנה
 
לחמם את התנור ל-180 מעלות
לקחת 2 יריעות ניר כסף זו על זו, להניח עליהן את התבנית ולהצמידן לדפנות
לדפנות התבנית על מנת שיכסו ככל הניתן את חיבור תחתית התבנית לדופן.
 
לתחתית
לערבב את הביסקויטים, סוכר וחמאה ולהצמיד לתחתית התבנית.
לאפות כ-7 דקות ולהוציא מהתנור ולצנן.
בינתיים
להעלות את חום התנור ל-220 מעלות.
להכניס תבנית לתחתית התנור
ולהכין את הגבינה.
 
לערבב יחד את החלמונים, 1/4 כוס סוכר, הגבינות, השמנת והוניל עד שיתאחדו והעיסה תהיה אחידה.
להוסיף את אבקת הפודינג ולערבב עד שתתאחד.
 
בנפרד להקציף את החלבונים במהירות לא גבוהה- אצלי 3 בקנווד.כשנוצר קצף, להוסיף בהדרגה את 1 כוס הסוכר ולהמשיך להקציף במהירות זו, עד שיתקבל קצף לבן, רך וגמיש- לא שביר. -כ-5 דקות.
 
לקחת 1/4 מהקצף וערבב-כן כן לא לקפל, עם תערובת הגבינה על מנת לעשותו אורירי יותר.
את שאר הקצף, לקפל בזהירות עד שהתערובת אחידה פחות או יותר- לא לערבב יותר מדי.
 
בינתיים, להצמיד את רצועות ניר האפיה לדופן התבנית מבפנים מעל התחתית האפויה למחצה, הרצועות צריכות לבלוט כ-2 ס"מ מעל גובה התבנית.
לצקת את הגבינה בזהירות .
לפני שמכניסים את העוגה לתנור יש לצקת מים רותחים לתבנית שהנחנו בתחתית התנור.
להכניס את העוגה לתנור ולאפות ב-220 מעלות כ-15-20 דקות עד שפני העוגה מזהיבים מעט, אז להנמיך את הטמפרטורה ל-160 מעלות ולאפות כשעה.
העוגה עולה המון, לא להבהל, אחרי כשעה פני העוגה זהובים, יש אולי סדק פה ושם, לא נורא, לכבות את התנור,להעביר סכין חדה בין העוגה לניר האפיה בדפנות, להשאיר את העוגה בתוכו עם דלת פתוחה מעט.
לאחר כ-30 דקות בתנור הכבוי, ניתן להוציאה.
חייבים לצנן את העוגה מינימום מס` שעות לפני שאוכלים...אין ברירה אלא להתאפק קצת...
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת