00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צליל מכוון

עונת הדובדבנים

בשבת הבעל הביא לי מהגולן קופסה גדולה של דובדבנים.
מייד שלחתי מסר נואש לאריאלה, מה לעשות עם כל הדובדבנים  הסקסיים האלה
האמת, הם לא היו מאד טעימים, אחרת הייתי אוכלת אותם וזהו.
אריאלה הגיבה במהירות הבזק עם מסר מפורט ובו כעשרים (!) מתכונים משובחים, מריבה, עוגות, רטבים ועד סלט שעוד ינוסה.
החלטתי להתחיל עם הריבה.
לא אשת ריבות אנוכי וגם לא מרבה בכלים. המלאי שלי בארונות מינימליסטי.
פשוט רוקנתי צנצנת סוכר על הדובדבנים המגולענים ובא לציון גואל.
 
זה גם היה החלק הכי מענג בהכנת הריבה, להסתכל על הסוכר הנמס לאיטו ממתיקות הדובדבנים, והופך לאמולסיה אדומה וסמיכה.
כמעט כמו לראות זחל הופך לפרפר.
 
 
 הדובדבנים מתבשלים  בסיר
 
אני לא מבינה בכמויות ואין לי משקל בבית, פשוט השתמשתי ברוב קופסת הדובדבנים ובאותה כמות של סוכר.
לפי המתכון היה צורך בקילו תותים, שתי כוסות סוכר ושני מקלות קינמון.
לא היו לי מקלות קינמון אז שמתי חצי כפית קינמון. מייד התפשט במטבח הריח של הקומפוט של סבתא שלי אבל בסופו של דבר, הקינמון מוסיף. הוא שובר את המתיקות של הפרי.
גם לא היה לי תפוח-עץ, אז הוספתי מיץ מחצי לימון וקיויתי לטוב. בישלתי עד זוב.
הבית הוצף בריח חם ומתוק, הריבה יצאה  בטעם גן-עדן ואני הרגשתי קוסמת אמיתית.
 
 
 
אבל השוס האמיתי הוא העוגה שעשיתי בדובדבנים שנשארו.
לא  מצאתי מתכון כלבבי, אז עשיתי את הבסיס של  ניקי ב.

 150 גרם פתי בר מרוסקים עם מערוך, 100 גרם חמאה מומסת במיקרוגל ו-2 כפות סוכר חום.
 
המלית -שילוב של כמה מתכונים שאני מכירה.
 300 גרם שוקולד לבן מומס בסיר כפול
 שמנת חמוצה אחת
500 ג` גבינת סקי
קצפת משתי קופסאות שמנת מתוקה, מוקצפות עם 4 כפות אבקת סוכר.

ערבבתי הכל ביחד ושפכתי על הבסיס.
 
בבוקר בישלתי את הדובדבנים שנשארו בקופסא (2 חופנים) אחרי שגלענתי אותם, עם חצי כוס יין אדום וחצי כוס סוכר, במשך כמה דקות עד שהסוכר נמס.
הוספתי 2 כפיות קורנפלור מומסות במעט מים רותחים וציפיתי  את העוגה ברוטב האדום והיפה.
 
אם הייתי מאלה שהעוגות שלהן יוצאות יפה, העוגה הייתה נראית כך:
 
 
 
                                                     עוגת דובדבנים וגבינה שמצאתי ברשת
 
אבל היא לא, אז חסכתי לכם את הצילום.
 היא עוגה בסגנון הר-הקסמים, קצת עקומה וחבוטה אבל טעימה להפליא.
ותודה לאריאלה ולבעלי היקר שהביאוני עד הלום.
וגם למצלמה החדשה שלי כמובן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

101 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הר הקסמים אלא אם צויין אחרת