00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

קוצ`ינה תמר

קוצ`ינה תמר, הצפירה 10, תל אביב

 

בראביסימו

 

קוצ`ינה תמר היא מסעדה איטלקית השוכנת ביד חרוצים בתל אביב. מדובר באנטיתזה לכל המסעדות הראוותניות, שנפתחו בשנים האחרונות בעיר, המשדרות יוקרה ופאר. ללא השקעת סכומי עתק בעיצוב וביחסי ציבור, היא ביססה עצמה בשנים האחרונות כמסעדה איכותית, עם קהל לקוחות נלהב ונאמן.

 

קל מאוד לפספס את המקום, אפילו אם חולפים ממש לידו. אין שלט או סימן, שיסגירו את מיקומו. הוא מעוצב בסגנון וינטאג`, חסר קו אחיד - ומרושל במכוון. הכלים לא תואמים, אין מפות על השולחן - והמנות כתובות על לוח עם גיר. אם יתעקש מישהו בכל זאת על תפריט, יוגש לו נייר דק, עליו רשומות המנות בכתב יד. המטבח גלוי לכל - וריח בישול אופף את חלל החדר. האווירה כאן מזכירה טרטוריה עממית, משפחתית ופשוטה באיטליה.

 

למנה ראשונה הזמנו בודינו פרמז`ן (49 ₪), שהוא סופלה חם המבוסס על גבינת פרמז`ן והמטוגן במחבת. מנה נהדרת, מקורית, שטרם אכלתי כמותה בארץ.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה שקדי עגל (52 ₪), שהוגשו עם עדשים ירוקות. כאן למרבה הפלא, נחלנו אכזבה מרה. לשקדים היה טעם מובחן של דג, מה שהעלה את ההשערה, שאולי טוגנו באותו השמן, ששימש לפני כן במטבח לטיגון מנה אחרת. לא מתאים למסעדה שמכבדת את עצמה וחבל.

 

 

בנוסף מאגף הבשרים הזמנו נוצ`ה (54 ש"ח). מדובר ברצועות דקות ונאות (תרתי משמע) של ירך של פרה, המוגשות עם עלי בייבי. הבשר היה עסיסי ועשיר בטעם. מנת חובה לחובבי בשר נא.

 

 

כמו כן הוגש לחם הבית.

 

 למנה עיקרית הזמנו פפרדלה פונגי (88 ₪). זוהי פסטה ארוכה ורחבה ברוטב פטריות בשמנת. הפסטה היתה טרייה וטעימה בצורה יוצאת דופן. הפרמז`ן (רג`יאנו שהוגש ביד נדיבה) ותערובת הפטריות הפכו את החגיגה למושלמת.

 

 

כמו כן הזמנו טליאטלה רגו (62 ₪). הטליאטלה היתה חביבה, אך הרגו היה לטעמי קצת מאופק מדי בטעמו. מנת פסטה פחות מוצלחת מקודמתה.

 

 

בנוסף הזמנו טליוליני כבד (62 ש"ח). הכבדים היו עסיסיים מאוד - והפסטה, שבאופן מכוון נקרעה ברשלנות, היתה מושלמת בטעמה. המנה כללה גם פרמז`ן, שמן זית, חמאה, בצל, טימין - והשילוב בין המרכיבים השונים יצר חגיגת טעמים מקורית, מיוחדת ומענגת במיוחד. היתה זו מנת הפסטה הטובה ביותר מבין כל אלה שהוזמנו.

 

 

למנה אחרונה הזמנו טארט תפוחים (30 ₪), שהיה שגרתי לגמרי.

 

 

קינוח נוסף היה 3 כדורים של גלידת הבית (21 ש"ח). זה כבר היה סיפור אחר לחלוטין. בד"כ אינני מזמין גלידה במסעדות, אולם המלצרית ממש הפצירה בנו לתת צ`אנס לגלידה שמיוצרת כאן. כדור השוקולד הדהים אותי בטעמו העז, המרוכז והמשובח. מדובר בגלידה שלא מביישת שום גלידרייה מתמחה בישראל.

 

 

 

ברגעי השיא שלה קוצ`ינה תמר מספקת חוויה קולינארית יוצאת דופן. אז התחושה היא שמדובר במסעדה האיטלקית הטובה בארץ, שאת האוכל והאווירה בה לא שוכחים זמן רב. למרות שהרמה לא תמיד אחידה, מדובר בתחנת חובה, שכל חובב אוכל איטלקי בארץ חייב לבקר בה.

ציון: 4.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 30/05/2010:

בארוחה יוצאת דופן באיכותה שאכלתי לאחרונה במסעדה, הוזמנו המנות הבאות:

טליאטלה בנדיירה (69 ₪). מדובר בפסטת סלק סגולה, המוקפצת עם פטריות, אספרגוס, תרד, נגיעת שמנת – והמוגשת עם גבינת ריקוטה. מנה עדינה, אצילית, שכובשת בטעמה המאופק והמיוחד.

 

 

 

רביולי טרטופו (52 ₪). כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמזן וכמהין ברוטב חמאת כמהין. גם כאן עידון הוא שם המשחק. מדובר בכיסונים רכים, נימוחים, שבתוכם מילוי עדין ומיוחד. צפון איטליה במיטבה.

 

 

טורטליני ארטישוק (52 ₪).  מדובר בכיסוני פסטה במילוי מחית ארטישוק ופרמזן עם שמן זית. מנה מיוחדת מאוד, בעלת חמצמצות קלה וענוגה.

 

 

חצי מנת סקלופיני עגל (48 ₪, יושבי הבר יכולים להזמין מנות עיקריות מוקטנות בחצי מחיר). מדובר בפרוסות דקות, עסיסיות ומלאות טעם של סינטה עגל, המוגשות ברוטב יין לבן, חמאה ולימון. אופציה בשרית נהדרת, המדגימה את יכולותיה של תמר במטבח מעבר לפסטות.

 

 

טליוליני כבד (66 ₪). המנה היתה טובה כתמיד. חד משמעית מדובר באחת ממנות הפסטה הטובות ביותר בישראל.

 

 

לקינוח הזמנו אגסים ביין (סביר בלבד) ואת גלידת הבית, שכל הסופרלטיבים ששפכתי עליה בעבר עדיין רלוונטים.

 

 

 

קוצ`ינה תמר היא לטעמי המסעדה האיטלקית הטובה ביותר כיום בישראל. נראה שככל שעובר הזמן היא רק הולכת ומשתבחת. האווירה לא-רשמית, ביתית וחמה. לפסטה אין תחרות, המנות הבשריות מעולות – והמטבח יציב יותר משהיה בעבר. המסעדה לא נופל משום מקום דומה שביקרתי בו בעבר באיטליה. תענוג אמיתי.

 

 

עדכון מתאריך 02/04/2011:

בארוחה נפלאה שלי לאחרונה במסעדה הוזמנו המנות הבאות:

ניוקי ערמונים (68 ש"ח):

פסטה אליו אוליו (42 ש"ח). פסטת טליאטלה ברוטב שמן זית, שום, פטרוזיליה, ופלפל סודני חריף.

 

בודינו פרמג`אנו (62 ש"ח). סופלה פרמג`אנו, מוגש עם פטריות שמפיניון ובצלי שאלוט מאודים בחמאת כמהין.

סקלופיני עגל קטן (48 ש"ח):

רביולי טרטופו (52 ש"ח). כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמג`אנו וכמהין ברוטב חמאת כמהין.

 

טליאטלה בנדיירה (69 ש"ח):

 

3 כדורי גלידה (24 ש"ח):

טירמיסו:


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת