00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מו ומו

מו ומו, הרצל 177, רחובות

 

מווושלם

 

שבוע שעבר, לאחר זמן לא מבוטל, תקפה אותי תאוות בשרים אמיתית. הגוף שידר אותות מצוקה – והבהיר בצורה חד משמעית, שברצונו לקבל בשר - והרבה. אז הרמתי טלפון לד`, חבר טוב שלעולם לא יאמר לא לסטייק - והזמנו שולחן במסעדת הבשרים "מו ומו" שברחובות. על מנת להבטיח שאגיע למקום במצב של רעב מוחלט, אכלתי לארוחת צהריים סלט קטן בלבד - וכתוצאה מכך הסתובבתי רוב שעות היום עם בטן מקרקרת, כשבשעות הערב כשהגעתי לרחובות, הפך הרעב לחייתי ממש.

 

הרושם הראשוני שעושה המסעדה איננו מבשר טובות. היא שוכנת ברחובה הראשי, הכעור והמפויח של רחובות –  רחוב הרצל. בצמוד לה ממוקם האיטליז של מו ומו - לא בדיוק תפאורה סקסית או רומנטית למסעדה. בנוסף לכך, החלל הפנימי של המקום מוזנח ובעל תקרה חשופת יסודות, הזקוקה לשיפוץ מיידי. איזה הבדל בין מו ומו לבין היכלי האוכל התל אביביים המושקעים, בהם כל פרט קטן מעוצב למשעי. אותנו בכל מקרה עניין דבר אחד בלבד: בשר.

 

למנה ראשונה הזמנו נקניקיות מו ומו (44 ש"ח). לנקניקיות יצא בארץ שם רע במיוחד, של בשר המכיל איברים, שלא ניתן למוכרם: סחוסים, גידים, שאריות בשר, עור, עיניים, אוזניים ואפילו אברי מין. כל אלה נטחנים עם המון תבלינים, צבע מאכל וחומר משמר, המסווים את טעמם המקורי - כשלמעשה מדובר בתערובת של זבל ורעל במסווה של בשר. בחרתי לפתוח בתיאור זה, לא על מנת לעורר גועל, אלא כדי להבהיר שכל קשר בין תפיסתנו את המושג "נקניקיה" לבין הנקניקייה המדהימה והאיכותית של מו ומו - הינו מקרי בהחלט. מדובר בשלוש נקניקיות גורמה שמנות ועסיסיות בעלות טעם בשרי עז וניחוח משכר, המוגשות על מצע שעועית – והינן טעימות ממש. אנחנו, שהיינו מווורעבים, התחלנו לרייר למראה הבשר המגרה – וטרפנו אותו במהירות עצומה.

 

 

כמו כן הוגשו לשולחן לחמניות קטנות, חמות ומתוקות, שהיו כל כך טעימות, עד שלא יכולנו להפסיק לזלול מהן. לא זכורה לי כבר הרבה זמן הנאה גדולה כל-כך מלחם במסעדה. מפתיע לגלות את הלחמניות האלוהיות הללו דווקא במקום כזה.

 

 

למנה עיקרית הזמנו אנטריקוט 400 גרם (108 ש"ח). הבשר איים להתפוצץ מעוצמת טעמיו. הוא היה עסיסי, נצלה בדיוק במידה הנכונה - וכל טעימה ממנו לוותה באנחה קולנית של אושר. נתח בשר מושלם, שניכר כי עבר את כל שרשרת הטיפול הנכונה ביותר בדרך לצלחת. לא כל יום זוכים לאכול בארץ סטייק ברמה כזו. מנה, שמעידה על ההבנה העמוקה של אנשי מו ומו בכל הקשור בטיפול בבשר - ושהיתה גורמת אפילו לצמחוני לאכול ממנה.

 

 

לליווי הבשר בחרנו בתפוחי אדמה, שהיו חביבים למדי:

 

 למנה אחרונה הזמנו קדאיף (32 ש"ח). ניסיון העבר לימד אותנו, שבכל הקשור למנות אחרונות, אין לצפות לגדולות ונצורות ממסעדות המתמחות בבשר. לאור ההנאה הגדולה עד כה, החלטנו לתת צ`אנס גם לאגף המתוקים של מו ומו. הקדאיף היה מוצלח, הוא הכיל שמנת מתוקה עדינה וטובה - אם כי ברור, שלא היו אלה האיכויות החד פעמיות של הבשר המופתי.

 

 

המלצרית, שהיתה נחמדה ומקצועית לאורך כל הערב, הפתיעה אותנו בשלב זה – והגישה לנו על חשבון הבית, ללא כל סיבה מיוחדת, קינוח נוסף: עוגת שוקולד עם תותים ופירות יער. מחווה יפה, הנדירה במחוזותינו, המעידה על הרוח הטובה הנושבת במסעדה.

 

 

היתה זו ארוחת הבשרים הטובה ביותר שאכלתי מזה זמן רב. חוויה יוצאת דופן במונחים מקומיים. כיף לגלות מקום עם אוכל איכותי ובעל קסם פרובינציאלי, שאולי לא נראה "מיליון דולר" – אבל מתמקד במה שחשוב באמת. אם נוסיף לזה את התמחור המתון יחסית - ואת האווירה הטובה השורה במקום, הרי שארוחה במסעדה היא חובה - ולא רק לטורפים.

 

ציון: 5 כוכבים

 

עדכון מתאריך 24/02/2010 :

בביקור שערכתי לאחרונה במסעדה שמחתי לגלות שהרמה כאן עדיין נשמרת. המסעדה עברה שיפוץ קל וכעת השהייה בה נעימה מבעבר. למרות שהגעתי בשעת לילה מאוחרת יחסית באמצע שבוע, המקום היה מלא לחלוטין. המחירים כאן כיום זהים לאלה של מסעדות הבשר של תל-אביב, אך התמורה לכסף פה גבוהה בהרבה.

למנה ראשונה הזמנו פיאסטה ספרדית (44 ש"ח). היא כללה נתח קצבים וגבינת מנצ`גו. הבשר היה עז בטעמו - והשתלב בצורה נפלאה עם הגבינה.

לחמניות הבית פה מתקתקות, "עוגתיות" ובאופן כללי מהטובות במסעדות ארצנו.

למנה עיקרית הזמנו אנטריקוט 400 גרם (128 ש"ח). לא אגזים אם אומר, שהבשר כאן לא נופל מזה שאכלתי בארגנטינה. ציון 10.

 

עיקרית נוספת היתה פילה יען 360 גרם (98 ש"ח). הבשר היה רך, עסיסי, לא שומני כלל ומלא טעם.

המסעדה עדיין ראויה לחמשת הכוכבים, שהענקתי לה בביקורי הקודם בה. מתמודדת רצינית לתואר מסעדת הבשרים הטובה בארץ.

 

עדכון מתאריך 03/04/2013

שמחתי לחזור לאחרונה למו ומו. רמת המחירים כאן אמנם טיפסה עוד קצת כלפי מעלה (אנטריקוט 400 גרם מתומחר ב- 138 ש"ח לעומת 108 ש"ח בשנת 2008 ו- 128 ש"ח ב- 2010) אך רמתו הגבוהה של הבשר עדיין נשמרת. האנטריקוט הוא לטעמי הטוב בישראל – והנקניקיות עושות ביה"ס ללא מעט נקניקיות "גורמה" תל-אביביות. זהו הסטייקהאוס הטוב בישראל, המצדיק נסיעה מיוחדת לרחובות. להלן המנות שהוזמנו:

נקניקיות מו ומו (עגל) על מצע נזיד שעועית (56 ש"ח).



אנטריקוט 400 גרם (138 ש"ח).


המבורגר 330 גרם (72 ש"ח).


קרם ברולה (28 ש"ח).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת