00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אל תנור

אל תנור, ריינה, תחנת הדלק בכניסה לישוב

 

צלעות קיומנו

 

יותר ממיליון אזרחים ערבים מתגוררים בשטחי של מדינת ישראל – ולכן מפתיעה העובדה, שרק בשנים האחרונות נחשף הקהל הישראלי למטבח פלסטיני אותנטי. בלא מעט מסעדות, בעיקר באזור הגליל, ניתן כיום להיתקל במאכלים ערבים נהדרים – ובצבעים ובריחות, שעד לא מזמן היו זרים לנו.

 

הגענו לאל-תנור לאחר ששמענו, שמנהלה הינו האח של בעלי מסעדת אל-באבור המהוללת מאום אל פחם. עם ייחוס משפחתי כזה, לא צריך יותר מכמה גנים משותפים כדי להקים מסעדה מוצלחת. מיקומה של אל תנור הינו באזור לא סקסי בעליל – ליד תחנת הדלק סונול בכניסה לישוב ריינה (בפרברי נצרת), אולם היא גדולה, מרווחת ונקייה.

 

 

פתחנו את הארוחה, כמתבקש במסעדות מסוג זה, בסלטים לזוג (50 ש"ח). אל השולחן הוגש מטח צלוחיות שכלל: חומוס, עגבניות בטחינה, סלט טורקי, כרובית בטחינה, חמוצים, סלט ירקות, סלט גזר, פטריות, טבולה, רשאד, פלאפל עם גבינת חלומי מטוגנת ועוד.

 

סלט הטבולה והרשאד:

 

 

סלט טורקי, פטריות וסלט ירקות:

עגבניות בטחינה, כרובית בטחינה וגזר:


הכרובית בטחינה מקרוב:

 

החומוס:


פלאפל וגבינת חלומי מטוגנת:

 

סלט טחינה:

 

הסלטים היו טריים וטובים בלי יוצא מן הכלל – אך הוגשו ללא פרשנות מקורית או טוויסט כלשהו. בניגוד למפגן סלטי הפתיחה הייחודי ויוצא הדופן של אל באבור, כאן ניכרת פחות תעוזה, אך חשוב בכל זאת להדגיש, שהסלטים היו טובים, טעימים ועשויים מחומרי גלם משובחים.

 

למנה עיקרית הזמנו צלעות טלה ממולאות (90 ש"ח). זאת כבר היתה אופרה אחרת. היתה זו התפרצות מסעירה ומענגת של טעמים, שהצליחה לטלטל את החושים. המנה כללה צלעות טלה שמנמנות, אורז, צנוברים ובורגול. בשר הטלה היה רך וטעמו מופלא. יוגורט חם הוגש לשולחן בכוס - והמלצר המליץ לשלבו עם האורז. היתה זו סימפוניה של טעמים, ריחות וצבעים שלא תישכח במהרה. אחת המנות הטובות ביותר, שאכלתי בארץ במסעדות ערביות – ובכלל.

 

 

כמו כן הזמנו מנה עיקרית נוספת: שוק טלה (90 ₪). למעשה מדובר בגרסא מקומית למנסף. גם הפעם הבשר היה רך מאוד ולא הצריך כל שימוש בסכין. מנה טובה, אם כי פחות מיוחדת מקודמתה.

 


 

כמות האוכל שהוגשה עד כה לשולחן, היתה רבה - זוג סועדים ישבע כאן בקלות גם ממנה עיקרית אחת בלבד. ובכל זאת לא ויתרנו על מנה אחרונה. קינוחים בדרך כלל אינם הצד החזק של המטבח הערבי – וגם באל תנור המבחר מצומצם מאוד (כנאפה ובקלאווה בלבד). הזמנו את הכנאפה (20 ₪), המוכנה כאן במקום, שהיתה טובה, מתקתקה קלות - והכילה גבינת עיזים נפלאה. איזה הבדל בין הכנאפה הנהדרת הזאת למקבילות התעשייתיות, המוכרות לנו מאזור המרכז.

 


 

שתי כוסות קטנות של קפה שחור הוגשו על חשבון הבית:

 

 

לאל תנור מגיע מקום של כבוד בצמרת המסעדות הערביות בארץ. אז נכון שציפינו לקצת יותר השראה ויצירתיות בסלטי הפתיחה, אולם עבור מנת צלעות הטלה שווה להגיע לכאן במיוחד גם מתל-אביב. כיף לגלות מסעדה ערבית איכותית נוספת, בה ניתן לאכול את המטעמים הנהדרים האלה.

 

ציון: 4.5 כוכבים

 

עדכון מתאריך 10/04/2010:

 

בארוחה נהדרת שאכלנו לאחרונה במסעדה הוזמנו המנות הבאות:

צלעות טלה ממולאות (100 ש"ח). המנה שמרה על הרמה הגבוהה שזכרתי.

קבב חלבי (80 ש"ח). גרסה פחות מוצלחת מזאת המוגשת באל באבור.

מגזרת עשבי הבר העונתיים הזמנו שלושה סלטים.

עקוב (אסור לפספס):

ח`וביזה (מנה נהדרת):

עולש (מנה פחות מוצלחת מהשתיים שקדמו לה):

סלטי הבית המוצלחים:



 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת