44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגת קוקוס, שוקולד ושקדים מתאימה לפסח

עוגת קוקוס, שוקולד ושקדים מתאימה לפסח
עוגת קוקוס, שוקולד ושקדים מתאימה לפסח

החומרים:

תבנית עגולה מס 24
נייר אפיה
מעט שמן לשימון נייר האפיה
2 קערות
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים או ברנדי /אחר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר מגורר (70 אחוז)
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים טחונים לאבקה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר 
1 כפית אבקת קפה נמס  
100 גרם אגוזים או שקדים טחונים גס

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני.  מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.
חשוב להגיע לקצף נוקשה מאד. לוקח כ-5 דקות או יותר.

מקציפים בנפרד את החלמונים עם הליקר והוניל עד שמתקבלת הקציפה אוורירית בהירה.

יוצקים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים המוקצפים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת אחידות במרקם.
בקערה נפרדת מערבבים את הקוקוס,השוקולד המגורר והשקדים
מוסיפים בכל פעם 2-3 כפות מהמרכיבים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.

מאחדים את המרכיבים היבשים עם הביצים המוקצפות עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.

אופים כ-40 דקות. בודקים באמצעות קיסם אם מוכן.
משאירים את דלת התנור פתוחה לקירור. מוציאים מהתנור.
לאחר כמה שעות מצפים את העוגה ושומרים בקירור.

לצפוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואבקת הקפה .
את הציפוי מורחים עם מרית על העוגה בצורה אחידה.
את שולי העוגה מקשטים בפירורי אגוזים/שקדים


בתאבון

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה     

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
 
 
 
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ.  הסכומים שמתקבלים מהסדנאות, משמשים להסעדת הילדים  בבוקר הם מקבלים כריכים לבית הספר. לארוחת צהרים הם מגיעים למטבח
וסועדים ליד שולחנות עם מפות במטבח של מאיר השמן.
.לסדנאות לתרומות
לחצו   כאן

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת