00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

פאי רועים

 

 פאי רועים...

חושבים שהמקור הוא בסקוטלנד, אבל נראה לי שבכל ארץ יש איזושהי קומבינציה למאפה הטעים והמשביע הזה.

אני הכרתי אותו בפעם הראשונה כשהסבתא השנואה שלי [היו לי שתי סבתות, אחת מדהימה והשנייה מיותרת].

אז ה"מיותרת" הגיעה פעם לביקור מארגנטינה ובעת שעמום הכינה לנו את המעדן הנפלא.

היא היתה פאם פאטאל לעילא ולעילא.

מהעשירות הפומפוזיות האלו שמה שמעניין אותן זה רק האיפור היוקרתי, בגדי המעצבים, הקאראטים הנוצצים ושאר מנעמי החיים שהעושר שלה יכול היה  לרכוש.

לא אהבתי אותה. לא אני ולא אחיותיי.

היא היתה אישה קטנה [איזה 1.45 לדעתי] יפה בצורה מדהימה. ממש בובת פורצלן מצויירת , אך יחד עם זאת "מלכת נרניה".

היא היתה קרה  , מתנשאת וכזאת שחופשי גרמה למוחי הקודח לחשוב ללא הרף על תעלולים נבזיים שיוכלו לגרום לה להפסיק לשרוט את התקרה עם האף המורם שלה.

פלצנית-טורבו, נו...

יום אחד אחרי שהסבא נפטר [בארגנטינה] היא באה לשהות במחיצתנו בארץ, כי היא היתה מאודדד [והדגש הוא על המאודדד] עצובה ואבלה.

אבלות זה דבר יחסי, אבל אצלה הוא היה מאוד יחסי...

כדי להתאוורר מהעצבות הכרונית והנוראית  שתקפה אותה עם מותו, היא היתה מתאפרת , עוטה לגופה הזעיר את מדי הארמני, גוצ`י וורסאצ`ה [מקוריים כמובן] ויוצאת לשוח ברוח.

הלשוח שלה כלל יציאות,בילויים ופלירטוטים עם כל מאן דבעי.

לפני כל יציאה היא היתה מצטיידת בתיק שתאם לסיכה שבראש, לנעל השמאלית ו... לבקבוקון המיוחד של הוויסקי , [דקיק כזה,שטוח  וקטן, שעוטר בקישוטי כסף וזהב טהורים].

מפוצצת מכסף המנוולת היתה.

יום אחד חזרתי מבית הספר ולתדהמתי ראיתי אותה יושבת על הספסל שממול ביתינו  ומתאווררת לה בשמחה ובנחת עם הנגר האילתי דאז.

מה זה מתאווררת? מזגן מיני מרכזי...

איזה פאדיחות!!!

אישה בגילה, אלמנה ועוד עם מי?

ולמה מול כולם?

מילא היתה מתאווררת עם אחד מהטובים, אבל עם הנגר?

ולא, זה לא בגלל שאני בעד אפליה על רקע סוציאל-אקונומי,לגמרי לא !  הנגר היה דמות ידועה לשמצה בעיר באותם ימים, אז דווקא איתו, אבואליטה?

לא יכולת לבחור משהו פחות פישי?

והקטע שהרס אותי זה ששניהם שתו להם מהבקבוקון הנוצץ כאילו אין מחר, כאילו אין שכנים וכאילו היא לא באה להתגבר על אבל סופר טראומטי.

יא וואראדי, רק את זה הייתי צריכה לראות...

הגוף שלי רעד...

לא חשבתי הרבה.

החלטתי ללמד אותה שסבתא היא סבתא- היא סבתא ולא איזו קסווירה הולנדר שיכורה.

רצתי הביתה, פתחתי לה את כל המזוודות שהיו לה [שאם רק הייתי מוכרת אחת מהן, הייתי מסדרת לעצמי מיני פנסיה לעתיד], ופשוט ניפצתי לה את כל הבשמים והאיפור, והכי חשוב.... גזרתי לה לגזרים את כל הבגדים.

הכל. לא השארתי כלום.

וזה לא היה בחמת זעם. נהניתי מכל שניונת... איזה חיוך שטני היה נסוך על פניי....

עכשיו נראה אותה מתרועעת בשדות זרים ושותה לשוכרה מבקבוק  קטן ונוצץ....

 

צ`רנוביל .

 זה מה שקרה כשההורים הגיעו הביתה.

. אבא שלי נקרע מצחוק ואמר שאני גאון מטורף [כאילו, דה...?]

 ואמא שלי חטפה התקף "שייקינג סטיבנס" מרוב קריזה. היא הלכה למות מבושה והתעצבנה שאבא שלי לא מגנה את המעשה הנפשע.

מה, מה כבר קרה?..

קרה שהלכה לה כל תכולת ה"שקר היופי והבל החן"...

ההורים אצו רצו ל"משביר" לקנות לה הכל חדש... ואני התמוגגתי מנחת שזה היה סתם של "אתא" -סטייל, ולא "גוצ`י" ושות`...

אני את שלי קיבלתי.

מעבר לזה הפוסטמה כל כך התבאסה שהיא לא עוטרת על גופה הפיצפון את מלבושיה של אליזבט השנייה ופשוט נשארה בבית.

וכשנשארים בבית חסרי מעש, מחפשים פתרונות להפגת השעמום.  [גם אחיותיי לא סבלו את מלכת הקרח, ולא התייחסו אליה,אז לא היה לה מה לעשות, ברוב נחמדותי הצעתי לה לחטט באף ולעשות בובות, אבל היא לא הסכימה משום מה...].

כנראה שהמטבח מהווה פתרון שמציל משעמום, כי אז התוודעתי לראשונה ל"שפרדז פאי",  [נסו לשמוע ארגנטינאית אומרת את שם המתכון באינגליזית משובשת...חוויה!].

מדובר בפשטידה שמורכבת מרוטב בולונז קליל ופירה תפ"א.

אפשר לשנות, לאלתר, לשפץ מה שרוצים וכמה שרוצים.

זה מה שאני אוהבת במתכון. מכניסים מה שיש.

 

אתם שואלים איך נגמר הסיפור איתה, עם ה"מיותרת"?

לשמחתינו היא נסעה ולא חזרה יותר [מעניין למה...]. אחיותיי [ובשושו גם אימי היקרה, הודו לי על זה עשרות פעמים].

 כל מי ששמע על הסיפור הגיב בצורה שונה: או התפוצץ מצחוק, או שייעץ להוריי לשלוח אותי לטיפול ולסדנא לעיצוב התנהגות.

הוריי לא שלחו אותי [כנראה הבינו עוד אז שאני חסרת תקנה לחלוטין וכנראה שבגלל זה אני  קצת דפוקה עד עצם היום הזה...].

 

הלווו...אני חייבת לציין שאני הכי בעד טיפוח וחזרה לחיים [בכל גיל, לא רק מבוגר] וגם במצבי אבלות, חלילה.  אני עצמי מטופחת ומקפידה על מראי, גם בימים הכי אפלים שלי ואני מעריצה כל מי שעושה כן.

אני פשוט תיעבתי אותה וכל מה שהיתה עושה [או לא], היה מקבל אינטרפרטציה הפוכה ומהווה טריגר לאיזה תעלול נקמני ומוטרף מצידי.  ככה זה בחיים לא? או שיש כימיה או ש... צ`רנוביל.

 

טוב הנה המתכון...

             

  פאי רועים :

           

החומרים:

1 ק"ג בשר בקר לצלי  או בשר טחון [עדיף טחון גס]

1/4 כוס שמן

1 כף קמח

4 בצלים גדולים קלופים

6 שיני שום קצוצות

4 עגבניות בשלות

2 כפות רסק עגבניות

5 גבעולי סלרי

2גזרים גדולים קלופים

תבלינים:  1/2 כפית פלפל שחור גרוס,מעט צ`ילי גרוס,מלח לפי הטעם,1/4  כפית פפריקה מתוקה,1/4 כפית זנגוויל,1/2 כפית קינמון,

1 גבעול תימין טרי .

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף רוטב ווסטרשייר

2 כוסות בירה לבנה [או  1/2 כוס יין אדום בתוספת 1.5כוסות מרק עוף/בשר/מים רותחים]

1/2 כוס פירורי לחם

מעט שמן זית לעיטור

אפשרויות לגוון תוספות :

 5 פטריות חתוכות לקוביות [עדיף לערבב פורטובלו, שמפיניון ומיובשות].

1/2 ק"ג ערמונים קלופים

1 כוס אפונה ירוקה

 

לפירה תפוחי אדמה:

11/2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לחצאים

חצי כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל שחור טחון טרי, מעט אגוז מוסקט,

3 ביצים

חצי כוס פירורי לחם .

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את תערובת הבשר והירקות: מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים בצל, מטגנים כמה דקות, עד שהבצל מתרכך, מוסיפים פטריות, גזר ושום ומטגנים ביחד – עד שנוזלי הפטריות מתאדים.

מוסיפים את הערמונים לטיגון של דקה ואז מוסיפים את הבשר ושאר הירקות שבחרנו. מוסיפים תבלינים.

מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום לגמרי.

 מפזרים כף קמח ומערבבים היטב, מוסיפים רוטב ווסטרשייר  ויוצקים פנימה 1/4 כוס בירה ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים, ובהדרגה את שארית הבירה.

מבשלים שעתיים וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה. [אם משתמשים בבשר טחון חצי שעה בישול מספיקה], מכבים את האש, מקררים מעט ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

מעבירים את תערובת הבשר לתבנית פיירקס.

מכינים את הפירה:

מטגנים את הבצל ב1/4 כוס שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים.

מסננים ומניחים במסננת זמן ארוך עד לייבוש - רצוי אפילו לייבש בתנור על חום נמוך או להקפיץ את התפודים בסיר עד התאדות כל הנוזלים.

מועכים את התפודים באופן ידני [לא בפוד פרוססור]

מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן עם שמן הטיגון ועם שאר שמן זית.

מוסיפים לפירה גם את השום, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את הבשר לתבנית חסינת חום, מסדרים בשכבה אחידה ומהדקים מעט.

מכסים את תערובת הבשר בשכבת פירה: אפשר להשתמש בשקית זילוף, או: להניח גושי פירה ליד הדפנות ולמרוח אותם לכיוון מרכז התבנית. מחליקים את הציפוי, שלא יהיו הרים וגבעות וחורצים עם מזלג פסים דקים בפירה,ומפזרים על הפירה את פירורי הלחם, מטפטפים מעל מעט שמן זית ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהציפוי מזהיב.

*ניתן להכין הכל מראש ולשמור במקרר, מכוסה בניילון נצמד.

*ניתן לבחור חלק מהירקות . [אני בכל פעם מוסיפה תוספת אחרת]

*במקום פירה, אפשר להניח על הבשר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים.

 

זהו.

נשמע מסובך פחד, אבל זהו,  שלא.

העיקרון הוא טיגון בשר, הכנת פירה והנחת הבשר בתבנית +פירה מעל. זהו.

ולמה הסברתי בפרוטרוט ? כי לא כולם גאונים ושפיציים כמוכם ...

 

 

מאחלת לכולכם אחלה יום, אוהבת אתכם ו...יאללה ביי !!

 

 

 

 

ארי

♥♥♥

 

תודה לכל מי שיגיב ואו ילחץ על ה- HIT

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

74 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת