88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

אגריסטדה- רוטב בנוסח בולגרי

אגריסטדה- רוטב בנוסח בולגרי


כשהייתי ילדה אכלתי כל יום שניצל וציפס

אבי ז"ל היה מטגן כמה דקות לפני שהגעתי מהתיכון
ותמיד צחק ואמר שאני צריכה פרה של שניצלים.
היום אני נזכרת בכל מיני מאכלים
שאמי הכינה
 כולם ליקקו את האצבעות חוץ
ממני.
השבוע ביקשתי שתכין אגריסטדה עם מוח.
כמובן שליקקתי את האצבעות .
אגריסטדה אוכלים גם עם דגים  מבושלים או מטוגנים ועם הרבה לחם לרוטב.
ואני רצה מהר לתעד אחרת,
 הולך לאיבוד בדיוק ביום שאני זקוקה למתכון.

יש מתכונים שלקחתי מאימי לפחות 4 -5 פעמים,כל פעם מתגלה עוד משהו קטן "מה לא אמרתי לך,"

 רוטב שמתאים ליד – מוח, דגים,קציצות מחזה עוף.

פילטים נקיים של דג, מוכנים לטיגון
קמח לקימוח
שמן לטיגון הדגים
פטרוזיליה לקישוט

לאגרסטדה:
2 כפות שמן
2 כפיות קמח
2 ביצים
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד

קליפה מגורדת של ללימון
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1. מכינים את האגרסטדה: בסיר קטן מחממים את השמן. כשהשמן חם למדי, מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב.

2. בקערה טורפים את הביצים עם המים, מיץ הלימון והסוכר וגרד לימון. מוסיפים את התערובת לסיר ומחזירים לאש קטנה. כעת מקפידים לערבב את התערובת ללא הפוגה,רצוי במקצפת ידנית, תוך כדי חימום. ממשיכים לחמם ולערבב עד שהרוטב מסמיך, על סף רתיחה.

3. ממשיכים לבשל, על אש קטנה ותוך ערבוב, עוד כשתי דקות לאחר ההסמכה(כדי להיפטר מטעם הקמח). מסירים מהאש, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון אם רוצים.

4. במחבת מחממים את החמאה. מקמחים את הדגים, מנערים מעודפי הקמח ומטגנים את הדגים (צד העור כלפי מטה) עד שהם כמעט מטוגנים (כ-2 דקות).הופכים לצד שני ומשלימים את הטיגון (כדקה). מעבירים את הדג לצלחת, יוצקים עליו מהאגרסטדה ומקשטים בפטרוזיליה

 סוף סוף הכנתי,אני אהבתי אך בני הבית עשו פרצוף.


 


אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת