11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

אמנות הבישול

מאז ומקדם היה תהליך של חיפוש המזון ואכילתו – אבן יסוד לקיומו של כל יצור חי. איזה סוג ביולוגי של יצור חי לא ניקח הכל מתרכז, לפני הכל, ביכולת להשיג מזון. ואמנם מזון הינו אבן יסוד לקיומו של כל יצור חי אבל הכנת אוכל זהו תהליך אמנותי לכל דבר.

 

כשאין אוכל הציפורים עוזבים למדינות חמות, הדובים נכנסים לתרדמת. בלי מזון פחות יכולים לשרוד צאצאים. בלי מזון אין חיים. הרישומים הכי כואבים ושחורים בהיסטוריה האנושית, הזמנים הכי נוראים מתייחסים לימי הרעב. הפחד להישאר ללא מזון הינו טבעי ואינסטינקטיבי. להיות שבע ולהאכיל צאצאים – מעסיק אותנו כמות שעות לא מבוטלת ביממה.

 

הואיל והעולם, הטכנולוגיה והציוויליזציה התקדמו בצורה משמעותית מאז האדם הקדמון כאשר גבר עם מקל בידו היה משקיע את רוב יומו בחיפוש המזון ביערות מלאים בחיות פרא, ואישה באיסוף פירות היער, אנו פחות מוטרדים מכיצד להשיג מזון ויכולים להשיגו בדקות ספורות בכל סופר או מכולת הקרובים, יכולים אנו אפוא להרשות לעצמנו להשקיע יותר זמן בהגשה, רעיונות, חידושים, עיצוב, ובמילה פשוטה – באמנות הבישול.

 

עבורי הכנת האוכל זהו תהליך אמנותי לכל דבר. תבלינים – הם בדיוק כמו הצבעים והמכחול בידי הצייר – כל נגיעה קובעת ומשנה את התמונה; רעיונות הבישול – הם כמו המילים עבור המשורר; הגשה – היא הרי עיצוב לכל דבר; חומרי גלם – הם החמר בידי הפסל. אפשר לומר כי שום תחום מקצועי לא התקדם בשנים אחרונות בצורה כה רדיקאלית כמו קולינאריה ותדמית הטבח. פעם היא התייחסה יותר לעקרת בית וטבחיות פשוטות ושמנמנות אשר בישלו אוכל מזין ופשוט. אך במאה ה-XXI תדמית הטבח שינתה את פניה – זהו איש/אישה אנין/ה טעם עם תנועות ידיים זריזות, עם הרבה ידע ומקצועי, עם דמיון פרוע, עם יצירתיות פורצת גבולות .

 

כיום מקצועו של שף וקונדיטור מכובד מאוד, משובח, ומבוקש בשוק העבודה. מדי שנה נפתחות מסעדות חדשות רבות ובתי קפה, פסטיבלי האוכל ותחרויות קולינאריות. את תחום הקולינאריה אפשר להשוות כיום לאמנות אמיתית בעלת פוטנציאל יצירתי גבוה, אסתטיות, דיוק של צורף וטעם מעודן.

 

אנשים היום למדו לאכול טעים, וזה חשוב להם כנראה לא פחות מדברים אחרים בחייהם. האסוציאציה הראשונית שלנו עם בית הורים, תמיד מחזירה אותנו לטעמים וריחות. השאלה הראשונה אותה שואלים ילדים כאשר הוריהם חוזרים הביתה היא "מה הבאת טעים?".

 

מדפים של כל חנויות הספרים מלאים במגוון רחב של ספרי בישול, תוכניות טלוויזיה רבות ואף ערוצים שלמים מוקדשים לבישול, בעלי מסעדות ויוצרי ספרי הבישול משקיעים כסף רב בצלמי ומעצבי מזון ע"מ למשוך את עייני (וקיבות) הציבור. נדמה כי אנשים אוכלים כיום לא כל כך בשביל השובע, אלא יותר בשביל הטעם וההנאה מהליך הסעודה.

 

ובכן, גם אני, כמו רבים אחרים, אוהבת אוכל טעים, מגוון, יפה, אסתטי, מעניין, לעתים פשוט ולעתים יוקרתי קצת יותר, אבל הכלל החשוב בהכל הוא – אוכל שבא מאהבה גם כלפי הליך הבישול עצמו, גם כלפי הסועדים, וגם כלפי חומרי גלם אשר מהווים בסיס לתחילתה של כל יצירה קולינארית. אני אישית נהנית מבישול לא פחות (ואולי אף קצת יותר) מלאכול. אני אכן אוהבת לגלות טעמים חדשים ומעודנים, אני מפקידה את ליבי בבישול עבור אנשים אותם אני אוהבת. אוכל טוב הוא דרך לליבו של כל אדם.

 

בבלוג זה אביא מתכונים אשר הוכנו על ידי וצולמו על ידי. לא תמיד אני טוענת למקוריות. אבל אני נוהגת להביא לכל מתכון נגיעה אישית משלי. הצילומים יציגו רק את התוצאה הסופית ללא צילומי הסטפ-באי-סטפ. עבורי גם בישול וגם צילום – הם אמנות, לכן אחד לא יוכל לבוא על חשבון השני. כאשר אני משקיעה את עצמי בבישול, אין לי זמן וריכוז גם לרוץ עם המצלמה ולהוציא תמונות איכותיות. 

 

אני מבשלת בהתאם לזמן הפנוי, אך אשתדל לעדכן לפחות פעמים בשבוע.

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת