77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

פלאפל של רבקה בקלי קלות

קג` חומוס לאחר השרייה אני מחלקת  5ל שקיות

משתמשת רק בשקית אחת היתר מקפיאה

להכניס למגימיקס

חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה

 בצל אחד  גדול
5
 שיני שום 1

 כוס קמח מצה
פלפל פפריקה אדומה
  2 כפיות כמון

כפית אבקת אפייה

כפית וחצי מלח

1 פלפל ירוק חריף
2   כוסות מים
מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח
לתת לעיסה לנוח חצי שעה
יוצרים כדורים ביד
רטובה או במכשיר מיוחד

לטגן בשמן  עמוק- עדיף שמן קנולה עד למידת חום בינונית עד גבוהה
להנמיך מעט את החום ולטגן עד להזהבה.
צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם
מדי, אחרת הקציצות ישרפו בחוץ ויהיו נאות בפנים.
להגיש עם סלט ירקות וטחינה
בתאבון

 

 

מתכון שמצאתי ברשת לניסיון

 

 פלאפל אפוי

המצרכים:
כוס חומוס
בצל קטן
4 שיני שום
פרוסת לחם מחיטה מלאה מושרה במים וסחוט
כפית כוסברה או פטרוזיליה
כפית כמון
כפית מלח
כפית אבקת אפיה
3 כפיות קמח מחיטה מלאה
¼ כוס מי סודה

משרים את החומוס במשך הלילה. מומלץ להנביט
בוררים היטב וטוחנים עם הבצל, השום, הלחם ועלי כוסברה.
מעבירים לקערה, מערבבים עם התבלינים, קמח, אבקת אפיה, מיסודה, וממשיכים ללוש.
יוצרים קציצות קטנות ואופים ב- 200 מעלות כ- 20 דקות, עד שישחימו.
אפשר לטפטף מעט שמן זית או טחינה לפני הגשה.

 
מתכון: משרים גרגירי חומוס ופול קטן ללא קליפה לפחות 20 שעות, (על כל ק"ג חומוס 100 גרם פול), טוחנים עם שום ובצל ומתבלים במעט כמון וקארי. (ככה אני מתבלת...) מוסיפים חצי כוס מים ומעט קמח ולקראת הטיגון להוסיף קצת סודה לשתיה ולטגן בשמן עמוק.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת